Het M-woord

mongool mongool mongool
mongool mongool mongool
MONGOOL! SYNDROOM VAN DOWN!
mongool mongool
M.O.N.G.O.O.L.

 

Twitter heeft mn account geblokkeerd vanwege dit gedicht. Ik wilde aantonen dat het woord ‘mongool’ niet meer mag. Point made.

Ik vind namelijk dat je het woord mag gebruiken. Zeker in een niet op de persoon gerichte context zoals dit.  Dat men het niet leuk kan vinden, soit. Maar om dat woord te VERBIEDEN, waow. Hello 1984.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

8 Reacties

 1. Mag Mongolië wel van Twitter??

  In Mongolië wonen ruim 3 miljoen Mongolen en wereldwijd zijn er zo’n 10 miljoen.

  Ik kan natuurlijk opmerken dat het Trump volgers een veel groter aantal mongolen vormt, maar dan zou ik de Mongolen beledigen.

 2. Inderdaad, er bestaat een essentieel verschil tussen ‘Mongools’ en ‘mongoloïde’. Had er geen ‘syndroom van Down’ bij gezet en er zou niks aan de hand zijn geweest.
  Anderzijds, wat een stelletje verrekte mongólen daar op Twitter!

  1. dom blondje dom blondje dom blondje
   dom blondje dom blondje dom blondje
   DOM BLONDJE! ZWAKBEGAAFD MEISJE MET BLOND HAAR!
   dom blondje dom blondje
   D.O.M. B.L.O.N.D.J.E.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *