Kaboutertje Doerak

Kaboutertje Doerak had op de kop van Koning Willem-Alexander gescheten. Dat deed hij zo nu en dan. Vooral als hij boos was. Dit keer was hij boos vanwege de Brexit. Hij had nu eenmaal Schots bloed door zijn aderen stromen.

Dat Koning Willem-Alexander helemaal niks met de Brexit te maken had, kwam niet op in de kleine hersentjes van Kaboutertje Doerak. Hij was helaas de slimste niet. Daar was hij zich uiteraard niet van bewust. Tijdens zijn geboorte, alweer een kleine 238 jaar geleden, had Kaboutertje Doerak klem gezeten, waardoor zijn hersentjes werden samengeperst. In tegenstelling tot bijna alle andere Kaboutertjes, had kaboutertje Doerak geen punthoofd. Weinig mensen weten dit, maar de puntmutsen van kaboutertjes zijn altijd gevuld. Met punthoofden. Maar niet bij Kaboutertje Doerak dus. Die is daar veel mee gepest. Kaboutertje Plathoofd noemde ze hem. Vond Kaboutertje Doerak niet leuk.

Wellicht komt zijn woede daar ook vandaan. Bijna alle kaboutertjes hebben korte lontjes, maar die van Kaboutertje Doerak spande de kroon! En daarom had Koning Willem-Alexander nu dus een kabouterdrol op zijn hoofd. Behoorlijk tevreden met zichzelf ging Kaboutertje Doerak weer terug in het oor van onze vorst zitten. Lekker tv kijken. Benen op een voetenbankje. Biertje binnen handbereik.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

 1. Het idee dat bepaalde volkeren door linkse politici en de islam worden bedreigt maar ook verjaagd kunnen worden doet me sterk denken aan een lachfilm van Laurel & Hardy, genaamd ‘Babes in Toyland’ (1934) waarin ik een vergelijking trek met wat ik met de Brexit benoemde.

  Stan Laurel en Oliver Hardy wonen in deze film in een soort sprookjesland waar een ijdel vorst heerst en talloze onbekende sprookjesfiguren voorkomen waaronder de jonge en mooie schaapherder Bo-Peep die steeds haar schapen kwijtraakt.
  Een boosaardige huisbaas, Silas Barnaby, wil echter met haar trouwen en hij zet de oude huurster van Laurel en Hardy onder druk om haar hypotheek af te lossen. Omdat hij geen succes heeft met Bo-Peep probeert Barnaby het komische duo valselijk te beschuldigen van inbraken en illegale slacht wat bijna schijnt te lukken.
  Als blijkt dat de knappe jongeling Tom-Tom verliefd is op Bo-Peep en deze uitwijken naar Bogeyland, waar allebei gevaarlijke en afzichtelijke boemannen wonen, gaat Barnaby achter hen aan, gevolgd door Laurel en Hardy, in de hoop dat hij de jongedame daarginder alsnog in handen krijgt.
  Zodra dit wederom op een mislukking uitloopt roept Barnaby uiteindelijk de hulp in van honderden boemannen die de helden gaan achtervolgen en naar Toyland uitwijken waar ze alle mannen, vrouwen en kinderen de stuipen op het lijf jagen en hen zelfs willen ontvoeren! Met de hulp van een muis die op Mickey Mouse lijkt, de drie biggetjes en honderden speelgoedsoldaten van 1,80 meter hoog, weten Laurel en Hardy alsnog Toyland te redden en de boemannen te verjagen!
  Het moraal van dit verhaal is dat Laurel en Hardy de anti-islamitische en anti-linkse politici vertegenwoordigen, Bo-Peep en de inwoners van Toeland de overheerste en gefrustreerde EU-burgers vertegenwoordigen, Barnaby vertegenwoordigd de linkse politici en de boemannen op hun beurt vertegenwoordigen de radicale islam die door de speelgoedsoldaten, de anti-EU-burgers worden verjaagd!
  En zodra de Brexit een feit is worden inderdaad links en de islam voorgoed verjaagd uit Europa!

 2. De radicale islamieten zullen natuurlijk ook niet graag boeken over Nancy Drew, een privédetective, lezen van Carolyn Keene! Daar weet Nancy zowel mannelijke als vrouwelijke schurken te ontmaskeren en sommigen zijn zelfs opdrachtgevers! Ik zal alleen hieronder zowel Nancy als haar familie en vrienden uitvoeriger beschrijven:

  Nancy Drew

  Nancy is een beleefd en goedaardig tienermeisje en een amateur-detective die samen met haar vader, Carson Drew, een weduwnaar, in het kleine stadje River Heights woont.
  Ze wordt bij haar misdaadonderzoeken vaak bijgestaan ​​door haar twee beste vriendinnen, Bess Marvin en Joyce Fayne, twee nichtjes, en af ​​en toe door haar stoere vriend, Ned Nickerson.

  De moeder van Nancy Drew stierf echter toen Nancy nog maar drie jaar oud was. De huishoudster van de Drew, Hannah Gruen, is sindsdien als een moeder voor Nancy geworden. Nancy heeft een zeer goede relatie met haar vader, wiens advocatenbaan hem vaak voor zaken belt.

  Nancy is ongeveer 18 jaar oud en ze wordt meestal omschreven als een slank meisje met roodblond haar en blauwe ogen. Er wordt vaak gezegd dat ze een ‘tijdloze’ look heeft als het gaat om haar kledingkeuzes, ze draagt ​​ze meer voor comfort dan voor modestijlen en later ook blauwe jeans.

  Door allerlei aanwijzingen weet Nancy altijd schurken te ontmaskeren die haar vaak doorhebben en haar door middel van dreigbrieven, ontvoeringen en zelfs moordpogingen willen uitschakelen. Omdat ze echter ook de bruine band karate heeft is Nancy haar vijanden vaak te slim af.

  Carson Drew

  Carson Drew is de vader van Nancy Drew. Hij is een advocaat in criminele zaken, hij woont in River Heights, en wordt beschouwd als een van de beste in zijn vak.

  Na de dood van zijn vrouw, toen Nancy drie was, huurde Carson huishoudster Hannah Gruen in om voor hem te werken en voor Nancy te zorgen. Zijn zus, Eloise, overwoog wel een tijdje te blijven, maar ging terug naar New York nadat Hannah was aangenomen.

  Carson is trots op de natuurlijke gave van zijn dochter om mysteries op te lossen. Hij helpt Nancy vaak met haar detectivewerk en geeft haar informatie en aanwijzingen om haar te helpen het mysterie op te lossen.
  Veel van Nancy’s zaken komen van Carson, of van mensen die hij kent. Vanwege zijn beroep en status wordt hij vaak ontvoerd door vijanden, waardoor Nancy hem weet moet redden.

  Ned Nickerson

  Ned wordt beschreven als een knappe en atletische jongeman van 1,80 meter lang, met donkerbruin haar en bruine ogen. Wanneer Nancy hem voor het eerst ontmoet, is hij een tweedejaarsstudent aan het Emerson College. Hierdoor is hij een jaar of twee ouder dan de achttienjarige Nancy.
  Behalve dat hij een goede student is, speelt Ned ook voor drie van de varsityteams van zijn school: basketbal, honkbal en voetbal. Hij is ook lid van de Omega Chi Epsilon Fraternity.
  Ned woont met zijn ouders James en Edith in de stad Mapleton. Mapleton ligt in de buurt van de geboorteplaats van Nancy, River Heights.

  Hoewel ze geliefden zijn en samen allerlei mysteries oplossen of boeven ontmaskeren, staat hun relatie hierdoor geregeld onder druk! Ned is een stoere kerel die alles voor Nancy wil doen maar als dit ten koste van hun relatie gaat lijkt het haast op scheidingen uit te draaien die gelukkig altijd maar tijdelijk zijn want Nancy en Ned kunnen gewoon niet zonder elkaar.

  Joyce Fayne

  Joyce Fayne is een van de beste vriendinnen van Nancy Drew, die een hoofdpersoon is in de hele grote serie. Ze is de nicht van Bess Marvin, en is geboren en getogen in River Heights, met Bess en Nancy. Ze is vaak de vriendin die Nancy met haar zaken helpt, met daarvoor weinig tot geen angst.

  Joyce is erg sportief aan gelegd en ze kan goed hardlopen en ze is zo fanatiek daarin dat niets haar daarvan af brengt, zelfs niet als ze hierdoor in moeilijkheden raakt. Ze neemt de liefde serieuzer dan Bess en moet deze geregeld goed aansturen.

  Bess Marvin

  Bess Marvin is een personage uit de serie Nancy Drew . Ze is een van de beste vrienden van Nancy Drew, samen met Joyce Fayne, de nicht van Bess.
  In alle incarnaties van het personage is Bess geboren en getogen in River Heights, met haar neef George Fayne en Nancy. Bess is vaak het personage dat meer timide is en waarschijnlijk zal gaan klagen.

  Bess is heel naïef, goedaardig, verslaafd aan eten (hoewel ze graag wil afvallen) en een echte jongensgek die de ene knappe jongen na de ander verslijt. Soms kan ze helaas zo goedgelovig zijn dat Bess zichzelf hierdoor geregeld in de grootste problemen brengt!

  Hannah Gruen

  Hannah Gruen is de inwonende kok-en-huishoudster van de familie Drew. Nadat Nancy’s moeder was overleden, nam Hannah het op zich om als een moederfiguur voor Nancy op te treden en hielp ze in feite Nancy’s vader, Carson (die uiteindelijk nooit hertrouwde), haar groot te brengen.
  Aangezien Hannah nooit heeft gezegd zelf kinderen te hebben gehad en al zo lang voor de Drew-familie werkt, zien Carson en Nancy haar meer als een lid van de familie dan als een werknemer en Hannah ziet hen op haar beurt meer als surrogaatgezin dan haar werkgevers.

  Hannah is een natuurtalent in de keuken en slaagt er altijd in om Carson, Nancy en hun vrienden te imponeren en te plezieren met welk verrukkelijk gerecht ze ook heeft klaargemaakt. Ze maakt zich vaak zorgen over Nancy’s welzijn wanneer ze een zaak aan het oplossen is en ze geeft haar wijze advies dat Nancy in overweging neemt en zeer op prijs stelt.

  Hannah is op zichzelf al een heel slimme en dappere vrouw. Ze heeft zelfgemaakte inbraaksystemen gemaakt en heeft zich moedig verzet tegen indringers en onverlaten als meneer Drew niet aanwezig is. Over het algemeen is Hannah een lieve vrouw die van onschatbare waarde is gebleken voor Nancy en haar vader.

  Brenda Carlton

  Brenda Carlton is een terugkerend personage in The Nancy Drew Files en de Nancy Drew Notebooks-serie. Brenda is een opdringerige en verwaande vrouw die fungeert als een rivaal voor Nancy, die haar zaak zo vaak compliceert, of met haar concurreert om eerst het mysterie op te lossen.
  Brenda is een verslaggever voor de lokale krant Today’s Times, die eigendom is van haar vader, Frazier Carlton. Net als Nancy is Brenda welgesteld en heeft ze genoeg geld voor elke activiteit die ze wil.

  In tegenstelling to Nancy lukt het Brenda vrijwel nooit om mysteries op te lossen omdat zij deze veel te vaak in de weg loopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *