Exit TTIP

Yippiejippiejeee. Ik heb net op uitzendinggemist de aflevering van Tegenlicht over TTIP bekeken en ben helemaal blij.

“Is ze goed bij haar hoofd?”

Maanden, misschien wel een vol jaar heb ik me vreselijke zorgen gemaakt om dat stomme TTIP-akkoord dat het Europese Parlement in gesloten kamertjes aan het sluiten was. Inktzwart zag ik de toekomst. Onze regeringen zouden overgeleverd worden aan de allesverslindende macht van USA Inc. Waren onze wetten te lief voor de mensjes en de natuur en kostte dat centjes aan Amerikaanse corporates? Dan kregen wij hun haaien van advocaten op ons dak en werden wij de Griekse gallemiezen in gestuurd.

Maar nu, nu lieve lezertjes, ben ik in één klap van mijn angst verlost. Steeds harder schaterlachend bekeek ik de uitzending. “Miljardenclaims aan overheden.” Liepen de claims inmiddels in de miljarden dollars? HAHA! De verlossing! Die advocaten en consultants zijn too greedy geweest, ze doen zichzelf de das om. Zei ik hardop, om een paar minuten later mijn gelijk veel eerder bevestigd zien worden dan ik vermoedde: “Overheden zeggen vrijhandelsakkoorden eenzijdig op.”

Overheden zeggen (zogenaamde) vrijhandelsakkoorden eenzijdig op. Zodra de kosten de baten overstijgen. Het enige waar onze regering voor moet zorgen, is TTIP eenzijdig opzegbaar maken. Voor de rest achterover leunen tot de absurd hoge claims binnendruppelen. Read my lips: exit TTIP. En in zijn kielzog alle wurgcontracten die (zogenaamd) de vrije handel bevoorderen. Want dat doen ze niet, dat begrijpt een kind. We zijn klaar.

 

 

————————————————————-

alles over TTIP op Follow The Money: http://www.ftm.nl/?s=ttip
opzeggingen investeringsverdragen: http://www.ftm.nl/exclusive/afkeer-…

 

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

2 Reacties

  1. In Tegenlicht is goed te zien dat het om ISDS gaat, dat al eerder via CETA (met Canada) over ons heen komt. En via die weg kunnen 80% van de USA-multinationals NL (en de EU) pootje lichten. Maar na de USA staat NL op plek 2 met de meeste verdragen waar al ISDS in zit en wordt er door multinationals via NL ISDS gebruikt om andere landen dwars te zitten. Kortom we zijn geen haar beter dan de USA, en eigenlijk per inwoner erger. Terecht dat landen verdragen met ISDS er in met Nederland opzeggen. Tegenlicht gaf een goed inzicht en het is te hopen dat de EU-bestuurders deze uitzending eens goed bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *