Snotteren

Ik kom de klas van mijn zoon binnen lopen. Mijn zoon stuitert. Hij was de dag ervoor ziek en heeft net het grote nieuws gehoord: ‘iPhone komt vanmiddag op bezoek’, zegt hij.
‘iPhone?’, zeg ik.
‘Typhoon’, zegt een vriendje.
‘Ik noem ‘m altijd iPhone’, zegt mijn zoon.

Op het Instagram-account van Typhoon zie ik een foto van onderbouw, waar mijn dochtertje zit. Ze hebben allemaal hun vuist in de lucht. Mijn dochtertje zit helemaal achteraan. De vuist ook omhoog, serieuze blik in haar ogen.

Typhoon heeft Als de hemel valt en Zandloper gespeeld. ‘Je moet één ding hebben als je rapper wilt worden’, vertelt mijn zoon de volgende ochtend. Hij laat een dramatische stilte vallen… ‘Emotie.’
Hij is vooral ook erg onder de indruk van het verhaal van gitarist Dries Bijlsma. ‘Die verveelde zich vroeger altijd en daarom ging hij muziek maken’, zei hij. ‘Verveelde jij je vroeger ook?’
‘Regelmatig’, zeg ik, ‘vroeger had je namelijk nog geen…’
‘Kleuren-tv?’, zegt mijn zoon.
‘Nou’, zeg ik, ‘dat wel, alleen was er niet zoveel op te zien.’
Mijn dochter vertelt dat Typhoon had leren rappen van zijn broer.
‘Ja’, zegt mijn zoon, ‘en daarvoor snotterde hij. Maar toen hij begon met rappen, hield het snotteren op.’

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

3 Reacties

  1. Mijn moeder had vroeger een abonnement op de Margriet. Daarin stond wekelijks ‘een tientje voor uw brief’ o.i.d. De inzendsters overtroffen mekaar in wat-mijn-kind-nou-weer-gezegd-heeft. Had er een om een verzetje gevraagd terwijl hij servetje bedoelde, nouja! U beweegt zich op dun ijs, Molovich, wou ik maar zeggen. Er zijn ook gedichten die helemaal steunen op 1 woordspeling. Maar of dat nou de beste gedichten zijn? Ook ik heb vroeger een poosje gesnotterd trouwens, de k was een grote vijand van me, als ik het me goed herinner en de m. Maar ik ben er niet van gaan rappen, dat bestond toen nog niet.

  2. Ik zag laatst nog iets op nu.nl! “Typhoon in Schubbekutteveen(ofweetikveelwat)” en ik dacht gelijk, huh, typhoon? In Nederland? Het is best een drabbig nat kutland, maar een typhoon… En toen zag ik dus dat het een artiest moest zijn. Zoiets als K3, maak ik hier uit op. Dan vind ik iphone ook een betere naam, zou minder paniek veroorzaken. Maar ja, daar doet die schavuit het misschien wel om.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *