Aanpakken

Onlangs moest ik een kleine 45 kilo aan karton kleiner scheuren. Door de verbouwing moesten wij twee flinke kasten missen. Voorheen waren wij altijd van de firma Half Werk. Maar ik heb gebroken met deze neiging. De firma Half Werk heeft een metamorfose ondergaan en heet tegenwoordig de firma Aanpakken Geblazen! Met uitroepteken. En ik moet zeggen: ik heb de smaak te pakken.

Omdat je nooit genoeg kasten in huis heb, zijn wij  naar de IKEA gegaan en hebben wij 74 modules van de PAX-kast aangeschaft. De jongen die bij de zelfbedieningskassa werkte, wist niet wat ie zag. Zoiets had ie nog nooit meegemaakt. Nu was het ook pas z’n twaalfde dag, maar toch. Ik gaf ‘m m’n kaartje en drukte zijn voorhoofd tegen mijn voorhoofd. ‘De firma Aanpakken Geblazen houdt niet meer van Half Werk’, zei ik tegen ‘m en gaf ‘m twee kletsen op zijn wang.

Zelf een vrachtwagen gehuurd en in de loop van de ochtend alles uit kunnen laden. Onze complete woonkamer lag vol met dozen. Een voor een heb ik de modules opgezet. Ben er vier dagen bijna onafgebroken mee bezig geweest. Zo nu en dan at ik wat of maakte ik een klein hazenslaapje. Uiteraard vergiste ik me geregeld door dat ene nippeltje of scharniertje te vroeg te gebruiken, zodat ik halverwege de fout door had, alles af moest breken en weer van voren af aan moest beginnen. Dat soort vergissingen hebben me vermoedelijk een kleine zes uur extra gekost.

Maar het mag de pret niet drukken: het resultaat is er niet minder bevredigend om. Alle wanden in ons huis hebben nu een kast. Op het zolderkamertje van mijn zoon moest ik zelfs de buitenmuur eruit breken. Hij heeft nu als het ware een uitbouw. Zomaar, alsof het niets is! En een kastruimte dat we ineens hebben! Heel blij mee, dat begrijpt u. Ons huis lijkt vreemd genoeg ook ineens veel groter.

Al het karton wegwerken was trouwens een tamelijk hachelijke klus. Maar nodig was het wel. Toen ik rond de klok van half negen eens wilde kijken wat er op de televisie was, kon ik heel die kijkbuis niet zien vanwege alle karton die van de vloer tot het plafond onze woonkamer in bezit had genomen. De naam van onze nieuwe firma indachtig, ben ik maar direct gaan scheuren.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

  1. De ikea pax kast kent 120 varianten zie ik. Ik zal hem niet inkoppen om uw nieuw verworven geluk maar niet te verstoren..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *