Het prinsesbeatrixeffect

Mijn collega woont in Baarn. Sinds prinses Beatrix dat ook weer doet, is de waarde van mijn collega’s huis binnen een jaar met 40 duizend euro gestegen. Ze ziet Prinses Beatrix geregeld lopen door de winkelstraat van Baarn. Heur haar immer in model. Het is een klein vrouwtje, zei mijn collega. Ze dacht altijd dat het een grote vrouw was, maar dat is dus niet het geval. Meestal ziet ze er tot in de puntjes verzorgd uit, soms loopt ze gewoon rond in haar vrijetijdskloffie. Met witte sneakers aan haar prinsessenvoetjes.

Wie er altijd onverzorgd bijloopt, is Edith Schippers. Woont ook in Baarn. En is ook een klein vrouwtje. Maar dat kan zo lijken door haar man, die hoog boven haar uittorent. En altijd een Adidas-broek aan heeft. Verder ziet mijn collega geregeld Marijke Helwegen, Koos Postema, Herman van Veen, Ben Kramer en Joop van den Ende. Die ze in Baarn Joop van Ellende noemen. Ben Kramer woont bij mijn collega om de hoek. Net als Bob Bouma. Van Briefkaart op de eerste rang. Kortom: Baarn huisvest de fine fleur van bekend Nederland.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

6 Reacties

  1. Drakensteyn ligt precies in het midden van de cirkel Hilversum – Laren – Baarn – Soest – Bilthoven – Maartensdijk, maar buiten Baarn zijn de huizenprijzen juist gekelderd?

  2. Dacht even dat ik abusievelijk op de webpagina van Privé was terechtgekomen. Maar die zouden Ben Kramer natuurlijk zonder verder te checken Ben Cramer hebben genoemd. Ook zouden ze suggereren dat Beatrix ‘in gezelschap van’ in bruisend Baarn zou zijn gesignaleerd. Ik was derhalve al snel gerustgesteld, al blijf ik zeggen dat ik in deze post maar moeilijk een authentieke Molovich kan herkennen. Wellicht dat over een paar honderd jaar zal blijken dat het door een leerling van de meester werd geschreven. Zoals in het Rijks hele rijen bijna-Rembrandts hangen te faken. En nu we het toch over marketing hebben: heeft de man van Edith Schippers trouwens maar één broek?

  3. Ben Cramer, Ben Kramer, ach, daar doen we niet zo moeilijk over. Nico ‘gezondheidsarmband’ Haak, is u die bekend? Deze inwoner van Baarn, is desondanks zijn armband, toch een vroegtijdige dood gestorven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *