Een heerlijke lentedag

Wat gezellig is die coronatijd toch? En zo kalm. Ik zat net buiten en het was zo lekker rustig op straat, wel een kwart van wat het normaal is. Heerlijk!! Ik heb geluisterd naar de melodie van de wereld: ruizende blaadjes en een heel bijzonder vogeltje, piepklein, rond, zacht donkergrijs, dat onophoudelijk een heel verhaal afstak, tadadiiitadadiiitadadiiitata tadadiiitata (zo begon het maar het werd gaandeweg steeds melodieuzer, met van die krulnootjes erin), en nog eens en nog eens, tot dat ik dacht: zij komt echt niet. Maar toen in de verte aan de overkant van weiland en oprijlaan, een in alle opzichten zachter geluid, met wat je meteen herkende als dezelfde taal maar andere woorden. Hij helemaal van zijn thee of course, enthousiast terugroepen. Je hoorde dat ze elkaar niet kenden, het begon met iets van zich aan elkaar voorstellen. Maar al heel gauw, ver voor dat ik het verwachtte, stak net zo’n klein grijs vliegend bolletje het weiland over, precies naar het bosje waar die roeper zat. Hij meteen Hallo hallo wat zullen we doen?? En toen dacht ik nadrukkelijk: “Nu moet ik opletten, want dát wordt een interessant stukje converseren”, en precies op dat moment begon de hond hartgrondig te blaffen tegen de boer (of beter: een van de Poolse pachterknechtjes van de boer) die met zijn autootje voor zijn smaak te ver achter de stolp was gekomen. Toen het lawaai tot bedaren kwam, waren de vogels gevlogen. Tenminste, dat nam je aan, omdat je ze niet meer hoorde.
Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

12 Reacties

 1. Toen ik besloot om op een zaterdag, dus op een heerlijke lentedag, naar de Drunense Duinen toe te rijden met de fiets had ik nog niet eens problemen met mensen die ik tegenkwam, hooguit met een oudere dame op een ligfiets die niet overal de weg goed leek te kennen.
  Niettemin kwam ik bij een weiland, net voor de Drunense duinen, 3 hazen tegen die elkaar achterna renden en ik vreesde dat die dieren zelfs voor mij de weg wilden gaan oversteken wat natuurlijk een aanrijding had veroorzaakt ofschoon ik (gelukkig voor die hazen) geen hazenvlees lust!
  En in de bossen van de Drunense Duinen, waar mijn opa (tevens een naamgenoot van mij) in de jaren ’80 een stacaravan had staan die daar allang is weggehaald, was ik aan het denken over hoe ik daar 1,5 jaar geleden reeën had gezien waarna er prompt een ree (?) voor mij uit de bomen opdook! Dit dier was trouwens knap groot voor een ree waardoor ik ervan uit ging dat het een hinde was van een edelhert of een vrouwelijk damhert!
  Een week daarvoor had ik zelfs met de fiets de Maashorst bij Uden opgezocht waar echter veel groter wild rondloopt in de vorm van wisenten (Europese bizons), taurossen, Schotse hooglanders en exmoorpony’s!
  Alleen zijn deze dieren stukken sterker dan herten en om geen woedende exemplaren daarvan achter je aan te krijgen hield ik daar ook een gepaste afstand van! Tenslotte weegt een stier van een wisent meer dan 1000 kilo en daar is een gewone koe haast niets bij!

   1. Jammer genoeg kunnen dieren niet praten en die hazen leken er meer op uit te zijn om de liefde met elkaar te bedrijven zoals ze achter elkaar aanzaten! Het desbetreffende hert was daarbij, zonder te stoppen met rennen, al heel ver uit mijn gezichtsveld verdwenen en bij die wisenten en taurossen ben ik veilig op tientallen meters afstand gebleven want een aantal bezoekers die in 2019 deze wilde runderen WEL opzochten kregen meteen een enorme stoot van hun horens waardoor ze meters de lucht in werden gegooid!

 2. Herkenbaar! Ik mag graag naar een kanaal gaan om meerkoeten toe te schreeuwen als ze gaan vechten! Two meerkoeten enter… One leaves! THUNDERDOME!!!!!

 3. Wij hebben vandaag terwijl we op kikkervisjes uit waren, per ongeluk een kleine watersalamander gevangen! Net als op de schoolplaat van Koekoek! Prachtig!

 4. Wij zagen vorige week overigens ook al een ringslangetje (ook van de schoolplaat) zwemmen in de sloot. Mijn dochtertje denkt dat het allemaal normaal is..

 5. In Brabant is trouwens ook de wolf opgedoken, zoals in de buurt van Someren, en helaas werd dit NIET bepaald toegejuicht door de boeren en schaapherders aldaar!

 6. Eigenlijk zouden de Duitsers en alle burgers die nou protesteren tegen de EU en de corona-maatregelen moeten bedenken dat het beter is om zich als de burgers te gedragen dan als de EU-elite zoals in het Efteling-sprookje ‘De Magische Klok’.
  Want toen de goedaardige tovenaar in dat sprookje de zes verwaande, ijdele en valse prinsen en zijn hebzuchtige en ontrouwe knecht Slimme Toon had afgestraft omdat ze de desbetreffende klok stalen om die voor een zak goud aan de valse knecht te verkopen, waarbij ze allemaal werden versteend en als straf de fanfare moesten blazen met hun gouden trompetten en de bel moesten luiden, zou de tovenaar het publiek zeker een wijze les geven.
  En die zou dan ongeveer zo luiden: ” Dames en heren, jongens en meisjes, jullie zijn allemaal, inclusief ikzelf, bedrogen en opgelicht door die zes arrogante prinsen en mijn geniepige knecht Slimme Toon. Zij vonden zichzelf geweldig maar zij keken alleen op jullie neer omdat zij meenden dat ze over jullie konden heersen terwijl zij alleen maar gewoon een bende onbetrouwbare nietsnutten waren!
  Ik zal niettemin de zak goud, die door mijn akelige knechtje zo werd begeerd, onder jullie allemaal verdelen maar onthoudt dan hierna goed dat u zich zelf NOOIT zult overgeven aan verwaandheid, ijdelheid, oneerlijkheid, egoïsme en diefstal van kostbare spullen want anders zou u het risico lopen hetzelfde lot te ondergaan als deze zeven oplichters!”
  Jammer is eigenlijk ook dat de gehate EU-elite, de moslimextremisten en een hele hoop onbetrouwbare, laffe en oneerlijke personages uit de verhalen van Dagobert Duck niet tijdelijk versteend werden of de kettingen van de lafheid om kregen opdat ze dan weten dat je anderen niet altijd voor de gek kunt houden! Het bedriegen en verloochenen van anderen is altijd wel te ontmaskeren maar bij jezelf stukken minder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *