De verlosser

De tent was leeg. Op ons en onze matrassen na. De raketgeleerde slash bioloog lachte ons wakker. Hij had een hoge lach. En een licht kalend hoofd. Alle spullen had hij in zijn vrachtwagen geladen, een Mercedes op hoge wielen. De piano stond er ook al in. Samen met een sofa, vier schapen, drie tapijten, een waterpijp, een tafel, blikken doperwten en perziken, pakken couscous, de vliegers en de onderdelen van zijn zelfontworpen modelraket. De rupsen liet hij achter. Die mochten de palmen tot aan de grond opeten, waarna ze een trage dood zouden sterven in het zand. Of aan een tocht door de woestijn zouden beginnen. Geleid door een standvastige, licht ontvlambare rups die bramenstruiken zou zien branden en op een berg de geboden van de God der Rupsen zou ontvangen. En als hij terug van de berg zou komen, zou hij zien hoe de rupsen een gouden vlinder hadden gebouwd en zou hij in toorn ontsteken en de helft van de rupsen uitmoorden, waarna ze de tocht naar het land van melk en honing zouden voortzetten totdat er een kleine drie millennia later een schriele voetballer zou opstaan die de rupsen hun verlossing zou brengen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

3 Reacties

  1. Ik dacht even dat het hier over een andere De Verlosser zou gaan. Weet u dat wij, en ook zij, vroeger, in de tv-loze buitenwijken van Caïro, gewoon van Johan Cruijff hadden gehoord? Dat Islamitische en Koptische jongetjes Hem wilden zijn zonder Hem ooit te hebben gezien? De man was toen al een mythe. Dat belooft dus nog wel wat.

    1. De Verlosser. El Salvador. Alleen jammer dat niemand Cruijff in Spanje onder die bijnaam kende, wat ook wel logisch is, want het was ene Anton van de Telegraaf die dat verzon. Omdat de Telegraaf in Egypte ook niet gelezen werd, vind ik je bijdrage een beetje obligaat, mevrouw CCC.
      Ik heb een tijdje gedacht dat je wat meer in je mars had, jammer hoor.

  2. Bij onze overburen heeft donderdag gezinsuitbreiding plaatsgevonden. Blauwe slingers voor het raam, blauwe muisjes op de beschuit. Buurman heeft hem laten inschrijven als Nummer Veertien. Heel aparte naam, vond de ambtenaar der Burgerlijke Stand; te meer omdat de dertien eerder geborenen in het gezin wel gangbare namen toebedeeld kregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *