Hypodecriet, hoer-a

Wat was er eerder, de kip of het ei? Het ei natuurlijk- evolutie is genetisch aangepast nageslacht krijgen, en bij een kip komt nageslacht uit een ei. En kippen komen van dinosaurussen en die hadden al eieren dus is het ook niet zo dat een babyzoogdierkip zo aangepast was dat die INEENS eieren ging leggen.

Dus, we kunnen het er over eens zijn: de vraag functioneert niet meer zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Namelijk verwarring zaaien. Want een kip komt uit een ei maar een ei komt uit een kip, maar aan de andere kant (of juist die ene) legt een kip dat ei maar dat kwam uit een kip maar… Etcovoorts, enzetera.

Wat dan? Want iedereen kent die vraag, dus is het blijkbaar leuk om over een antwoord na te denken. Wel! Met dank aan de huidige stand van de maatschappij kunnen we het vervangen doorrrrr: “Wie is er hypocriet?”
Lekker kort ook, dat bevalt me wel. Vooruitgang: alles wordt efficiënt, zelfs verwarrende vragen.

Kijk naar al het mediaspektakel wat er nu weer speelt: Geenstijl heeft De Grote Puisterige Pukkel-Pubershow op dumpert, vrouwen worden boos dat vrouwen daarin door nerveus lispelende “presentatoren” als lustobjecten worden behandeld (en dat weliswaar vrijwillig doen tegen betaling, maar dat is dus eigenlijk onderdrukking door patriarchie, want patriarchie betekent hier dat vrouwen niet zelfstandig kunnen nadenken, en daar niet in geloven is vrouwonvriendelijk, en daar wel in geloven is een reden om een pik in je hoerenbek te laten schuiven. Volgens de kenners, althans. Ik zal wel iets chargeren.)

Wanneer diezelfde vrouwen geen probleem hebben met eigen producten te verkopen via hun tieten (zolang ze er maar pront bij hangen, he, lelijke tieten verkopen niet. Tenzij ze bizar groot zijn ofzo. Of anderzins bizar.) dan is het natuurlijk weer wél vrijgevochtenheid. Zelfs ook volgens Geenstijl, zolang dat wijf dan maar wel een hun welgevallende mening heeft, want anders scheert ze haar policor-brigaderende kut natuurlijk nevernooitnieteens. GOOR. GATVERDAMME. TEEN MIN EEN.

Al die boosheid wordt dan weer gepubliceerd in kranten die voornamelijk berichten over putten in de billen van de Kardashians, er wordt opgeroepen tot boycots door mensen die het schandalig vinden wanneer de tegenpartij dit doet en het daarom dus dit keer ook doen… Wat was er eerder! De kip of het ei!

Het lijkt mij echt fantastisch leuk om op een PR afdeling van een bedrijf te werken, alleen dan niet, maar meer het tegenovergestelde.
Neem voor de gein de efteling: die hebben een probleem. Het probleem is dat ze ongeveer een miljoen tokkies per jaar binnen hun droomlandsgrenzen trekken, die overhit in de rij staan te gillen naar invaliden dat ze niet echt kreupel zijn “Want net bewoog die nog”.

De tokkie-oplossing voor dit probleem lijkt een beetje op een soort hekseninquisitie: je kiepert zo’n gehandicapte uit zijn stoel, geeft een paar corrigerende trappen tegen zijn hoofd en/of nek, en als hij dan op miraculeuze wijze wegrent, weet je dat het een neppert is. DUS TOCH.
Wanneer de kreupele blijft liggen en zijn stoma als een soort poepballon knapt bij het klappen op de grond, nou, dan was het een echte invalide. Gefeliciteerd.

Ik neem aan, als ik zo de eindoplossing van de Efteling bekijk, dat ze dit serieus in overweging hebben genomen. Maar het dan wél een wat meer “Menselijker draai” hebben willen geven. Laat ze een briefje van de dokter meebrengen. Mooi compromis! Geen vallende doden, iedereen kan opgelucht het zweet van het voorhoofd vegen.

… Maar ja, toen kwam dáár weer ophef over, natuurlijk. Schande! Hoe durf je minder validen zo te behandelen! Heeft de Efteling wel nagedacht over dit beleid?

Natuurlijk hebben ze dat gedaan. Maar zij wisten ook: het enige andere alternatief is asocialen aanspreken op hun gedrag. En dat zijn er een hoop, vandaag de dag. Dus moet je een afweging maken!
Een paar sippe mindervaliden is kut, maar weegt vast minder zwaar tegen honderden schuimbekkende tokkies in bedwang moeten houden met een leger aan beveiliging, wat weer gefilmd wordt door honderden andere tokkies die gillen “HEE JOH DOE NORMAAL JOH LAAT HEM MET RUST JOH HIJ ZEGT TOCH KAPPEN JONGEN” met als gevolg massale vechtpartijen en duizenden feestboek berichten van NOG meer tokkies die in brak Nederlands zeggen “Die effeling, dit is tog niet normaal, please delen”, met als gevolg dat alle tokkies de efteling als de pest gaan mijden, wat de eerste drie maanden de hemel op aarde is, maar dan gaat de efteling failliet en kan helemaal niemand er meer naar toe :-(

Het echte probleem is natuurlijk dat de mensheid gedoemd en niet meer te redden is. En dat kan de efteling nooit oplossen.

Wat vat het beter samen dan dit: al 70 jaar lang ligt dit land in een spastische stuip als iemand niet mee wil doen met de dodenherdenking, want zo vieren wij vrijheid en VREDE GODVERDOMME EN ALS JE NIET MEEDOET KAN JE EEN KNAL OP JE KANKERBEK KRIJGEN.
Dus, goed, twee minuten je (kanker)muil houden en nadenken over wat dooien, terwijl tegenwoordige eindeloze stromen van slachtoffers kunnen creperen “Want wat kunnen wij al schouderophalend nou doen”, dat is het idee.

(Sorry voor het over één kam scheren, ik begrijp dat er vast genoeg onder jullie zijn die de regering oproepen om op 4 mei ook vluchtelingen te herdenken, of die een praatje durven aan te knopen in de supermarkt met nog levende Syriërs. Jullie zijn uiteraard wél de rotsen der beschaving.)

tweeterdetweet

En dan hebben we Jeroen Bakkers: terwijl Nederland herdenkt, speurt hij de straten af om foto’s te kunnen maken van wat hem moreel bevalt.
“Zo hoort het” schijnt hij zonder ook nog maar het greinste scheutje van ironie te zeggen.
Goed gedaan, Jeroen Bakkers! Bedankt voor jouw genade! Nu kan iedereen met opgelucht hart Dominos eten!

Tenzij ze adverteren op dumpert, dat is.

Anyhoo, mooi beroep! PR! Stel je toch voor, al die spagaten en andere acrobatische meuk die je continue gedwongen bent te maken, en voor wat? Boze blutte bejaarde (en rap uitstervende) niks dan krantenkoppenlezers? Hippe social media die door geen enkel echt persoon wordt gelezen en afgerond naar boven nul impact heeft?
Sites met dat handvol beetje pubers en werklozen die te lui of te dom zijn om nou eindelijk eens een adblocker te installeren?

Nou ja. Hoe dan ook: we hebben een mooie update van het kip-ei probleem. Want wat is dit stuk anders dan ageren tegen het feit dat zo weinig mensen ergens voor staan, maar veel liever ergens tegen ageren? Wie is er hypocriet! Zo fantastisch!!

8 Reacties

 1. Uiteindelijk wordt er door het voetvolk natuurlijk voor behoud van hun baantje en de de munten gevochten, al kan ik mij niet voorstellen dat GS nou veel omzet genereert, terwijl een enkele advertentie in een dagblad toch al snel enkele 10 duizenden euro’s kost. Maar goed, de dagbladen hebben veel meer inktkoelies in dienst en dus veel meer kosten. Een beetje hypocrytisch glijmiddel is verder zo gesmeerd en in the end is het waarschijnlijk gewoon een kwestie van zwaartekracht en wie er het meest te verliezen heeft. Verder interesseert deze fittie tussen the mediapowers that be mij vrij weinig moet ik zeggen.

  1. Het voelt alsof ze elkaar in een wurggreep hebben, doodse spartelingen in een kikkerbadje vol modder omringd door dronken schreeuwende dwergen.

 2. Verder was ik het natuurlijk geheel eens om de dodenherdenking in het kader van gesneuvelde vluchtelingen te zetten. Zij stierven voor de vrijheid en een menswaardig bestaan om ons hier een vrijer en beter bestaan te geven! Toch goed om even bij stil te staan en de 9 e symphonie van Beethoven nog even bij te spelen.. opdat wij hen niet vergeten!

 3. bedoel je “Etcovoorts, enzetera” of mis ik iets? Want dat soort dingen buggen me eeuwig en dan kan ik niet meer lezen.

 4. De CDA-klootzak van een Joël Voordewind was al helemaal total-loss geslagen met zijn stupide plannen om gemeenten te gaan DWINGEN “vluchtelingen en asielzoekers” op te nemen en als daar al doden onder vielen tijdens de oversteek naar Europa hoeven die echt NIET op 4 mei te worden herdacht!.
  De geschiedenis wijst wederom uit dat talloze dictators, legercommandanten, politici, burgemeesters enz. TOTAAL niets leren van het verleden! Ze zijn voortgekomen uit hetzelfde volk dat ze moeten leiden en vertegenwoordigen maar door hun machtslust zijn ze zo arrogant, eigenwijs, verziekt, dwaas en hersenloos geworden dat ze helemaal niet meer naar kritische geluiden luisteren, alleen doen wat ze zelf willen, een enorme puinhoop aanrichten en maar lijken te denken dat zij alles mogen en het volk met datgene opzadelen wat het laatste niet willen.
  Niettemin heb ik tientallen boeken van ‘De Kameleon’ van Hotze de Roos in mijn bezit waarin de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer allerlei avonturen beleefden in het fictieve dorp Lenten. Zo was een een titel bij, ‘De Kameleon in woelig water’, waarin duidelijk werd gemaakt hoe men daar dergelijke linkse betweters uitmuntend kon weerstaan.
  Op een zekere dag kwam daar een zekere meneer Geitenbreier wonen en deze had zo zijn eigen linkse en onzalige plannen met het dorp waarin hij door zijn aanhangers van de linkse VSC (Vooruit Strevende Club), spottend de Geitenclub genoemd, werd gesteund. Geitenbreier was werkloos geworden omdat hij zich meer richtte op de club dan op zijn werk maar wilde, net als de vos die zijn staart in een val verloor, de inwoners van Lenten eens gaan vertellen hoe zij zouden moeten leven!
  Iedereen daar moest volgens hem stoppen met werken en van een uitkering leven, alleen maar pret gaan maken, feesten en aan sport doen, ongeveer evenveel verdienen als een brugwachter, studenten zouden in zijn ogen parasieten wezen die op kosten van de staat leefden, bij een geldtekort moest er geld bijgedrukt worden, rijke mensen moesten de schade (aangericht door de Geiten) zelf maar betalen en zij hoopten daar alles te kunnen ontregelen met herrie schoppen en manipuleren van de Lentenaren.
  Gelukkig konden de meeste inwoners en de studenten, onder leiding van smid Evert Klinkhamer, veldwachter Jan Zwart, boer Gerben Zonderland, molenaar Dijkstra e.v.a. de gewelddadige linkse onrustokers verjagen terwijl niet eens bekend was hoe Geitenbreier eigenlijk aan zijn geld kwam terwijl hij niet eens werkte. Zo zochten zelfs daarginder ooit vier misdadigers (twee ontvoerders en twee juwelendieven) hulp bij Geitenbreier toen ze voor de politie op de vlucht waren!
  Niettemin kwamen in andere afleveringen de gierige rijkaard Sieger Siegertsma en een beheerder van een kantoor, Mechelen, tot inzicht dat gierigheid en verkeerd beheren van geld niet werkten en nou is het aan de autochtoonse inwoners van Nederland gelegen om figuren als Joël Voordewind, alle linkse islamknuffelaars en aanverwante mispunten en labbekakken gelijk weg te gaan jagen uit onze gemeenten, met hun “knuffel-moslims, -vluchtelingen en -asielzoekers” erbij, gelijk aan de dwaze Geitenbreier!
  En dan veranderen we zijn achternaam in Joël Tegenwind, een linkse nietsnut, betweter, blauwe jakhals, slampamper en bedrieger die ons NIET kan dwingen om vreemde mensen op te nemen die wij niet in onze gemeentes willen hebben.
  Of wil hij dadelijk, net als in Keulen en de rest van Duitsland, dat wij een vreselijke burgeroorlog starten tegen de opgenoemde groeperingen en linkse verloochenaars? Ze vragen er feitelijk gewoon zelf om en ik wens haast dat dit werkelijkheid wordt ook daar wij niet alles eindeloos blijven pikken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *