Germaanse huisvrouwen gebruikten konijnen bij het afstoffen van hun huis. In feite was dat de voorloper van de Swiffer. Volgens sommigen komt het woord ‘Swiffer’ dan ook van het geluid dat konijntjes met hun neusje maken wanneer je ze op een stok prikt (anaal uiteraard) en er het huis mee gaat afstoffen. Wat veel mensen niet weten is dat het konijn bij de Germanen heilig was en dus niet mocht worden gedood als je er je huis mee ging afstoffen. De konijnen waren derhalve levend wanneer ze over de vloer werden geschoven om stof en haren aan te trekken. Vandaag de dag zouden veel mensen dit als dierenmishandeling zien. Als je dat destijds tegen de man van zo’n Germaanse huisvrouw zou zeggen, dan zou hij je vierkant uitlachen en wellicht zelfs doodmeppen. Met een koe bijvoorbeeld, die dan weer daarvoor werden gebruikt. Enfin, tijden veranderen, zullen we maar zeggen.
Had ik deze mop al niet een keer geciteerd? Vooruit dan maar nog een keer. Een beer en een konijn zitten, heel toevallig, naast elkaar te poepen in het bos. Zegt die beer tegen dat konijn:’ Zeg, blijft die poep bij jou ook zo plakken aan je haren?’ Zegt dat konijn:’Nee hoor.’ Okay, zegt die beer, en pakt dat konijn bij z’n oren en veegt er zijn reet mee af.
Ik kende ‘m in ieder geval wel. Het is een goede mop.
“koning” is ook afgeleid van “konijn”- in oude vertalingen van de bijbel hebben ze het ook over het Hemelse Konijnrijk enzo.
Ja, inderdaad Kippfest! Want toen Lodewijk-Napoleon koning van Holland werd, riep hij ‘Ieck ben konijn van Ollande’.
Ik heb een vroegere bondscoach van jullie wel eens horen zeggen dat ie zich als ‘een konijn op et plein’ voelde.
Dat zeggen de bondscoaches hier allemaal.. ;-)
Robert Waseige blijkt het te zijn. En de uitspraak was: “De ene dag is een speler geblesseerd, de andere dag is hij zo fris als een konijn op de plein.”
Bronnetje: https://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Waseige
Ik hoor t hem zó zeggen..!