Het Geheim van Succes: deel 7

In het vorige deel kwamen we erachter dat ik vroeger misschien toch best wel een klein beetje een gestoorde psychopaat was! Uh oh! Hoe moeten we nou gaan doen alsof van niet maar toch met de nadruk op doen alsof? LEES SNEL VERDER!

Het bleek toch iets moeilijker dan gedacht al die ouwe zooi in te kapselen. Hoe doe je dat effectief? Moest ik zo’n huilende excuus video maken? “Het was nooit mijn bedoeling (boehoehoe) en IEDEREEN die mij kent WEET dat ik IEDEREEN beschouw als (boehoehoe) etc etc etc” ja, leuk, maar probeer dat maar overtuigend genoeg te doen dat morele mensen je soort van geloven, en immorele mensen soort van niet. Het is een fijne balans, niet op een psychopaat of een lafaard willen lijken, terwijl je juist door dat koorddansen op allebei lijkt. Moet ik kiezen tussen die twee?? Wat vinden mensen het minst erg? Psychopathie denk ik? Dat is een soort ziekte? Toch? Seriemoordenaars krijgen brieven van huisvrouwen, ik bedoel, niet dat dit nu mijn manifest is om er nu daar één van te worden (seriemoordenaar, niet huisvrouw. Huisvrouw lijkt me best chill, no offence- Red.) maar als het helpt? Wat willen jullie nou, als lezers???
Nou ja, dacht ik, de ouwe meuk maar weer even wegklikkend, dat komt later wel. Misschien schrijf ik ooit wel eens een stuk waar ik gewoon op een grappige manier een beetje aandik wat ik eigenlijk ben maar dan met meer gelaagdheid waardoor het iets sympathieker overkomt maar niet te. Beetje aanvullen met “Laten we niet onze schande wegpoetsen opdat wij er allemaal van kunnen leren!!” en hooppppaaaa gaaaaaaaaaaaannnnn!!! Ik heb er nu al zin in!!!!

Gelijk ge-re-enthousiasmieerd, klikte ik die ouwe meuk meteen weer terug open. Weet je namelijk wat: misschien weet ik niet OF en HOE ik deze teksten moet editen, maar ik kan het wel technisch klaar maken voor de nieuwe eeuw!! Alles updaten, jongens!! Vooral omdat ik ooit overal faceboek knoppen onder had gekwakt, en die weg moesten, en omdat ik wist dat flash niet meer functioneerde. Wat een gemis! Daar heb ik de laatste jaren van kippfest.com echt lol mee gehad, en het creëerde voor mij de droom wat internet had kunnen zijn: de synergie van muziek, tekst en bewegend beeld. Net als films, maar dan net niet! Dit kon je op je eigen tempo lezen, bekijken, terugspoelen, eindeloos herhalen- als een droom.
Dat klinkt helaas wel cooler dan waar ik toe in staat was; zie hieronder een voorbeeld van één van mijn meesterwerken, verGIF-tigd:

Fig: een paard, verkracht door een molen (uit: Patsy & Moira, Teenage Detectives: Avontuur in het Spelersbos)

Als ik het maar leuk vind, ja toch. MIJN MOEDER HOUDT WEL VAN ME!!! Hierboven wordt wel het technische probleem van geen Flash meer duidelijk. Eerst, bijvoorbeeld, waren er bosjes in beeld, die u met een welgemikte klik weg kon mikken! En dan, aanschouw!! Het paard!!! Dat bordje, daar, aan die boom, met de tekst “Op de maat!”? Daar kon u dus gewoon op klikken, he. Dat speelde het geluid van een scheet af. Die u op de maat van het paard kon laten frotten. Dat bedoel ik. Synergie. Interactief!
En buiten dat conversie naar film gemankeerd en een kutklus is: weet u hoe groot het oorspronkelijke flash bestand was, in al zijn rijkheid aan interactiviteit? 93 kilobyte. In het bytesize internet van toen al een heftig laadverzoek, maar de moeite waard- dat paard werd immers goed verkracht, wat paarden verdienen. Omdat wij ze haten.
Maar nu? Als film? BIJNA 600 KILOBYTE, HE! En dit is godverdomme 2 seconden film ofzo! Denk daar maar eens aan, als u uren wegpist op dumpert of 9gag of tiktok, al die autoladende 1080p films van dikke hele MINUTEN. Wij hebben, zeg ik nu even op fluistertoon, het prachtige geschenk en de belofte van het internet VERKWANSELD. Dat laatste woord schreeuwde ik uit. In uw oor. Sorry daarvoor.

MIDI? Ja doet het dus niet meer, he? Waarom zou het ook??? Ook daar kan ik natuurlijk lekker highdef voor MP3’s gaan maar die klinken A) minder kut en B) zijn gevoeliger voor de copyright politie en C) ook weer van die joekels qua data en D) het aller, aller aller ergste: ER IS GEEN AUTOPLAY VAN ACHTERGRONDMUZIEK MEER? WAT?? Ik dacht dat internet de toekomst was, jongens??? En zo verder technisch gravend door mijn site zag eigenlijk alles er kut uit! Of nou ja, kutter dan het deed. Bijna niks werkte meer!!! Mijn Prins Claus Simulator??? Waar je op een knop kon klikken om zijn Parkinson te simuleren, haha, grappig?? Ja, stuk, he?? Ik heb het nou gerepareerd, uit respect voor de eeuwigheid, maar ik moet wel heel eerlijk zeggen: dit ding WAS af. Ik had hier nooit meer naar hoeven omkijken, mensen. En dit eenmalig doen zou nog een soit en een zucht zijn, maar… Wie zegt mij dat waar ik het nu naar update, dat DAT blijft werken?? Word ik gedwongen tot de rest van de eeuwigheid digitaal onkruid te wieden?? Wie weet in 2046 nog wie Prins Claus uberhaupt WAS? Misschien is zijn parkinson in de zeik nemen niet eens meer GRAPPIG, dan???

Tsja, dacht ik mismoedig. Al dat werk, voor niks, of in elk geval voor minder in ruil voor nog meer werk. Mijn belangrijkste vraag blijft aan de Hemelen gericht: waarom kunnen geniale mensen niet gewoon lekker geniaal zijn? Waarom al die onzin???? Wie heeft daar fucking tijd voor????? Of het geld???
Dat, dit, de ondergang van het internet zoals ik het kende. Wat is het nu nog, buiten het speelterrein van megalomane miljardairs en spambots? Vechten voor de beste plek om jouw privacy anaal te ontmaagden met een dikke camera, ondertussen je lekker advertenties te laten deep-throaten tot jullie allemaal gorgelend stikken. Al wat niet bruist van gif is een woestijn. WAAR DOE IK HET EIGENLIJK ALLEMAAL VOOR???

Meesmuilend keek ik naar mijn boeken in de boekenplank. Als alle moeite boven kale tekst en plaatjes toch niet gewaardeerd wordt, kan ik net zo goed terug gaan naar simpele boeken schrijven. Mijn blik zakte naar de e-reader naast mij op de bank. Of….

IS DIT HET DAN?? DE GENIALE INSPIRATIE GETRIGGERED DOOR JAREN AAN TEGENSLAG??? KOMT DE WORSTELING EINDELIJK BOVEN DE MODDERPUT UIT??? DAT IS WAT IK VERWACHT! IN DEEL ACHT! DAT RIJMT DUS MOET HET WAAR ZIJN!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *