Wat boeit het?

Ik wandel samen met mijn dochter en onze hond door de buurt. Die hond is er pas sinds een week, mocht u zich vertwijfeld afvragen sinds wanneer wij een hond hebben. De hond heet Poo, naar de poepzakjes. Je spreekt het uit zoals je Poe uitspreekt in Edgar Allen Poe. Mijn zoon noemt hem Poo op z’n Engels, dus zoals je Poeh uitspreekt in Winnie de Poeh. Ik noem ‘m ook wel The Dude. Of Kleine Stinkerd. Of Kleine Doerak. Mijn dochter, die Poo heeft verzonnen, noemt hem meestal Powie. Oftewel, dat wordt nooit wat met Poo.
We naderen het schoolplein. Volgende week wordt mijn dochter negen. Ze zit in groep zes, bij haar op school zit je dan samen met groep zeven en acht in de bovenbouw. Ze vertelde dat die middag tijdens de pauze haar oude klas ook buiten speelde. Ze twijfelde met wie ze mee wilde doen: met de middenbouw of met de bovenbouw. Haar oud-klasgenoten waren tikkertje aan het spelen. Ze wilde graag meedoen, maar had geen zin in tikkertje. Dat kwam zo:‘In de onderbouw speel je vadertje en moedertje, in de middenbouw tikkertje en in de bovenbouw, dan denk je: wat boeit het?’
Het klopt echt, zei ze. Toen ze mee kon doen met haar oude klas die tikkertje aan het spelen was, dacht ze: ‘Tikkertje, wat boeit het?’ Ik vroeg of ze dat jammer vond. Dat vond ze. Ze wilde graag zin hebben in tikkertje, maar dat had ze niet.
Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *