Domtzigt en Dommer (6/7)

Drie maanden later begon Yesilolguz langzaam gek te worden. Omtzigt was als een schatrijke vader die op sterven lag, erfenis klaar om verdeeld te worden aan die hypothetische enige dochter die zijn hand vasthield en erop klopte MAAR DAN MAAR NIET DOOD WILDE GAAN. Sterf godverdomme, Omtzigt! Teken dat akkoord en loop nou eindelijk eens als een man je dood tegemoet! Lafaard!

In het begin keek ze hem nog vriendelijk aan, wanneer hij haar pijnlijk aankeek vanaf zijn sterfbed, weer wat klopjes gevend op zijn hand, hem geruststellend: ja, ze blijft hier zo lang als nodig is. Samen komen we er wel uit.

Maar na drie maanden was ze het gewoon ZAT. Je WEET wie Wilders is, Omtzigt. Je WEET hoe dom Juffrouw Jannie is. Links is daar, he! Kan je lekker een kabinet mee vormen om transseksuele vluchtelingen miljonairs mee te maken! Dat wil je niet, dus vorm dat fucking extreemrechtse kutkabinet, verbrand dat godverdomde land, en laat de VVD weer heersen over de rokende puinhopen!

“Hij buigt niet!” had Yesilolguz gesist in de telefoon, verstopt in de bezemkast tijdens een pauze, “Hij blijft maar moeilijk doen!”
Rutte had diep gezucht, wat over de telefoonlijn als een hoop gekraak in haar oren kwam.

“Laat het dan maar klappen. Ik ben teleurgesteld in je, Yesilolguz. Ik wil dat je het uit mijn eigen mond hoort: ik heb géén contract uitstaan bij het Mexicaanse kartel om je in een zeecontainer in stukken te snijden.”
Hij zuchtte weer diep.
“Maar ik weet ook niet of het in mijn macht ligt dat tegen te houden. Een centrumlinks kabinet… Tsk tsk tsk.”
“Hij aarzelt al drie maanden!” riep Yesilolguz, “En Wilders en Juffrouw Jannie zijn…”
Nu zuchtte zij.
“Wel, zij maken het zelfs mij nou niet bepaald gemakkelijk. Maar als hij zo twijfelt tussen DAT en links… Dan is de kans toch ook groot dat hij een links kabinet laat barsten!!”

Een kalm gekraak ruiste over de telefoonlijn.

“Misschien. Maar hij moet het zijn, Yesilolguz. Hij MOET deze formatie kapot maken. Als de kiezer ook maar voor een moment denkt dat WIJ het zijn die niet met fascisten willen samenwerken… Dan zijn de spreekwoordelijke rapen gaar. Weet je wel wat een raap is, Yesilolguz? Ze zijn GAAR. Los dit op.”

Halverwege het woord “op” had hij de verbinding al verbroken. Oei. Rutte was echt boos. Het gebeurde niet vaak dat hij toespelingen maakte naar eventuele onbewezen connecties met de Mexicaanse mafia, maar ja, hij had ZEVENTIEN jaar lang rechtse kabinetten geleid- hij had het niet vaak HOEVEN doen. Ze trapte de emmer met mop, die de hele tijd haar kant opviel, boos terug in de hoek van de kast. Kutomtzigt!!

Diep ademhalen. Ogen sluiten, en dat rustpunt terugvinden. Yesilolguz opende haar ogen. Tijd om Barbertje te laten hangen.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *