God

Gisteren fietste ik naar het koele water. Ik dacht:
“Mensen die fietsen worden niet dik.”
Op dat moment komt een man mij tegemoet, op de fiets, met overhangende vetkwabben waarin je met gemak twee kleuters had kunnen verbergen.
God speaks in mysterious ways.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

8 Reacties

  1. Maar waarom dacht je dat fietsende mensen niet dik worden? Om de calorieën van één saucijzenbroodje te verbranden moet je een uur pedaleren.

    1. Ik begrijp het stofwisselingtechnisch ook niet helemaal Spencer, maar het gaat zo: alle dikke mensen hebben een scooter. De dunne een fiets.

      1. Maar zijn de dikke mensen dik geworden doordat ze altijd op een scooter rijden, of fietsen ze niet omdat ze dat met al dat extra gewicht te vermoeiend vinden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *