Heleen Mees: alle noorderlingen naar de Randstad!

“Kippfest,” vragen mensen mij vaak veel, “Jij bent toch de paus van die satanische kerk? Wat vind jij van die column van Heleen mees over dat alle noorderlingen naar de Randstad moeten verhuizen?”
Hoo hoo hoo, nou nou nou, zeg ik dan, ten eerste is het “President” en ten tweede is het van de Vereniging voor Behartiging van Economische Belangen, haha!
En ja, wat vinden wij op de club van haar column. Nou! Dat lag best wel gevoelig!
U moet weten, Heleen is nogal fan van films als Robocop en Judge Dredd enzo. Delta city, Megacity one… Het is de gemiddelde econoom iets te dystopisch, natuurlijk.
Een hele film moeten zien hoe efficientie en winstmaximalisatie wordt afgedaan als “corruptie”, de goeien die altijd het onderspit delven tegen morele terroristen; dat is niet ons ding, gewoon.

Maar Heleen, dat is een dromer! Die ziet die films, en ziet alleen de mogelijkheden. Vorige week nog, we hadden net een baby geofferd en stonden op het punt een orgie te doen in het bloed, en toen begon ze weer: “Ja, want dan zouden we robots kunnen inzetten als orde handhaving” en dan zei iemand anders weer “Maar Heleen… Je weet toch hoe dat afliep in Robocop? Iemand maakt een foutje en dan is het de CEO die door zijn hoofd wordt geschoten.”
Wilde zij niets van horen. Ging maar door over een groene strook van 5 (of nou, waarom niet gewoon 1) kilometer buiten de randstad, en daarbuiten dan “De Dode Zone” waar gas gedolven kon worden, en de hele grond leeggedregd van alle mogelijke waardevolheden. Tsja…

Kijk, het is bewonderenswaardig dat Heleen snel naar het einddoel wil werken, maar wat zij in haar enthousiasme vergeet is dat het meeste geld te vinden is in het langzaam afromen van de schaarste. Neem ivoor: dat wordt steeds zeldzamer. Mensen proberen olifanten en neushoorns te beschermen, maar wat ze niet beseffen is dat door hun acties ivoor moeilijker te verkrijgen wordt. Door hun acties wordt ivoor NOG zeldzamer. En begeerlijker. Het is simpel: zolang olifanten belangrijk zijn voor mensen zullen ze afgemaakt worden tot er geen enkele olifant meer over is.

Als ik zou denken als Heleen Mees zou ik dus alle olifanten dood moeten schieten. Als jullie er niet lief mee kunnen spelen, dan helemaal niet. Einddoel bereikt! Maar het gaat niet om de bestemming… Het gaat om de reis.
Hoe moeilijker de Groningers doen, hoe moeilijker dat gas te verkrijgen is… En hoe aanlokkelijker het wordt. Zeldzaam is duur. En een gezonde, natuurlijke prijsontwikkeling krijg je door je product langzaam de keel dicht te knijpen. Als je de gans met de gouden eieren hebt, dan schiet je die toch ook niet door zijn kop? Die gooi je door een persmolen, zodat je alles eruit kan halen wat erin zit totdat het beest kapot is. Dat is economie!

Je kan Groningers en Friezen niet zomaar naar de Randstad brengen. Zou jij het leuk vinden uit je huis geplukt te worden en zomaar ergens herplaatst? Ach denk toch aan de sociale onrust. Het is veel beter ze te pappen met nepbeloftes, en beetje voor beetje, stukje voor stukje doorgaan met hun landschap leeg te zuigen, de huizen te veranderen in kapotgetrilde krotten, zodat ze met geknakte zielen en honger in de magen uit eigen beweging trekken naar de Randstad. Dán zijn ze er rijp voor. Dan kunnen ze in de rijen voor nutteloze kantoorbaantjes staan op hun dieet van antidepressiva en pep-pillen! Net als de normale mensen!

Wat Heleen Mees denkt is: één plus één is twee. Maar 0,0001 plus 0,0001 plus enzovoorts is uiteindelijk óók twee. En dan worden de mensen tenminste niet zo geconfronteerd met het laatste resultaat van een logische conclusie. Als je economische belangen wil verkopen moet je het natuurlijk wel een beetje als een leuk kadootje inpakken!

6 Reacties

 1. Meneer Kippfest, u heeft er duidelijk over nagedacht, hulde!
  Overigens heb ik vorige week The Crash Reel gekeken, goeie film, bedankt voor tip. Maar dat terzijde.

  1. Ha cool! Sorry voor de spoilers nog, ik heb echt een uur in spanning gezeten of die gast zich nou zou doodrijden, of de american dream zou doen laten leven. Wat er toen gebeurde zag ik nooit aankomen…!

  1. Waarom daar eindigen? Wie weet wat voor moois er allemaal onder de randstad te vinden is! Alles slopen en weg ermee, alle Nederlanders net over de grens in Belgie! Voordelig qua belasting ook. MAN waarom zit ik niet in de regering?

 2. De Randstad is al een soort ivoren toren geworden waarvan de arrogante Farizeeërs en Schriftgeleerden toch NOOIT zullen snappen dat Nederland en Europa namelijk in geen eeuwigheid met elkaar zijn te verenigen!
  Het mag bijna een wonder, laat staan een gotspe, zijn dat ze hier nog geen soort van Gestapo of NKVD hebben om ons allemaal in de gaten te houden als de omstreden sleepwet door gaat. En wie weet gaat de gehate Randstad-elite, gelijk aan het Wilde Westen, zelfs nog beloningen uitloven om fanatieke andersdenkenden op te pakken met behulp van premiejagers!
  Dat zelfs in Nederland eenheid nog ver is te zoeken heb ik door het jarenlange reizen hier allang opgemerkt. Zo worden provincies als Drenthe, Groningen en Friesland gewoon als paria’s behandeld daar de infrastructuur daar ver achterloopt op de rest van Nederland, is daar bijna geen industrie aanwezig, laat staan vrij brede kanalen, het spoorwegennet dateert nog vrijwel uit de 19de eeuw daar er nauwelijks elektrificatie is of dubbelsporen, hebben ze daar in Groningen vrijwel al het aardgas weggepompt waardoor er thans aardbevingen ontstaan waardoor de schade aan huizen niet eens wordt gecompenseerd en is Friesland niet eens per spoorlijn verbonden over de Afsluitdijk richting Noord-Holland.
  Niettemin heb ik toch met bepaalde groepen Friezen (jagers, boeren, duivenhouders en “weidevogelbeschermers”) geen medelijden omdat ze daar zonodig op roofvogels en vossen jagen omdat ze die wreed vinden, soms hun huisdieren aanvallen en verwachten dat de natuur daar in een Hof van Eden veranderd kan worden met alleen maar schattige en lieve dieren daarin! In 2015 kregen de desbetreffende opgenoemde Friezen hun welverdiende straf voor hun gepruts met de natuur daar toen miljoenen muizen (gelijk aan asielzoekers, vluchtelingen en moslims) alle graslanden en akkers compleet kaal vraten!
  Die muizen waren namelijk die lui daar ontzettend “dankbaar” voor het doden en verjagen van hun natuurlijke vijanden en wat mij betreft stuurt de rattenvanger van Hamelen horden ratten op al die hooghartige idioten in de Randstad af met hun stupide ideeën over één volk, met één taal, én één cultuur!
  Maar als die linkse nietsnutten nou ook nog het lef hebben om in Duitsland te lopen verkondigen dat Düsseldorf en Keulen één grote stad moeten worden met daarin de gehate islam dan hoop ik dat de gefrustreerde inwoners van deze twee rivaliserende steden hen met karrenvrachten aan rotte eieren, bedorven tomaten en liters stinkdieren- of bunzingolie bekogelen!
  Zelfs grote steden als Rotterdam en Amsterdam kunnen nog niet eens met elkaar worden samengevoegd daar zij ook al jarenlang elkaars rivalen zijn! Dus flikker daarginder in de Randstad maar mooi op met die mislukte en kunstmatige eenheidsworsten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *