Yin Yang

Paradoxen waar het leven van wemelt:

1- al die aso’s op de wegen waaraan je je bloedergert. Terwijl het feit dat er wegen bestaan, tjokvol auto’s met duizelingwekkende snelheid gepropulseerd, en dat al tientallen jaren, overal in het land, in betrekkelijke ordelijkheid zonder dat ze elkaar constant overhoop rijden, dat feit betekent dat de mensheid uit voornamelijk uiterst sociale mensen bestaat. De aso’s zijn de uitzondering. De aso’s zijn waarschijnlijk uiterst sociale mensen die zich op een bepaalde moment op een bepaalde plek asociaal gedragen.

2- vooruitgang vs traditie
In India werd van de week een vrouw, op weg naar de rechtszaak over haar verkrachting, levend in brand gestoken; in Nederland de oorlog om Zwarte Piet, Brexit, het nieuws grossiert erin: stukken die de hang naar traditie illustreren. Je zou er bijna van overtuigd raken dat de mensheid graag vasthoudt aan de oude manieren.
Maar als geheel is de mensheid vernieuwingsgericht. Althans, een elite is vernieuwingsgericht, en die trekt uiteindelijk de hele kudde mee.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *