Ontsla die Halbe Zoolstra en die mongool van een Pechtold ook, alstublieft dankjewel

“Kippfest,” wordt mij vaak veel gevraagd, door mensen, “Wat is nou eigenlijk politiek?”
Nou, zeg ik dan, politiek is als een soort spelshow op de televisie, waar mensen schuimrubberen pakken aantrekken en met schuimrubberen hamers elkaar van obstakelbanen af proberen te slaan, en de winnaar krijgt een nepbaan zoals “Bestuurslid” of “Commissionaris” of “Burgemeester”. Dat is een prijs zoals een jaarvoorraad gratis wasverzachter, alleen dan minder nuttig. De prijzen worden hier ook eigenlijk aan iedereen uitgereikt, want het is een soort josti-show waar “Iedereen de winnaar is!”

Nou, en stel nou, stel nou he, dat mensen mij zouden doorvragen: wat vind jij daar nou van, dan zou ik zeggen, he, dan zou IK zeggen: HEE IK DOE NIET MEE IN DAT DOMME SPELLETJE, DUS KAP MET DOEN ALSOF IK IN DE TRIBUNE ZIT EN MOET JUICHEN VOOR TEAM ROOD OF BLAUW.

Dat is dus een brug naar kutjournalistiek. Laten we het daar eens over hebben. Thierry Toilet, bijvoorbeeld. Ik heb niet veel informatie nodig om te weten, ja, dit is een enorme lul. Zo’n pik die videos maakt in een kantoorpand wat je per uur kan huren over “Hoe ook jij SUPERrijk kan worden” of “Met deze simpele trucks verover JIJ elke keer ELKE vrouw”.
Laat het daar dan ook bij! Die gozer valt vanzelf door de mand! Komt wel!

MAAR NEE. ELKE FUCKING SCHEET VAN DIE MONGOOL MOET ONDER DE MICROSCOOP. Klonk het wel goed? Kwam hij niet iets te dwars uit zijn anus, volgens de letter van de wet? Laten we terugspoelen en NOG eens luisteren.
De gevestigde politiek (“Team Blauw”) laat ook geen kans ongelegen om te kankeren op dat stuk verdriet in zijn C&A pak. Het is een fascist! Racist! Hij hangt rassenleer aan! Het is dit, dat, zus, zo! En DAAROM kan je niet op hem stemmen!

En als het daar nou bij zou blijven. He. ALS HET DAAR NOU EENS BIJ ZOU BLIJVEN BLIJVEN. MAAR NEE. Want in de opleiding tot “Proffessionele Polliticus” staat blijkbaar dat je KEIHARD met je vinger mag wijzen, maar: en hier komt de crux, goed opletten, MAAR: dan moet je zelf wel minstens precies datzelfde hebben gedaan en het liefst nog veel erger.

En dat is natuurlijk dan weer een brug naar Halbe Zoolstra. WAT EEN MONGOOL. HE? Laat me eens lekker met mijn knuisten lachend door je krullenbol gaan. HAHA. WAT EEN DOMME KANKERMONGOOL BEN JIJ. Ga jij nou eens met je domme kutkont bij Ome Kippfest op schoot schuiven, en dan uitleggen wat jou IN GODSNAAM MANKEERT.

Achtergronduitleg: tussen alle “bedreigingen voor de rechtstaat” Thierry Toilet ge-ouweKUThoer liegt meneer Halbe Zoolstra doodleuk over, och, blinde oorlogsretoriek die hij heeft lopen spuien.
De reactie van Pechtold daarop was ook bijzonder fraai: “Coalitiepartij D66 is positief over Zijlstra’s aanpak. “Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet”, aldus D66-leider Pechtold.

Dat was een paragraaf. Die drie puntjes. Je mag er ook drie oorverdovend stille paragraven van maken. Weet je wat, ik doe het gewoon, voor de extra duidelijkheid:

Ik zou hier verder niets op moeten hoeven te zeggen. De zelfreinigende werking van een goede rechtsstaat zou weten wat haar te doen staat. En zo niet, hebben we gelukkig nog journalistiek die OH WACHT:

https://www.volkskrant.nl/politiek/zijlstra-loog-over-gesprek-met-poetin-ik-ben-het-gaan-wegduwen-omdat-het-de-verkeerde-lading-kreeg~a4569111/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=5de42f11a3d418dff53fed5f4596772b93a49a9a

Samenvatting voor het geval dit achter een betaalmuur verdwijnt: Halbe Zoolstra wordt ontsluierd als zijnde een leugenaar, en de journalist geeft hem een platform voor kutsmoezen door hem te kietelen met telkens dezelfde makkelijke kutvraag, waarop hij antwoord met varieteiten als “Ja nee ik loog over dat ik daar was want ik wil mijn bron beschermen.”

Letterlijk zelfs: “Omdat dat ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden.”
JE ZEGT GODVERDOMME ZELF DAT JE DAAR WAS NAMENS SHELL! THANKS BRAH! LOOKING OUT FOR THE COMPANIES! HELD!

Dan nog wat onzin over “Toen het leek dat ik heel gaaf was door dit verhaal te vertellen kon ik er niets meer over zeggen, want dan zou ik het alleen maar aanwakkeren. Hoe gaaf ik was. Terwijl ik heel bescheiden ben.”

Nee inderdaad, zeggen dat je keihard GELOGEN had zou het verhaal over jouw “internationale ervaring” alleen maar aanwakkeren ja. MONGOOL.

Anyhoo, lees het zelf. Ook al doet die journalist haar werk niet met volstrekt balloze vragen zonder ook maar één keer ECHT kritisch door te vragen, hij wordt redelijk onthuld als één van twee dingen:

1) Hij spreekt de waarheid, en hij denkt echt zo. Dan is het een volstrekt incapabele mongool die NIKS te zoeken heeft in internationale politiek, en het aanhouden van zo’n debiel als minister van buitenlandse zaken zou gelijk moeten staan aan landverraad. Ook al is het verhaal over Rusland waar- wat ik niet problematisch vind te geloven- hoe kan je nu nog geloofwaardig overkomen? Met je “Fake news”?

2) Hij liegt zich compleet te barsten met een lading enorme kutsmoezen waar elke lul met een IQ van 60 doorheen kan prikken (behalve de journalist, dus die komt statistisch gezien uit Afrika, he, Thierry? Toilet? Lul?), dus is hij NOG STEEDS FUCKING INCOMPETENT, GA NAAR 1, GA NIET LANGS START EN KANKERKUTSTRAAL EEN END OP UIT MIJN POLITIEK, SIMPELE KUTZIEL.

Maar nee. In plaats daarvan krijgt hij van iedereen een dikke knuffel, en van Alexander “Ik krijg een appartement van een Canadees nadat het CETA is afgesloten en ik hou mijn bek daarover en mijn integriteit staat buiten kijf” Pechtold een mooie aai over zijn bol met een sneer naar alle russen dat zij hun fouten NOOIT zelf oplossen. Of nu ja, een beetje nuance: HIJ heeft er nooit eentje meegemaakt. Zie je dat? Ik kan compleet genuanceerd zijn. Ik hoef niet in de polemiek te schieten. Geen verduidelijkende licht hyperbolische metaforen, zelfs. Niet eens een tikje te overdrijven. ZO’N TOTAALDEBIEL BEN JE GEWOON, ALEXANDER FUCKING PECHTOLD.

Ik zou het allemaal moeten wegzuchten. Ach, zou ik moeten steunen tegen het kreunen aan, het is nu eenmaal politiek. Zo gaat dat nu eenmaal. Die debielen mogen gewoon blijven zitten, en gewoon vrolijk verder gaan met de arrogante hansworst uithangen. Maar ik ben het zat. Ik ben het zat continue shit over Thierry Toilet gebraakt te zien worden, over Donald Dump (ik ben goed op dreef met de catchy bijnamen, niet?), over Geert Wilders (ja sorry nu voel ik teveel druk en ik weet effe niets en “Greet” kennen we nu wel), al die arrogante hautaine journalistieke stukken en interviews, al die schreeuwen van variaties van die zinnen “Welke mongool stempt nou op zo’n mongool?”

Dezelfde mongolen die elke keer op die andere mongolen stemmen. Kanker op. Heb nou één keer eens het consequente lef in je laffe, gore flikker om jezelf te meten aan al die morele maatstaven die je anderen oplegt. Lafbakken. Gatverredamme.

4 Reacties

  1. Uhoh. Mak Kutte steunt hem. Dat is meestal zo’n kus des doods die betekent “Pleeg politieke zelfmoord en heb mijn zegen op je CV om in een bestuur te verdwijnen.”

  2. Ik ben trouwens van mening dat Rutte ook maar meteen de handdoek in de ring gooit. Die weet toch al een paar weken dat Halbe hierover heeft gelogen? En hij zou toch ook wel hebben geweten dat Jeroen van der Veer van Shell nooit heeft gezegd dat Poetin in zijn Datsun over zijn Groot-Rusland-ambities heeft gesproken? Wat dachten ze daar met z’n allen? Dat we hier in Rusland leven en de media hun bek houden? Die lieve mensen van de media kunnen dan wel met z’n allen vooral van scheet naar scheet rennen, zo nu en dan weten ze toch iets te achterhalen wat de zittende macht niet zint en over het algemeen zullen ze dat ook naar buiten brengen.

  3. Er treedt bij mij onderhand enige berusting in aangaande de politiek. Het is overal ter wereld hetzelfde en in Nederland maar een heel klein beetje beter. Alleen omdat ze hier hun zakken vullen met honderdjes en niet met duizendjes. Zeer beschaafd eigenlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *