Klimaatspijbelen

Mijn zoon moest een nieuwsartikeltje uitzoeken om voor te lezen aan de klas. Ik stelde voor dat hij iets over klimaatspijbelen zou doen. Dat zou zijn klasgenoten toch wel moeten aanspreken. Stiekem hoopte ik natuurlijk dat het klimaatspijbelvirus op hen en de rest van de klas zou overslaan, zodat wij hen als een soort menselijk schild in de oorlog rondom de klimaatproblematiek konden gebruiken. Ik checkte alvast de OV-verbinding met het Malieveld. Desnoods zouden we de helikopter nemen.

Hij vroeg of we ook wilden meedenken over de discussievraag. Het artikel vertelde dat scholen toestemming gaven om te klimaatspijbelen. Spijbelen met goedkeuring van de school noem ik geen spijbelen. Mijn zoon vond dat geen onderwerp voor een discussie. Uiteindelijk kwam hij op het idee om eerst te vragen of zijn klasgenoten zelf zouden gaan klimaatspijbelen. Hij nam aan dat iedereen daarop ja zou antwoorden, omdat alles leuker is dan school. Vervolgens zou hij vragen of ze ook zouden gaan als het in het weekend was. Dan had hij ze!

‘Waarom moet je eigenlijk voor het klimaat demonstreren’, vroeg hij toen. ‘Omdat we er allemaal aangaan’, antwoordde zijn moeder, nooit te beroerd om haar kroost op het ergste voor te bereiden. Ik stelde nog voor om mij als klimaatontkenner op te voeren, mocht de discussie stilvallen. ‘Zeg maar dat je vader denkt dat het klimaat wel ergere dingen heeft meegemaakt.’ Niet dat ik echt zo over denk hoor, lieve mensen. Onze kat is klimaatscepticus, maar verder staat iedereen bij ons thuis aan de goede kant.

Het voorlezen ging goed. De discussie viel tegen. Iedereen zei inderdaad ja toen hij vroeg of ze zouden gaan klimaatspijbelen. Maar als hij dan vroeg of ze ook op zaterdag zouden gaan, zeiden ze ook allemaal ja. De indoctrinatie heeft z’n werk gedaan.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

22 Reacties

 1. Nog wat munitie voor je zoon: als je volwassenen vraagt hoevaak ze vliegelijk per jaar, liegen ze er altijd met een stalen smoel er de helft af. Ze zeggen dan dat ,er drie keer vliegen, maar vergeten dan de terugreizen erbij te tellen, terwijl zo’n toestel dan toch het ook kerosine verbranet, ze vliegen dus 6 keer per jaar in dit geval.

  .

 2. Ja, de Telegraaf doet er alles aan om hun verhaal te ondermijnen. Daar is het de Telegraaf voor hè. Dienaars van het grootkapitaal, voeders van de onderbuik.

   1. Geen reactie van onze Sjuul. Opvallend.

    Ik maak me zorgen. Die woensdagavond op het Westeinde, naast het Dagobert Duck-achtig geldpakhuis van de Nederlandsche Bank, door de politie doodgeschoten verwarde man, dat zal híj toch niet zijn geweest?

    1. Je wordt thans op je wenken bediend! Als ik namelijk de afgelopen tijd heb gelezen op internet dat een groot deel van die verwende kinderen (dat is vooral de schuld van hun ouders die hen vaak geen normen en waarden bijbrachten, wel de lusten van hun kroost wilden maar niet de lasten, verkeerde dingen van hen gedoogden, de fouten van hun kinderen aan hun omgeving gaven, bijna nooit NEE tegen hun spruiten zeiden, hen teveel overbeschermden of hen vol stopten met peperdure cadeau’s, zakgeld, dure feesten, snoepgoed etc.) nogal worden misbruikt door de linkse elite dan mogen wat mij betreft al die kinderen gewoon de EU-gebouwen van Brussel een keer ingaan en daar alles gaan bevuilen! Dat zou pas echt prachtig wezen!

    1. Ik heb echter niet veel zin om dat uitgebreid te gaan vieren ofschoon ik niet precies snap wat je eigenlijk bedoeld met je reactie!

 3. Wanneer is het, Sjuul? Ik ga een mooi cadeau voor je kopen. Een stripverhaal. Suske & Wiske en de Kolossale Keniaan, dat schijnt de nieuwste release in de serie te zijn. Heb je die al?

  1. Nee, en doe ook maar geen moeite want ik wil tegenwoordig geen enkele moderne versie van Suske & Wiske, Donald Duck, Paling & Ko, Asterix & Obelix, Lucky Luke enz. meer in mijn huis meer hebben omdat ik daar ten eerste geen ruimte meer voor heb, ten tweede is het evolutieproces daar teveel in doorgeslagen, ten derde stoppen ze daar soms seksueel afbeeldingen in die mij totaal niet bekoren en ten vierde wordt ik gewoon doodziek van het euroteken daarin!

   1. Ik kan de “Keno Don Rosa Library” reeks wel aanraden- Humor, hart (in de latere delen misschien iets te veel, maar ach) en: alles in het Engels, dus geen euro teken te zien!

 4. Zo te lezen heeft uw strategie meer succes dan de mijne. Verste wat ik heb bereikt met collega’s overtuigen IETS te doen (mensen die Thierry Baudet serieus nemen, dus daar heb ik ook wel een iets taaiere klus aan dan aan een kleuter van 6) is enigzins terughoudend toegeven dat “ja ok het is ook wel erg ja” en twee weken later komen met: “Ja ik wil met het vliegtuig naar Azie zodat ik een cruise kan nemen naar de malediven, want met die klimaatopwarming is dat eiland er straks niet meer, weet je wel, dan is het gewoon te laat.”

  Tadaa, klimaatbewustzijn bij volwassen mensen met geld. Ik moet steeds vaker denken aan hoe ik Der Untergang destijds zo’n surreele film vond, met al dat feest vieren tijdens het einde van hun rijk. Tsja en ach, zeggen we dan maar. Voortschrijdend inzicht.

 5. Billie Turf en Bessie Turf, een eeneiige tweeling die allebei ontzettend dik, vraatzuchtig en lui zijn, zouden al helemaal NOOIT aan klimaatspijbelen gedaan hebben omdat ze beiden een ontembare eetlust hebben, anderen vaak bedriegen waaronder hun leraren, meneer Kwel en juffrouw Schimmel, en constant kattenkwaad uithalen!
  Het enigste verschil tussen Billie en Bessie was dan dat Billie eigenlijk veel gemener was en altijd slaag kreeg met een wandelstok van Kwel en anderen op zijn achterwerk en Bessie vrijwel nooit! Helaas is het consumeren val grote hoeveelheden snoep en suiker niet bepaald goed voor je gebit, laat staan voor je omvang!

  1. heerlijk ergernis wekkende reactie weer vismale! helaas voor jou kan niet iedereen even goed met die ergernis omgaan. vertel jij de mensen hier waarom je van sargasso.nl verwijderd bent, met een ip block zelfs, of vertel ik het ze?

   1. @Dirk, mag ik even weten van jou wat je in godsnaam precies bedoeld met je reactie op mijn bericht dat namelijk a alleen maar ging over Billie en Bessie Turf en wat is daar trouwens voor ergerniswekkend aan?
    Ik weet trouwens niet of jij inderdaad al eens met mij hebt gediscussieerd op Sargasso en als je trouwens wilt weten om welke redenen ik daar toen in 2016 mee ben gestopt dan zal ik dat inderdaad zelf hier eens gaan uitleggen:
    In augustus 2016 werd een bepaalde filosofische vergelijking van mij over moslim-mannen die meisjes belagen, waarbij ik Roodkapje als voorbeeld nam, blijkbaar niet erg goed begrepen en uiteindelijk op Sargasso gestopt en kon ik zo geen contact meer maken met de site.
    Het laatste artikel van mij daarin, wat nog volgde op een artikel over de stoere meiden uit ‘The New Adventures of Peter Pan’ (2012); Wendy Darling, Cynthia, Meera, Tiger Lily, Maia en Tinkerbell, betrof een uitleg over de Groenlandse haai en walvis die allebei 400 jaar of 120 jaar oud konden worden en daar was niets aan om te ergeren! Omdat veel latere artikelen op Sargasso voor mij hierna de moeite niet waard bleken om verder op te blijven reageren ben ik toen hiermee zelf dus gestopt!
    En nog heel even terug te komen op ergernissen (?) van mij op Sargasso en sites zoals van Nurks, Michel Krielaars, E. J .Bron etc.: ik heb helaas al met veel te veel mensen over van alles en nog wat gediscussieerd over allerlei onderwerpen en dat waren o.a. Anti-Fascist, Maarten Haarenberg, Alexander, Henk Gerrits en Rik Min van Michel Krielaars, Andy Cap, Tigger, Aesir, Olav, Henk van S tot S en Joop op Sargasso en BertG. en Driek op E. J. Bron!
    Als laatste wil ik hier nog even aan toevoegen, eer ik misschien zelfs ook voor een gestoorde of voor een xenofoob, neo-fascist, moslimhater, racist of dergelijke wordt uitgemaakt, over wie ik eigenlijk precies ben:
    Ik ben namelijk gewoon een aardse sterveling, net als ieder anders mens, beslist NIET volmaakt, perfect, foutloos of altijd lief en aardig, GEEN aanhanger van welk geloof of ideologie dan ook, heb ook mijn beperkingen en ik heb ook beslist GEEN zin om hier ruzie te gaan maken met mensen die toch lang niet altijd alles snappen over wat ik vermeld ofschoon ik veel wijze en filosofische lezen juist ook jarenlang uit strips, tekenfilms, speelfilms, sprookjes, fabels enz. haalde!
    Ben ik hiermee verder duidelijk genoeg over geweest of wordt anders dit verhaal soms ook weer bestempeld als een “heerlijke en ergernis wekkende” reactie? In deze maatschappij ergert iedereen zich toch al teveel aan elkaar om allerlei redenen en is het ook verstandiger om eerst naar je eigen fouten en tekortkomingen te kijken voor je een ander niet erg vriendelijk bejegend, uitgezonderd degenen die het daar zelf naar maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *