Flappie en Hadriaan (3/10)

“Ik geef jullie nog één kans,” bromde de Martelbaron, “Om het toe te geven. Hoe weten jullie van mijn martelporno-imperium? En zeg niet dat het per ongeluk was, want daar geloof ik dus helemaal niks van!”
Flappie en Hadriaan zwegen.
De Martelbaron greep zijn armleuningen, en kwam omhoog van woede: “Het is de Schat, he! Jullie willen de Schat ook hebben!!”
Schat? Flappie knipperde met zijn clownsogen.

De Martelbaron zakte weer terug in zijn stoel, en begon voor zich uit te mijmeren: “…Ja… De legende van de Piratenschat, de kist vol Piratengoud van Zwarte Peter, die de krankzinnig geworden fabriekseigenaar Horst von Hosselhüt hier ergens heeft verstopt! Jullie zijn het op het spoor! MAAR DE SCHAT IS VAN MIJ!!” schreeuwde hij nu, grijnzend toen hij het effect zag van zijn gebulder. Flappie trilde zo hard dat het bijna op schudden leek. Clownsangst… Heerlijk.
De Martelbaron keek half wegdromend op naar het plafond.
“Met die schat ga ik de aankoop van een verzorgingstehuis voor geestelijk gehandicapten financieren. En dan ga ik ze daar martelen, Flappie en Hadriaan, helemaal de vernietiging in martelen. Weet je wel hoe heerlijk primair geestelijk gehandicapten reageren? Het zal fantastisch zijn,” was hij nu weer meer in zichzelf aan het mompelen.

Geestelijk gehandicapten martelen?? Wat is daar nou leuk aan?? Flappie snapte er  niets van, en zoals zovelen, vreesde hij wat hij niet kende.
“Laat ons gaan, alsjeblieft,” huilde Flappie, “Ik weet niets van…”
“HahAAA! Je hebt ons door, Martelbaron!! Wij zijn hier voor de Schat! Maar daar vertellen we helemaal NIETS over, hoor je me? Hahaaaa!!” onderbrak Hadriaan hem. Flappie probeerde in paniek naar achteren te kijken.
“Nee,” wendde hij zich weer tot de Martelbaron, “Nee! Hij neemt je in de maling! We weten niets!!”
“Nee! Wij weten “Niets”,” beaamde Hadriaan, die Flappie een dikke knipoog gaf- hij wist natuurlijk helemaal niet écht iets van een schat!

Flappie kon Hadriaan’s knipoog niet zien, bedacht Hadriaan, maar misschien was dat maar beter ook. Zo zou Flappie veel overtuigender acteren! Nu zouden ze niet gedood kunnen worden- niet zolang ze zogenaamd informatie verborgen hadden over de Schat! Haha! Slim gedaan, Hadriaan!
Ze zouden natuurlijk wel Flappie kunnen doden om Hadriaan bang te maken, maar dat leek hem niet zo heel erg waarschijnlijk.

“Zo zo,” knikte de Martelbaron, “Dus jullie weten van “Niets”.”
“Nee! Niet “Niets”! NIETS!!” riep Flappie.
“Ja, “NIETS”!” riep Hadriaan.
“Laat maar eens even zien dat het menens is, Oosteuropese Japie!” riep de Martelbaron. Oosteuropese Japie knikte, en haalde een chirurgische scalpel uit een leren mapje wat hij in zijn binnenzak hield. Hij passeerde de huilende clown, en liep af op Hadriaan, die met zijn rug naar de rug van Flappie zat.

43B1A8A4-66A3-4910-B700-D366B2BCE2DC

“Nee! Hadriaan!!! Laat hem met rust!!” riep Flappie.
“Ha! Ik vrees NIETS! Doe het ergste wat je kan, boevengespuis!”

Oosteuropese Japie gromde, en haalde uit met zijn scalpel.
“Nee!” riep Hadriaan, “NEE! NEEEEEEEEEE!”

UH OH!! Als DAT maar goed GAAT!!!!!!

Vrijdag meer!!! SPANNEND!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *