Uitvaart

Ik weet niet of ik gecremeerd of begraven wil worden. Het maakt me niet zoveel uit. Aan de leeuwen of gieren gevoerd worden lijkt me wel wat. Dat hoeft niet voor het publiek, zo exhibitionistisch ben ik nu ook weer niet. De overblijfselen mogen worden verbrand, de as mag in een urn in het venster komen te staan. Of over de IJssel uitgestrooid.

Tijdens de uitvaart liever geen muziek. Een begrafenisondernemer vertelde mij eens dat begrafenissen zonder muziek de meeste indruk maken. Niet dat ik nu per se wil dat mijn uitvaart indruk maakt, maar het zette me wel aan het denken. Muziek op een uitvaart kan er ook voor zorgen dat je een liedje nooit meer wil horen omdat je er te verdrietig van wordt. Aan de andere kant kan het wellicht ook troost bieden.

Er mogen wel redes gegeven worden. Met daarin de nodige luchtigheid en gedichten die niet bij mij passen. Om pijnlijke stiltes op te vullen heeft de redevoerder een knop tot zijn of haar beschikking met een lachband.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

13 Reacties

 1. Prima. Ik kom speechen. Dat is wel het minste dat ik voor u, verschaffer van oeverloos veel bloggenot, kan doen. Wanneer is het?

 2. Geen kinderen dus die de kist beschilderen met Cobra-achtige werken? Geen weduwe die naast je begraven (‘ja hallo, maar ik leeef nog hoor!’) moet worden?

 3. @ jules vismale,
  tijd niks van je gezien, doordravende mafkees. jammer, want behalve jou heb ik niet zo veel om me aan te ergeren, en het leven moet niet alleen maar leuk zijn want dan wordt het zo’n sleur. hebben ze jou ook begraven, of gecremeerd, of allebei, voor de zekerheid?

  1. @Dirk, wat ben jij eigenlijk zelf gewoon een vervelende lastpost die mij gewoon helemaal NIETS gunt hier op Nurks! Ik leef inderdaad nog steeds en als je anders gewoon even op een fatsoenlijke wijze had willen aangeven waarom jij je eigenlijk zo aan me ergert dan hoef je ook niet zo vervelend op me te gaan reageren daar ik ook niet verwacht dat jij het op jouw beurt zo leuk vindt om beledigd te worden!
   Helaas ben ik op talloze sites zoals op youtube, E. J . Bron, Sargasso, Michel Krielaars etc. al genoeg mensen tegengekomen die werkelijk op hun beurt niks begrijpen van mijn filosofische uitleg over strips, sprookjes, geschiedenis, tekenfilms enz. en als ik daar wat fel op reageerde dan is die kritiek juist vooral bedoeld voor huichelachtige politici, moslimextremisten en de EU!
   Sommigen van die reageerders waren daar zo fanatiek in dat het me zelfs nog de grootste moeite kostte om geen ruzie met hen te krijgen zoals bijvoorbeeld Anti-Fascist, Maarten Haarenberg, Alexander, Henk Gerrits, Josef Droogstoppel, Rik Min van Michel Krielaars, Andy Cap, Tigger, Aesir, Olav, Henk van S tot S en Joop op Sargasso, BertG. en Driek op E. J. Bron en Olga Mihajlova op youtube!
   Dadelijk gaan misschien anderen jou eventueel nog toewensen dat je niet wordt begraven of gecremeerd maar gewoon door allerlei aaseters zou kunnen worden opgepeuzeld! Want zoals ik al heel vaak aangaf op het internet voor dat soort mensen: het is natuurlijk heel makkelijk om naar andermans fouten en tekortkomingen te kijken maar naar die van henzelf? Dat doen ze helaas niet zo snel!

 4. ja die gieren of leeuwen, dat leek me ook wel wat. Ik wilde eigenlijk nog levend in de leeuwenkuil stappen, als het zover was, in een poging de euthanasiepraktijk wat te versimpelen, niet waar, maar David Attenborough heeft daar een stokje voor gestoken. Ik zag leeuwen een gazelle opeten, te beginnen bij de kont. De gazelle leefde nog. Nix fatsoenlijk eerst de strot doorbijten, of de nek breken.
  Eerst dus maar wachten voor ik echt dood ben, en dan pas in de leeuwenkuil.
  Dat uiteraard allemaal niet mag, dus dat zullen jullie maar stiekem moeten doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *