Wesley Sneijder ziet salaris van 3,2 miljoen niet als reden voor transfer

Van Onze Verslaggever – Ondanks de hoog oplopende spanningen tussen Nederland en Turkije vindt Wesley Sneijder het “Geen probleem” dat hij een salaris van 3,2 miljoen euro per jaar krijgt van de Turkse voetbalclub Galatasaray. Op de vraag wat hij er van vond dat de Turkse rijkskanselier Nederlanders “Nazi’s en fascisten” noemt, en Europeanen direct heeft bedreigd, reageerde hij met: “Ik krijg als gast van dit land 3,2 miljoen euro salaris, dus is politiek gedoe een beetje een ver-van-mijn-bed show.”

Hij had ook geen goed woord over de kritiek die over hem geleverd werd toen hij de handen schudde van de man die verantwoordelijk was voor massale martelingen van politieke gevangenen na de mislukte coup:
“Hij is de baas van het land wat mij 3,2 miljoen euro salaris geeft, ik zie niet in waarom ik dan niet gewoon beleefd kan zijn.”

En Sneijder staat fier tegen oproepen van Turken die willen dat hij vertrekt uit Turkije: “Ik ga niet vluchten voor een salaris van 3,2 miljoen euro.”

Een woordvoerder kwam met een aanvullende verklaring: “Sport verbroedert. Toen Nazi-Duitsland in 1936 de olympische spelen hield in Berlijn, hadden we toen niet de hitlergroet moeten brengen? Of zullen we soms maar helemaal stoppen met 3,2 miljoen euro verdienen in landen die op grote schaal mensenrechten schenden? Dat lijkt misschien een goed idee, tot ineens blijkt dat Wesley Sneijder dan nergens 3,2 miljoen euro kan verdienen. Het is makkelijk grote politieke statements te maken, maar wie zullen daarvan de dupe zijn? Degenen die 3,2 miljoen euro verdienen. Niet de dictators.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *