Voor een nurkser Nederland

Nurks Nederland

Er waart een spook door Europa. Het spook van het opportunisme. Overal worden pogingen gedaan om op het gezonde volksgevoel richting de macht te surfen. Alleen al hier in Nederland schieten de paddenstoelen als politieke partijen uit de grond. We noemen geen namen. U kent ze ongetwijfeld. De enige naam die we hier zullen noemen is die van Nurks Nederland. Want wij van Nurks Nederland konden natuurlijk niet achterblijven. Als er een spook door Europa waart, zijn wij van Nurks Nederland de eerste die er achteraan willen hobbelen. Dat doen we dan niet meteen natuurlijk. We kijken eerst de kat uit de boom, maar als er genoeg animo lijkt te zijn, ja, dan stappen wij maar al te graag op die trein.

Maar goed, wat gaat Nurks Nederland voor u doen? Weinig, kan ik u nu al vertellen. Nurks Nederland is een politieke partij die puur voor de vorm is opgericht. Waarschijnlijk is Nurks Nederland niet eens een politieke partij. Is het dan een beweging? Wellicht. Maar dan wel een hele kleine beweging. Nauwelijks voelbaar. Zeg maar het soort beweging waarvan George Costanza bang was dat ie het in zijn broekje voelde toen hij eens een mannelijke broeder de rug van een mannelijke patiënt zag schrobben, terwijl hij bij zijn oude moedertje op bezoek was in het ziekenhuis nadat zij bijna aan een hartverzakking was bezweken omdat ze haar kalende zoon had betrapt toen deze de hand aan zichzelf sloeg.

Maar wat wil Nurks Nederland eigenlijk? Nurks Nederland wil niks. Nurks Nederland wil het liefst met rust gelaten worden. Geen gezeik aan z’n kop. Het recht om weg te blijven kijken. Nurks Nederland wil ook niemand wakker schudden of zo. De mensen zijn niet wakker te krijgen. Nurks Nederland is zelf ook niet wakker te krijgen. Nurks Nederland vindt het eigenlijk ook wel zo fijn dat ie niet wakker is te krijgen. Het is winter, het bed is warm. Het laatste wat Nurks Nederland wil zijn, is het politieke equivalent van de nadere ochtendplas die jou dwingt om vroegtijdig het warme bed te verlaten voor de kille, kille alledaagse wereld.

Ben je een wegkijker die met rust gelaten wil worden? Kies Nurks Nederland. Voor een nurkser Nederland.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

 1. Hoe zei Toon Hermans dat ook alweer over de macht van de politiek?

  Politiek is handjes drukken,
  dreigen, sjoemelen en bukken,
  katten uit de bomen kijken,
  overreden, over-lijken,
  schipperen of schaakmat zetten,
  lange speeches, korte metten,
  witte voetjes, pan uit vegen,
  passen, meten, wikken, wegen,
  lachjes, dansjes, Judas-kusjes,
  loeren draaien, dooie musjes,
  veel beloven, vleien, paaien,
  de kunst om om iets heen te draaien,
  d’r is geen liefde, regelrecht,
  en daar is alles mee gezegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *