Domtzigt en Dommer (5/7)

“Pieter,” had Yesilolguz Omtzigt aangesproken, de staatsvaderlijke hand op zijn schouder plaatsend die ze van Rutte had geleerd, “Of mag ik Pietertje zeggen?”
Omtzigt knipperde en schudde met zijn hoofd.
“…Wat?!”
Ze maakte aaiende bewegingen over zijn schouder, en knikte begripvol.
“Het is niet zo makkelijk, he? Oei, oei oei.”
“Waarom praat je tegen me alsof ik een DEBIEL ben?” siste Omtzigt, zijn schouder vrij trekkend, “Ik kap ermee, ik stap eruit, die twee zijn diep gestoord, en…”
“Ok, ok, ik snap het… Heus wel. Maar Pietertje,” vroeg ze, haar hoofd theatraal schuin houdend met een moeilijk kijkende gezichtsuitdrukking, twee vuisten onder haar kin, “Wat zal de kiezer wel niet denken? Horen wij niet ons aller, aller, ALLERbeste best te doen, zodat zij zeker weten, wel, het ligt tenminste niet aan Pietertje en de VVD?”
“Praat niet tegen me alsof ik een debiel ben!” herhaalde Omtzigt, zijn vuisten ballend tot een trillend hoopje hand.
“Komop, joh, hee, Pietertje. Laten we gewoon weer even naar binnen gaan. Kijken of we er het beste van kunnen maken, he,” zuchtte Yesilolguz, de hand weer op zijn schouder plaatsend. Wrijvend. Pietertje duwde de hand weg, een mogelijkheid die Yesilolguz greep om de hand nu tegen zijn rug te plaatsen, en hem weer de vergaderzaal in te leiden.
“Het is goed zo,” fluisterde ze, de deuren openend, het achterliggende rumoer duidelijk makend.
“…HEIL! SIEG! HEIL! SIEG…Oh.”
Juffrouw Jannie giechelde, Plasterk keek een beetje ondeugend en Wilders deed zijn arm naar beneden waarna hij het kneedde alsof hij een spier had verrekt.
“We zijn eruit,” zei Wilders triomfantelijk, een vette knipoog gevend aan Juffrouw Jannie, “Wij willen NIET de rechtsstaat omverwerpen.”
Juffrouw Jannie giechelde nog harder, waardoor Plasterk haar een por gaf.
“Nou,” siste hij haar toe.

Omtzigt keek hen vol ongeloof aan.
“Denk je dat ik die knipoog niet zag?? Denk jij dat ik DOM ben??”
“Hee Pietertje,” zei Yesilolguz op kalmerende toon, “Komop joh hee? Das toch hartstikke goed?”
“Doe…” hij schudde gefrustreerd zijn schouder vrij van de alweer strelende staatsvaderlijke hand, “Doe nou niet alsof ik ACHTERLIJK BEN! KAP DAAR NOU MEE!”
“Ik wil geen moslims meer deporteren!” riep Wilders met een grote grijns.
“Je… Jouw handen! JOUW VINGERS! JE HOUDT JOUW VINGERS GEKRUIST! JE DOET HET NIET EENS ACHTER JE RUG! HOE DOM DENKEN JULLIE ALLEMAAL WEL NIET DAT IK BEN??”
“Oh dus je gaat met links regeren?” fluisterde Yesilolguz achter zijn rug, zodat Wilders en Juffrouw Jannie het niet zouden merken. Omtzigt verkilde.
“… Wat?”
“Moet ik het hardop zeggen? Jongens,” sprak ze nu inderdaad op luidere toon, “Nieuw plan: Pietertje wil EIGENLIJK…”
“Nee! NEE!” riep Omtzigt, zwetend. Met LINKS?? Gedwongen worden een genderneutraal toilet in zijn EIGEN huis te plaatsen?? Over zijn lijk.
“Snap je het nu? Domme, domme man?”

“Ik… Ik…”

Omtzigt plofte neer op de genadig dichtbij in de buurt staande stoel.
“Laten we verder formeren.”
“Goed zo!” riep Juffrouw Jannie, “Dan kunnen we het hebben over mijn plan! Ik wil in elke stad een standbeeld van Zwarte Piet hebben. Van goud! Wel met een zwart gezicht, van de schoorsteen.”
“Zolang de rijken het maar niet betalen!” riep Yesilolguz met een gunnende glimlach. Iedereen lachte! Nee natuurlijk niet! Dat zou absurd zijn!! Zelfs Omtzigt was net niet dom genoeg om dat idee te opperen, haha! Wilders frotte diep in zijn neus om een of andere zwaar klemzittende pulk eruit te jassen.
“Kunnen we niet die steuntrekkers harder beboeten? Volgens mij zijn dat allemaal oplichters. EM-OO-EL-ES-IE-EM-ES,” spelde hij, steels Omtzigt aankijkend om zeker te weten dat hij dat niet snapte. Omtzigt keek getergd naar zijn schoot. Yesilolguz keek tevreden naar het resultaat. Appeltje eitje!

Oef, gelukkig, kannen en kruiken, zo te lezen! Maar ja, u weet natuurlijk hoe de formatie echt is gegaan… Hoe kon deze perfecte droom barsten, dan? DE VOLGENDE DOLLE KIPPFEST DINSDONDERDAG WEET U MEER!

6 Reacties

  1. Nee! NEE!” riep Omtzigt, zwetend. Met LINKS?? Gedwongen worden een genderneutraal toilet in zijn EIGEN huis te plaatsen?? Over zijn lijk.

    Haha! Btw: ik heb daadwerkelijk wel eens gezien dat mensen voor de heer des huizes zo’n pisbak thuis installeren. Onbegrijpelijk! Op een openbaar toilet maakt iemand anders de boel nog schoon!

    1. Een paar jaar terug, toen ik nog een vrije jongen was, had ik een broekloze periode, als in, ik kwam thuis, en dacht: waarom en voor wie zou ik in godsnaam een broek dragen? Dus liep ik rond als een soort Olie B. Bommel, flink content- tot ik eens ging pissen. Ik stond vrolijk voor die pot, golden shower en al, en dacht… Wat voel ik toch tintelen tegen mijn beenhaar? Ik ben namelijk hypergevoelig met elk haartje op mn lijf, alsof het één grote mega kattensnor is ofzo. En ik voelde dus al die microdruppels! Bizar veel!! En dan mikte ik prima!! Fokking smerig. Sindsdien zit ik als een bitch. Maakt mij niet uit, schijnt beter voor je prostaat te zijn ook. Maar misschien is dat een complot uitde koker van schoonmaakmevrouwen.

  2. Ja, en je kunt er een boekje bij lezen ook nog! Ik vraag me trouwens af: zou de bevolkingsgroep die met een M begint, thuis een aparte wc voor mannen en vrouwen hebben? Samen plassen lijkt mij door de ogen van een M. onrein toch? Wat zouden de rechtsgeleerden daarvan zeggen? Dit is onmgetwijfeld geregeld als ik onze vrienden een beetje ken! Maar wat vindt geert wilder hiervan? Beschermt hij de rechtststaat door de vrijheid van plassen te promoten? Of schendt hij juist de rechtsstaat door gender inclusieve toiletten te verplichten? Ingewikkeld die politiek hoor!

    1. Weleens gelezen dat De Bevolkingsgroep M handen geeft met hand X (ik ben vergeten links of rechts) omdat ze hun reet vegen met hand (X+1) en het onbeleefd is die twee dingen te mengen! Dat vond ik intressant, nooit bij stilgestaan, en sindsdien doe ik mijn best om bewust iedereen de hand te schudden met mijn kakhand! Haal ik veel plezier uit, en dan komt mijn kantoorglimlach een stuk oprechter over, ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *