Bubbels

Bert is een gewone jongen, een man van het volk. Tijdens zijn werkzame leven was hij kok, maar sinds hij iets aan zijn been kreeg is hij met vervroegd pensioen. Bert eet het liefst speklappen, maar omdat hij ook wel weet dat het niet verstandig is om dat iedere dag te doen, slaat hij soms een dag over. Vandaag gaat hij bijvoorbeeld spekpannenkoeken met stroop eten. ‘Lekker’, zeg ik, maar een dame is het er niet mee eens. ‘Bert, je gaat zo’n Goddelijke Spekpannenkoek toch niet verpesten met stroop??? Je moet er een onsje Hollandse Garnalen op doen, dat geeft pas echt een Smaakexplosie in de mond!!!’ Bert is een aardige vent, die tijdens Ajax-Feyenoord via Facebook iedere vijf minuten de stand doorgeeft zodat niemand iets hoeft te missen, en geeft de dame dus niet de wind van voren. Ook merkt hij niet op dat ’n ons van de aanbevolen Zeevruchten meer dan 35 keer zo veel kost als ’n ons keukenstroop. Iemand anders mengt zich in het gesprek: ‘Bert, ik heb er geen verstand van, maar ik zat zo te denken: spek is zout en stroop is zoet, dat is toch een goede combinatie?’ Bert zegt: ‘Jij snapt ‘t.’

5 Reacties

  1. ‘Bert, ik heb er geen verstand van, maar ik zat zo te denken: garnalen zijn zout en stroop is zoet, dat is toch een goede combinatie?’ Bert zegt: ‘Jij snapt ‘t.’
    Persoonlijk dacht ik meer aan de combi Pekelkreeft en stroop, maar ja.

  2. Elk verhaal dat gebruik maakt van pannekoeken met IETS anders erop dan puur en alleen stroop, classificeer ik als een horror verhaal.

    1. STROOP. Poedersuiker doe je maar op poffertjes! Of zoals Geenstijl zou zeggen: ook op de pannekoeken slaat de islamisering toe! GEWOON STROOP IS JAN PIETSZOON COEN SOMS VOOR NIKS GESTORVEN???

  3. Kan die logica wel volgen. Als je met het zout in de soep uitgeschoten bent, dan gooi je er toch gewoon suiker bij? Als het badwater te heet is, dan dump je er toch gewoon ijs bij? Als je schoonmoeder te veel praat, dan laat je haar toch gewoon het zwijgen opleggen?
    Het is allemaal niet zo moeilijk, mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *