Het Geheim van Succes: deel 5

Kippfest.com ben ik ergens aan het eind van 2007 (na Christus) kwijt geraakt omdat ik bij twee providers zat, waarvan er eentje nooit facturen stuurde, en dat vond ik ook weer zo ongemakkelijk, dus dacht ik: kap ermee, en gaan we met eentje verder! Handig! Minder handig was er niet bij stilstaan dat mijn domein gekoppeld was aan die provider, en die bij mijn opzeg net zo hard met een “Ok” beantwoordt werd. Domein kwijt. Doei. Ok. Maakt niet uit, dacht ik, schouderophalend, die registreer ik wel weer als die vrijkomt.

LEUKE LES! Zo werkt dat dus niet! Elke bestaande site die per ongeluk vrij komt en ook maar iets van een google rating heeft, wordt gelijk opgesnaaid door een algoritme en via een aggregatie site aangeboden! “Wil jij kippfest.com meneertje,” zei de link op whatever de fuck site (of email, weet ik veel, zo lang geleden) het toen in 2007 was, “Das prima. Betaal jij maar effe… Oh, 1500 dollar ofzo?”

Ja, 1500 dollar voor de monitor die ik nu moet vervangen door alle hete thee die ik erover uitgespoten heb! Wat de hel??? Stik erin, dacht ik, laat een andere gek die site maar nemen. VEEL PLEZIER. Het jaar daarop, alweer in de verkoop, haha! Wat een sukkel! Was het al dat geld waard?? Toch niet zo makkelijk he, geld verdienen met die baggersite als je niet zo geniaal bent als ik! Hoppaaaa, domein is alweer vrij! Kijken of ik het nu voor vijf dollar van de markt kan… Hoo, domein is alweer weg. Maar ik mocht het overnemen. Voor 1500 dollar, ofzo. Maakt niet uit. Ik wacht wel tot volgend jaar, als het domein weer vrijkomt, en… Oh, datum vergeten. Nou ja, volgend jaar dan maar.

Fig: Kippfest.com anno 2018, grappiger en onbegrijpelijker dan ooit

Goed, dat werden dus iets van vijftien jaar aan wisselende eigenaren, meestal Chinezen die er iets van een (ik weet niet, ik spreek geen chinees) verboden kruidenwinkel van leken te maken. Van de links die zij aanboden ging mijn spam-and-harmful-content filter nog harder piepen dan mijn eigen vunzigheid, dus, nou ja, ze hielden wel de geest van kippfest.com hoog. Jeej? Pas in het jaar 2022 was de google-rating zo hardgrondig vernaggeld dat zelfs de toenmalige eigenaar dacht, fak die shit, waarom betaal ik hiervoor?? Bij toeval deed ik mijn paarmaandelijkse whois.com rondje, waar ik de status zag als iets als “Komt binnenkort vrij wegens wanbetaling ” en gleed ik van de schok van half- naar heelonderuit gezakt naar kaarsrecht omhoog- betekent dit, dat het domein… Echt vrij komt?

Na vijftien jaar gekut besloot ik, toch wel een beetje gefrustreerd, mij maar eens goed in te lezen hoe je dat nou eigenlijk doet, zo’n domein kapen. Ik heb mij vervolgens geregistreerd bij kapingsites, die met bots vechten tegen andere bots, bieden op veilingen die volgens mij alleen maar bevolkt worden door dezelfde bots die elke ticket voor elk concert kopen en doorverkopen, en… Faalde. MOTHERFUCKER!! Maar de winnaar kwam wel met een leuk bod, ik mocht het kopen, voor VIJFTIENHONDERD DOLLAR AAAAARRGHHH!! FUCK YOU!!! IN JE FUCKING PAARDENBEK!! KANKERSITE!!! KANKERINTERNET!!!! RRRAAAAAHHHH!!!!

Ok rustig. Ik reageerde niet, die site was zo achterlijk waardeloos dat de eigenaar uiteindelijk maar eieren voor z’n geld koos en het ding liet schieten. En ik, als volgende in de rij, had, EINDELIJK, Kippfest.com terug in MIJN! EIGENSTE!! BEZIT!!! HOERA!!!!! Nu dat ding ergens onderbrengen.

Gelukkig, zoals u zich vast prima kunt herinneren, was ik aan het begin van dit hoofdstuk één van mijn twee hostingproviders kwijtgeraakt. Dus ik had er nog eentje! Gelijk maar eens inloggen om dit domein erbij te plakken. Oh, wat toevallig! Ik krijg net een mailtje! Pompompom… Even lezen… SPLAT. Weer een monitor naar de cholera door één van die veels te grote slokken thee die ik godverdomme nou echt eens moet afleren proberen door te slikken.Op dit tempo had ik beter die 1500 euro voor kippfest.com kunnen betalen.

Het heuglijke nieuws in die mail was dat de provider van mijn ándere site had besloten zich als bedrijf te reorganiseren! Geen nood, echter, beste klant, natuurlijk: ik zou bij een veel beter, winstgevender bedrijf komen te zitten. Jeej! Hoe? Door zichzelf op te heffen, waardoor heel handig alle lopende contracten het legale equivalent van gebruikt toiletpapier werden. Gelukkig werden ze gelijk alweer een nieuw bedrijf waar ik ook lid van kon worden: tegen het hele schappelijke bedrag van twee duizend euro per jaar. Wordt lid van het winnende team!

Goed. Dikke paniek. Ik had een maand de tijd mijn digitale begrafenis te regelen, dus in plaats van mijn spaarse tijd op deez’ aerd te besteden aan geniale porno schrijven moest ik weer administratieve onzin doen, mij inlezen in providers die mij mijn anale maagdelijkheid wél gunden, daarvan één kiezen, daar proberen te regelen mijn ANDERE domein onder te zetten EN kippfest.com, alle shit DAAR omheen te regelen, en toen… Een maand later… Had ik dan eindelijk niet alleen een domein, maar ook een daar aan te koppelen site. Fantastisch! Geweldig! Welgenoegend!!

…En nu?

Jaaaaa jongens het internet is veranderd! Zo simpel is dat allemaal niet meer, een site hebben! Lees maar snel (of nou ja volgende week) verder, in!!! DEEL ZES!!! VAN MIJN GEHEIME SUCCESSSSSS!!!!!!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *