Cry baby

Bij GL-PvdA moeten ze me echt hun speeches laten schrijven, want hun spindocters kunnen er niets van. De respons van Frans Timmermans en Rob Jetten op hun nederlaag was ondermaats. Wat zeg ik? Het slechtste en domste wat je kon zeggen. Ik vrat me op van schaamte.
Ik dacht: Timmermans, die zal het wel goed doen, diplomaat in hart en nieren die hij is. Maar nee! Terwijl GL-PvdA 8 zetels erbij krijgt, stond hij te wenen als een kleuter. Man, grow a pair! Ook van Jetten verwachtte ik een opgeheven hoofd, en een gentlemanlike antwoord. Manmanman. Het was VVD hier en VVD daar, iedereen kreeg er van langs. Dilan Yeşilgöz had meer ballen dan die twee samen. Zo moet je het doen: slikken en dóór. En blijven glimlachen. Tuurlijk was háár kans op het pluche niet weggevaagd, maar dan nog, ze hadden allebei de focus moeten houden op de toekomst. Timmermans: “We hebben 8 zetels erbij! Yoehoe! Volgende keer verdubbelen we dat!” Jetten: “Boodschap gekregen, lieve kiezers, we gaan beter ons best doen. En nu oppositie voeren! Tadaa!”
Hoe dan ook, les 1 na een nederlaag in de politiek:
– never never never let it show
– het gaat niet over jou (dus wees royaal met bedankjes aan de hulptroepen)
– feliciteer hartgrondig de winnaar, wat voor een lul je hem ook vindt
– positieve boodschap voor de toekomst.

Je kan zeggen wat je wilt, maar de speech van Geert Wilders was een uit het boekje. Als verpletterende winnaar had hij het makkelijk, maar dan nog, hij deed werkelijk alles perfect, en super snel ook. De rest had lekker de tijd om zich door de spindocters te laten bijpraten maar hij kwam meteen na de exit poll BAM. Dankte uitgebreid Jan en alleman, haalde een of andere helper op het podium om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Hij was oprecht en positief. Zei bondig wat iedereen wilde weten: hij gaat niet meer de radikalinski uithangen, hij wil samenwerken en wel met die en die, gaat compromissen maken en mocht hij premier worden, dan wil hij dat zijn voor elke Nederlander, van welke kleur ook en welke religie ook.
Kijk, ik zeg niet dat we hem moeten geloven, ik heb het hier over hoe je reageert op een verkiezingsuitslag.
Hoe hij de gewone man laat voelen dat hij er voor hem is, dat kan niemand anders. Niet Baudet (te pedant), niet Lilian Marijnissen (te weinig tegen immigratie), en zeker niet Frans Timmermans (“WAT ZIJN JULLIE TOCH DOM! MASSAAL STEMMEN OP DIE EIKEL! VAN ZULKE DOMME MENSEN WIL IK NIET DE PREMIER ZIJN WEEEEHHH”).

Kortom: helemaal niet gek dat het volk met hem wegloopt.

Wat mij betreft: mijn stem heeft niet geholpen. Niemand heeft aan de arme diertjes gedacht. Maar de afgang van de VVD, dat had ik voor geen goud willen missen. Ik ben dan ook stomverbaasd dat het volk hun huichelarij eindelijk door heeft (“wij zijn tegen immigratie” terwijl hun achterban drijft op goedkope buitenlandse arbeiders). Ik vind het alleen super kut dat ze weer mee gaan regeren. “Alles liever dan de VVD” is immers mijn slogan.
Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

9 Reacties

  1. Frans Timmermans en de linkse idioten genoegen zich na de verkiezingen als het zwarte kuikentje Calimero door uit te roepen: “Dat doen ze nou altijd! Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk! O nee!”

 1. Al die tranen en geschoktheid overal; alsof welk kabinet Wilders niet binnen twee maanden uit elkaar geklapt zal zijn. De VVD doet dat weer slim, die hebben de LPF en Wilders I en al die andere gekken onthouden, en weten: geef ze de teugels, laat ze tegen hun eigen muur van incompetentie rijden, en kijk of de volgende uitslag van bozeburger-roulette beter te bespelen valt. Rienne va plus! Handen van de tafel!

  1. Als de VVD niet wil meeregeren, zou ik (als ik Wilder was) gewoon aansturen op nieuwe verkiezingen. Ik schat in dat de VVD dan gehalveerd wordt

 2. Toen ik op de radio hoorde dat relatief veel jongeren op Thierry Toilet stemden “omdat zijn partij veel op tiktok zit” had ik wel bijna die pil van drion besteld, btw.

 3. – Het urgentste is het klimaat tot bedaren brengen (dat lukt overigens echt alleen als de mensheid eindelijk eens krimpt maar terzijde)
  – In NL is het klimaat een luxeprobleem, en dat komt door de VVD en zijn ultrakapitalistische achterban, die de sociale zekerheden >10 ja hebben gesloopt waardoor lageropgeleiden (degenen die de klappen opvangen van goedkope arbeidskrachten die telkens worden aangevoerd door… DE VVD), keer op keer roet in het klimaateten gooien door te stemmen op partijen waarvan ze hopen dat ze het er beter door krijgen
  – hoogopgeleiden moeten dit onder ogen zien. Stop met het veroordelen van je eigen volk. Verbeter hun leven. Dan pas komen we aan het klimaat.
  – Klimaatvluchtelingen kunnen beter naar bergen vluchten, of een drijvend land van afvalpiepschuim knopen https://oudzeikwijf.blogspot.com/2019/11/zelf-drijvende-eilanden-maken-volgens.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *