Conferentie

Paus Franciscus zal – volgens bronnen in het Vaticaan – tijdens de toespraak waarmee hij de kindermisbruik-conferentie afsluit, de aanwezige bisschoppen en kardinalen een uitvoerige handleiding aanbieden voor het wereldwijd verantwoord misbruiken van kinderen onder de 14.

“Eindelijk een concrete maatregel, van een daadkrachtige paus,” zegt desgevraagd Nuntius Alberto Peodophili. “We rommelden natuurlijk maar wat aan en waren duidelijk toe aan een gestroomlijnde aanpak. Een helder protocol met do’s en dont’s zal binnen de bisdommen een hele geruststelling zijn. Praktiserende kapelaans en pastores hebben behoefte aan gedetailleerde voorschriften. Een algemeen aanvaard document zal ook de gewetensnood achteraf verlichten.”

Bovendien gaat het gerucht dat diverse nieuwe technieken uitgebreid de revue zullen passeren. Net als richtlijnen voor ontkennen en verhullen. Ook kinderen weten zo beter waar ze aan toe zijn. “We stoppen toch niet,” zegt Peodophili, “en dan kan je het maar beter reguleren. Dat heeft deze paus goed begrepen.”

2 Reacties

 1. Laat de Franse priester Kurt Koch, die vond dat er in 2016 gebeden moest worden voor ISIS-terroristen die een Franse priester de keel hadden doorgesneden en daarna werden doodgeschoten, maar gaan proberen om zich te gedragen zoals Hercules jr. uit de strip ‘De Argonautjes’. Deze wilde ook altijd lief en aardig tegen anderen zijn, had een hekel aan geweld maar hij werd altijd loeikwaad als men zijn kat Odi Poes beledigde en dan sloeg Hercules er subiet op los!
  Of had Koch zich soms anders eind jaren ’90 als winkelier in New York gedragen zoals de politie en winkeliers aldaar toen duizenden Russische diplomaten, ze waren zogezegd onschendbaar, zich daar gewoon als criminelen gedroegen door verkeersongelukken te veroorzaken met drank achter het stuur, parkeren bij brandkranen, het verscheuren van verkeersboetes, mensen te verwonden met hun roekeloos rijgedrag, alles te stelen wat los en vast zat etc.!
  En toen enkele politieagenten twee van deze Russische diplomaten, nadat zij hun auto bij een brandkraan stalden, stomdronken uit een bar kwamen en nog 450 boetes hadden openstaan, zonder enige boosheid wilden bekeuren gingen beide “heren” hen meteen met geweld te lijf! De politie had echter schoon genoeg gekregen van softheid en het toekeren van de andere wang zodra er op de ene wang was geslagen, ze grepen onmiddellijk hun gummiknuppels, zij sloegen de twee schurken in elkaar en smeten hen bont en blauw geslagen de gevangensi in!
  En nou terug naar Kurt Koch: had hij soms, als hij in de tijd van de Franse Revolutie en WO II leefde, zich net zo gedragen als Oom Tom die een christen was en geen geweld gebruikte? Koch zou bij een showproces voor het Revolutionary Tribunal of het Volksgerichtshof hebben geprobeerd om Antoine-Quentin Fouquier-Tinville en Roland Freisler, de twee beruchte bloedrechters, te bewegen om voor hun zielen te bidden! Alleen hadden zowel Fouquier-Tinville en Freisler daar schijt aan gehad en de laatste kreeg ooit de priester Max Jozef Metzger (1887-1944) tegenover zich.
  Deze was een oprichter van de Una Sancta-beweging die als doel had om de evangelische en katholieke kerken na WO II te herenigen. En het botte antwoord van Freisler was daarop: “Una Sancta, Una Sancta, Una Santissima, Una – dat zijn wij en verder bestaat er niets!”
  Dus laat die wereldvreemde bisschoppen maar gewoon persoonlijk voor ISIS gaan bidden en aan hen vragen om dezen hun hersenloze koppen eraf snijden, na te zijn gekleed in oranje overalls, en anders hopen dat ze niet bij de hemelpoort bittere verwijten van Petrus tegenover zich krijgen!
  En deze zou als laatste antwoorden: “De mens is altijd het allerbeste geweest in het verloochen, bedriegen en voor de gek houden van anderen maar jammer genoeg nog veel beter in het verloochen, bedriegen en voor de gek houden van zichzelf!”
  En het is gewoon ook VEEL te moeilijk om anderen tot zelfverloochening te dwingen omdat er namelijk geen kruid gewassen is met een dergelijk idioot gedrag tegen zulke verderfelijke personages!
  Of moeten al de bisschoppen en kardinalen, die honderden, zo niet duizenden kinderen decennia’s lang hebben misbruikt, ook hun zonden worden vergeven. Dat God het al die arme kinderen en anderen mogen besparen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *