Battle of the sexes

Wimbledon op de televisie. Nadal tegen Fritz. Mijn kinderen vroegen wanneer je gewonnen had met tennis. Ik vertelde dat de mannen drie sets moest winnen en de vrouwen twee. Waarom, vroeg mijn dochter. Omdat ze minder sterk zijn, zei mijn zoon. Mijn dochter vond het seksistisch. Mijn zoon zei dat vrouwen nu eenmaal zwakker zijn. Ik probeerde de zaak nog een beetje te nuanceren door te zeggen dat niet elke man sterker is dan elke vrouw. En dat Serena Williams misschien wel in de top tien zou zijn gekomen als mannen tegen vrouwen konden spelen. Mijn zoon kwam met een verhaal over het Amerikaanse vrouwenelftal dat een paar jaar geleden wereldkampion voetbal was geworden. Ze hadden daarna tegen een elftal gespeeld dat bestond uit jongens van een jaar of vijftien. En verloren. Mijn dochter wilde weten waarin vrouwen beter waren. In kinderen baren en manipuleren, wilde ik zeggen. Maar ik hield me in. Uiteraard. Wat denkt u wel niet van me? Maar een echt bevredigend antwoord kon ik haar niet geven.

Toevallig had ik eerder die week op Twitter gevraagd wie de Messi onder de korfballers is? Wie is de korfbalgoat? Een medetwitteraar kwam, na een korte zoektocht op Wikipedia, tot de conclusie dat dit Erik Wolsink en Rini van der Laan zijn, die beide vijf keer de titel Beste Korfballer van het Jaar hadden gewonnen. Erik bij de mannen, Rini bij de vrouwen. Helaas was er weinig beeldmateriaal op YouTube beschikbaar van deze twee legendarische korfballers. Ik kon dus niet controleren wie van de twee het beste was. Zoals u weet bestaat een korfbalteam uit zowel mannen als vrouwen. Het komt dus ongetwijfeld geregeld voor dat de beste man op het veld een vrouw is. Dat had ik wel tegen mijn dochter willen zeggen, maar ik durfde niet. Strak zou ze op korfbal willen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

5 Reacties

 1. Waar vrouwen het beste in zijn??? Vrouwen zijn keikille, hardcore MOTHERFUCKERS. En te bescheiden ofzo, of ze laten zich overstemmen door mannelijk pauwengedrag, of het intresseert ze gewoon geen ene reet, al die aardse afleidingen. Beste in tennis, nou jongen, applaus, ik ken geen vrouw die niet onwijs diep van binnen denkt “Oh dus je bent volwassen en je speelt nog steeds van die… spelletjes.”
  Ik zat eens in een volle trein op zo’n klapstoeltje, en naast mij plofte een vrouw neer, aan de telefoon. “Nee,” zei ze, met zo’n fnuivende lachtoon, “nee dat is niks geworden. Ja. Nee. Ja hij was hartstikke leuk! Maar…”
  Fnuivende lachtoon.
  “… Ja nee ik weet niet hoor. Laatst ging zijn (minachtend lachje) hond dood. Ja weet ik veel. Ja het was de hond van zijn overleden vader ofsow? Nou ja hij zij dus iets van, ja, dat was het laatste wat mij aan mijn vader bondt, ofsow… en nou ja, ok… Maar toen begon hij dus te HUILEN (erg minachtende grinnik). Ja I know!!”
  Ja I know it ook, dacht ik, met grote ogen wegkijkend. Wat een diep gestoorde psychopatische BITCH! Maar ja nee, we zijn allemaal anders, denk ik dan. Maar alle echt harde, bloedgemene personen die ik ken, zijn allemaal vrouwen. Niet dat het geen zeikerds of aanstellers zijn, dat net zo hard als iedereen, maar… Dat kille harde. Vrouwen spelen geen spelletjes. Die zoeken wat zij nodig hebben, en pakken dat, direct of indirect. Of zoals ik vroeger weleens hoorde: als mannen naar de kroeg gaan hopen ze weg te gaan met iemand aan de arm, als vrouwen naar de kroeg gaan weten ze het.

  WAARSCHUWING: GENERALISATIES ZIJN GENERALISATIES EN BIEDEN GEEN GARANTIE OP HET WERKELIJK ZIJN VAN MENSEN. GENERALISATIES ZIJN ALLEEN VOOR MENSEN VAN 18 JAAR OF OUDER.

 2. Vrouwen cijferen zichzelf veel makkelijker weg en zijn veel beter in het onderhouden van relaties. Mannen – ik zie dat ook aan mijn vrienden – zijn veel egocentrischer en willen het allemaal alleen doen en verwaarlozen hun vrienden. Totdat ze op hun muil gaan natuurlijk. Dan is het jammeren geblazen en moet de vrouw het gebutste ego weer opkalefateren. Ik ben dol op vrouwen.

  1. In Duitsland geven ze trouwens elk jaar, vooral in het midden en zuiden van dat land, geregeld talloze Carnavals- en Halloweenfeesten waarbij allerlei verklede figuren door feestelijk versierde dorpen heen lopen. Meestal zijn die lui verkleed als monsters, geesten, trollen of heksen en lijken ze een soort “heksenjachten” te gaan houden op jonge meisjes, vooral als die vrij strakke jeans aan hebben, alsof ze de legendarische heksenjachten overnieuw willen doen uit de Middeleeuwen!
   Dan nemen ze die meisjes vaak over hun schouders en dragen ze hen door de dorpen heen! Zo was er rond 2017 in het plaatje Musberg, onder Stuttgart, ooit een “heks” die een blond meisje met een blauwe jeans aan over zijn schouder nam waarna er opeens een andere “heks” opdook die de jongedame hierna een vriendelijk pak voor haar broek gaf met een bezem! En die meid vond dat later zelfs nog leuk ook!

 3. Ik schaam me om dit te beseffen en het is vloeken in de feministische kerk maar ik ben zowat in alle opzichten de mindere van mijn man. Maar goed, ik ben ook de mindere van werkelijk al mijn vriendinnen dus veel zegt het ook weer niet over de manvrouwkwaliteiten. Ik begon als een speer, als kind hoogbegaafd, talenten te over, en zie mij nou. Zonder mijn man ben ik nergens. Ik ben constant moe, heb altijd wat, klaag de godganse dag. Met de veelbelovende talenten heb ik niets bereikt. Zonder mijn man zat ik nog steeds steun te trekken. Mijn man klaagt nooit, hij werkt als een paard, masseert mijn zere rug, hoort mijn gezeur aan, staat mij bij door decennia van gekwakkel. Hij heeft mij ook nog een emplooi gegeven, dat ik met veel voldoening aankan. Ik betaal hem terug door voor hem te zorgen. Wat ik, tot verbijstering van mijn vrijgevochten en krachtige vroegere zelf, goed in blijk te zijn.
  Ik kijk stomverbaasd naar wat andere vrouwen kunnen. Mijn zus is directrice van labs op een Franse univ, vriendin F. kostwinner van een gezin van 4 (carrièreswitch op haar 50ste gemaakt!), vriendin J. schrijft de een na de andere prijswinnende biografie etc En dat allemaal tegelijkertijd met te hebben gezorgd voor het gezin, gekookt, wassen gedraaid, kinderen naar de dokter te hebben gebracht en wat dies meer zei. En ’s avonds spreken ze nog doodleuk af met vriendinnen, bezoeken ze musea, gaan uit, reizen. En dat allemaal met een grote smile op hun smoel.
  Ik lig maar op de bank TV te kijken.
  Yay.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *