Nederland, 2057

VAN ONZE REDACTIE UIT DE TOEKOMST: Zestien mensen zijn deze week overleden als gevolg van de hongerstaking tegen de levensmiddelenindustrie.
Dat brengt het totale dodental van de staking, ook wel bekend als de “Boe-rel”, op 68.
Artsen vrezen dat dit aantal scherp zal toenemen in de komende weken, aangezien de protesten nu al bijna een maand duren, en nog altijd nieuwe steun vergaren.

Experts noemen het “Een clusterfuck van epische proporties” en snappen niet waarom de levensmiddelenindustrie niet “Hun achterlijke kwetsende kankerkoppen uit die domme kutreten van ze kunnen slepen.”
“Wij hebben het opdoeken geëist van de levensmiddelenindustrie. Zij zijn degene die niet willen luisteren. Als je boe roept, moet je ook niet bang zijn de gevolgen te accepteren.”

ACHTERGROND VAN DE BOE-REL:

Vier weken geleden bracht de Golchrom een advertentie voor haar supermarkt uit, waarin een bedrijfsleider “Voor de grap” een klant liet schrikken door hard “Boe” te roepen. Dit leidde tot felle protesten, omdat “Het helemaal niet grappig is iemand zó te laten schrikken” en het “Tot vreselijke incidenten zou kunnen leiden door het normaliseren van dit afschuwelijke gedrag”.

De Golchrom kwam eerst met een reactie waarin ze verklaarden met acteurs te hebben gewerkt, maar kregen hier alleen nog fellere reacties op: de supermarkt zou: “Een gemarginaliseerde en uitgebuite beroepsgroep” misbruiken voor eigen gewin, en een onderzoek naar de methoden van de filmmaatschappij liet zien dat de acteur in kwestie weliswaar wist dat iemand hem zou laten schrikken, maar niet precies wanneer, om de reactie “Natuurlijk” te houden.

Een team psychologen, ingeschakeld door deze krant, heeft slow motion beelden van de reclame geanalyseerd, en zijn tot de conclusie gekomen dat de schrikreactie “Echt” is; het zou: “Voor 100%” gelijk zijn met de “Fight or flight reflex, dezelfde die onze holbewonende voorouders zouden hebben wanneer geconfronteerd met een leeuw, of met verkrachting door een groep neanderthalers.”

De uitkomst van dit onderzoek, en een gebrek aan reactie van de levensmiddelenindustrie zorgden voor grootschalige woede en verontwaardiging, gekristalliseerd in de Hashtag “Not in our time”. Een daaropvolgende reactie van de levensmiddelenindustrie leidde tot nog meer woede: “Dit zijn excuses omdat ze betrapt zijn. Niet omdat ze het menen.”
Een hongerstaking werd opgeroepen, met als ultimatum dat alle verantwoordelijke personen ontslagen zouden worden, en vervangen door anderen.

“Dit leidde tot de grootste miscommunicatieramp van de laatste 50 jaar,” vertelde online-communicatie expert R1bb3lTr1P_134 deze krant: “De levensmiddelenindustrie reageerde dat ze geen idee hadden waar de Hashtag het over had, en dat ze niet wisten wie wat fout hadden gedaan maar dat het hun allemaal speet. Onoprechter kan je natuurlijk niet overkomen.”

De passief-agressieve toon van hun frustratie kwam op de stakers over als “Mentale verkrachting begaan van een misplaatst gevoel van superioriteit” en eiste de ontmanteling van hun “Power structures die het goedpraten van verkrachting enablen“. De verschillende in het leven geroepen stichtingen eisten nu “Volledige verwoesting van alle facetten van de levensmiddelenindustrie om plaats te maken voor moderne, niet-kwetsende systemen.”

De levensmiddelenindustrie liet blijken weer niet te begrijpen wat de stichtingen bedoelden, tot nog meer woede- niet alleen bij de consumenten nu, maar ook bij de aandeelhouders, die in speciaal ingeroepen aandeelhoudervergaderingen opriepen tot “Nu eens te kappen met dat maffe gedrag, en te doen wat de markt van ze verlangt.”

Een woordvoerder namens de voedingsmiddelenindustrie durfde niet te reageren, omdat “Alles wat (zij) zeggen waarschijnlijk zal leiden tot nog meer doden.”
De stichtingen hebben hier woedend op gereageerd, en bij daar op volgende bliksemprotesten zijn twaalf mensen gewond geraakt, van wie vier ernstig.

4 Reacties

    1. Utopist. Een visionair zou inzien dat deze ontwikkeling waarschijnlijk al volgende week woensdag zal afspelen en niet nog veertig genadige jaren op zich laat wachten. Ik heb trouwens een inhaalslag gemaakt met Southpark kijken, en het is griezelig hoe die show, een jaar van te voren, ook Nederland beschrijft! De laatste uitzending van 29 november is bijna precies dat maandebacle!

      1. Precies! Ik zit toevallig ook al een paar weken SP te bingen en denk: wat.de.fok. Hoe flikken ze dat?
        NB: Ik begon dit stukkie te lezen tussen het bingen door en dacht: “Dit lijkt South Park wel.” South Park lijkt trouwens heel erg op mijn kindertijd habitat. Behalve dat de bergen (veel) steiler zijn, waardoor alleen sportfanaten er kunnen fietsen. NLers vragen altijd als eerste: “Heb je het als Française niet koud in NL?” GHAHAHAAHAAAAA

  1. Het aardigste van het Maan-debacle vond ik de mensen die van mening waren dat Maan niet goed reageerde door excuses te accepteren. Dat mechanisme heb je hierboven ook mooi: wat je ook doet, het is nooit goed. Het heeft wel wat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *