Tonight

Ik probeer te bedenken wanneer ik David Bowie voor het eerst zag. Waarschijnlijk was dat met Dancing in the Streets, waarin hij samen met Mick Jagger daadwerkelijk door de straten aan het dansen is. Ik weet nog dat de moeder van een vriendje dat leuk vond, om Bowie en Jagger samen door de straten te zien dansen. Het is ook leuk. Weinig mensen dansen zo cool als David Bowie. Met die handen in de zakken van z’n beige regenjas. De rode schoentjes uit Let’s Dance zouden ook een eerste Bowie-herinnering kunnen zijn.

De eerstvolgende keer dat Bowie volgens mijn geheugen in mijn leven opduikt is met Tonight, in duet met Tina Turner. Ik was inmiddels elf jaar oud en keek elke week naar Countdown. Een Engelse zanger, waarschijnlijk lang geleden verdronken in de poel der vergetelheid, noemde het bejaardenrock. Hij vond het verschrikkelijk en deed weinig moeite zijn walging te verbergen. Adam Curry moest hier hard om lachen.

In datzelfde jaar trouwde hij met Patricia Paay.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

10 Reacties

 1. Dezelfde Patricia Paay die geen gelegenheid onbenut laat om te melden dat zij ooit met dezelfde David Bowie het bed deelde. Een bewering die niet meer valt te controleren. Denkt u vooral niet dat ik als allochtoon het verschil tussen verzet en verzetje niet weet, maar ik associeer zoiets met de sterke verhalen van oude Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog zonder uitzondering tot Het Verzet behoorden. En laat ik het over het verschil tussen to pay tribute en Paay-tribute maar niet hebben.

 2. Ik begreep de ophef niet zo. Het was toch oud nieuws? Volgens mij had la Paay dit ook al een keertje verteld in dat andere Van Nieuwkerk vehikel, De Top 2000 a Go Go.

  Overigens heb ik zelf niet naar de bewuste DWDD-uitzending gekeken. Ik had wel wat beters te doen. Karate, om precies te zijn.

 3. Het was inderdaad oud nieuws, al eerder verteld door dezelfde Paay aan dezelfde Matthijs, in 2013, in DWDD (in mijn boosheid even opgez1ocht op dwdd.nl of zoiets), bij de presentatie van haar biografie. Matthijs deed net of hij zich dat niet herinnerde. Overigens zei ze toen dat het in 1967 was (nu 1969) , dat ze Bowie ontmoette op Malta. Dat is onmogelijk. Bowie was op Malta in 1969. Dat verhaal gesitueerd in 1969 bevat ook een serie aanwijsbare onjuistheden. Ik noem er drie:

  1. Bowie zou het nummer Space Oddity bij haar hebben lopen componeren. Niet waar, de single was al uit, er was een half jaar eerder ook al een andere versie dan de nu bekende uitgekomen..
  2. Bowie heette toen nog David Jones. Niet waar, David Jones nam de artiestennaam Bowie aan in 1965 om verwarring met Davey Jones van The Monkees te voorkomen.
  3. Bowie zou vergezeld zijn door George Martin. Niet waar, George Martin zat op dat moment in de EMI Studio om met The Beatles een paar nummers van Abbey Road op te nemen.

  Ik hou op, ik moet het me niet zo aantrekken. Beter is het om op karate te gaan.

 4. Ik kan het inderdaad iedereen aanraden, karate.

  Ik las trouwens eerst dat Bowie bij Paay Space Oddity had ‘opgelopen’. Alsof het een geslachtsziekte was.

 5. Wat dan wel weer waar schijnt te zijn is dat haar zus iets met Steve Harley had. De zusjes zijn allebei te horen op in ieder geval “Make me smile”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *