Perzik

Ik verneem dat Crayola ooit een potlood met de benaming ‘huidskleur’, wegens protest van discriminatielui, omnoemt heeft naar ‘peach colour’.

Ik ben niet meer te houden.

Perzikkleurig. Dé oplossing. Niet meer blank, noch wit, maar perzikkleurig.
De Boze Perzikkleurige Man.

Perzik & chocola. Met de variaties die ik vreselijk mis in het zwartwitdiscours (DISCOURS! Ik heb discours gezegd!). Nectarine. Abrikoos. Melkchocolade, pure chocolade. Praliné.

En als Trump stom doet, dan imPEACHen we hem toch?

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

6 Reacties

 1. Kent Oud Zeikwijf misschien ook het verhaal van Roald Dahl, De reuzenperzik uit 1961, waarin het weesjongetje James Henry Trotter werd getiranniseerd door zijn twee akelige tantes Spons en Spijker? Toen James een tovermiddel in handen kreeg had hij daarmee een onvruchtbare perzikboom opeens vruchtbaar gemaakt waardoor er een perzik aan ging groeien die zo groot als een huis werd!
  Door het tovermiddel waren zelfs een groene sprinkhaan, een duizendpoot, een zijderups, een glimworm, een lieveheersbeestje en een spin zodanig gemuteerd dat ze menselijke eigenschappen kregen en de reuzeninsecten zorgden er later toen voor dat Spons en Spijker door de reuzenperzik (waarmee zij schatrijk wilden worden) letterlijk werden platgewalst!

  1. Het verhaal over De reuzenperzik uit 1961 heeft totaal NIETS te maken met het nationaal-socialisme en ik ben ook absoluut GEEN aanhanger van van welke ideologie of systeem dan ook, of het nou gaat over het nationaal-socialisme, communisme, grootkapitalisme, kolonialisme, socialisme, islam, racisme enz. en ik wil dus beslist ook niet hiermee worden geassocieerd.
   Daarbij was Roald Dahl vast ook GEEN nazi daar hij tijdens WO II als geallieerde piloot diende en zelfs bevriend was met Walt Disney en deze was een communistenhater ofschoon velen ook dachten dat hij een antisemiet was!

   1. Misschien kan ik me ook vergist hebben in mijn reactie want Crayola is namelijk een Amerikaans handwerkbedrijf, gespecialiseerd in kunstenaarsbenodigdheden en het maken van kleurpotloden, waarvan ik niet zou verwachten dat ze aan discriminatie of racisme doen, laat staan dat zij nazi’s zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *