Petitie om schrikkeldag naar de zomer te verplaatsen

Dit jaar was het weer zo ver: op 29 februari was het schrikkeldag. Leuk voor de mensen die ooit op 29 februari zijn geboren. Voor de rest van ons, vredelievende burgers, een stuk minder aangenaam. Want weer een extra dag die grijs, grauw en koud is. En weer een extra dag om op de lente te wachten.

Zou het niet veel beter zijn om de schrikkeldag naar de zomer te verplaatsen? Ja, natuurlijk zou het veel beter zijn om de schrikkeldag naar de zomer te verplaatsen. Nog beter: midden in de vakantie. Dan hebben we één keer in de vier jaar een dag langer zomer en een dag langer vakantie.

Een paar kniesoren zullen hier wel iets op tegen hebben, maar wij laten ons toch niet tegenhouden door een paar kniesoren?

Nee, het volk zou juichen. Daarom heb ik een petitie ingevoerd. Bij genoeg ondertekenaars wordt ie aan de koning aangeboden.

U heeft een kleine vier jaar de tijd om hier de petitie te ondertekenen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

15 Reacties

 1. Colour me kniesoor! We hebben klimaatverandering, dan gaat NOG zo’n pokkewarme zomerdag dus echt niet helpen, he? Ik ben juist voor nog veel meer Februari dagen, laat heel augustus maar Februari worden, is het gelijk NOG veel achterlijker warm dan normaal en gaan mensen misschien denken “oei toch wel een probleem, die klimaatverandering.”
  Mijn tegenvoorstel: zodra wij klimaatneutraal zijn, DAN mag die schrikkeldag naar augustus. Je moet dat pleurisvolk nou eenmaal een worst voorhouden anders doen ze nooit wat. BAM.

   1. Misschien wel ja. Ze hebben om de zoveel tijd een schrikkelmaand, begrijp ik. Hoe het werkt snap ik niet, maar het klinkt goed.

    Een schrikkeljaar heeft ook wel wat, trowuens. Om de 1500 jaar een jaar.dat niet wordt meegeteld.

 2. De schrikkeldag verplaatsen naar een maand die al 31 dagen heeft, (juli, Augustus) zou ik niet doen. Juni is geschikter.

   1. Of we geven de eerste vijf maanden allemaal dertig dag en eens in de vier jaar mei een 31e dag, zodat je dan van mei t/m aug steeds 31 dagen per maand hebt. De lente laten we op 1 maart beginnen, de zomer op 1 juni, de herfst op 1 september, direct na de zomervakantie en. De winter op 1 december, vlak voor Sinterklaas. Volgens mij is dat allemaal veel beter voor de menselijke psyche.

 3. Jamaar, alles moet tegenwoordig, no man is an island, Europees, Dus als we tijdzones gaan veranderen, dan moet je Brussel meehebben. We kunnn dat niet hier, hoe graag we dat ook zouden willen, met een Nurkse petitie beslissen.

 4. Op zich hoeven de tijdzones moet aangepast, we hanteren gewoon een andere maandtelling. Een logischere ook.

  Hij kan nóg logischer: mei t/m sep krijgen 31 dagen, de rest krijgt er 30. Eens in de vier jaar krijgt april er ook 31. Dan hebben de maanden met de kortste dagen ook standaard de minste dagen. Veel eenvoudiger te onthouden. Ik moet nog steeds mijn knokkels tellen om te weten of november nu 30 of 31 dagen heeft.

  Jammer dat ik dit niet eerder bedacht. Ik had hier beter eerst de concept petitie kunnen plaatsen.

  1. Had Wim T. Schippers ook niet een nieuwe jaarindeling gemaakt, helemaal gebasserd op April? Dus na 30 April krijg je 31 april, 32 april, 33 april, 34 april, 35 april etc. tot het eind van het jaar (dat dan in maart is, denk ik).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *