E-nummers

Gisteren weer eens een discussie met collega’s gehad over E-nummers in hedendaags voedsel. Ze schijnen nogal slecht voor je te zijn. Tenminste, dat beweren mijn collega’s. Hoe het komt dat E-nummers zo’n slechte reputatie hebben, weet ik niet. Ikzelf ben dol op E-nummers. Voor een beetje goed bereid E-nummerje kun je mij midden in de nacht wakker maken. Wellicht begrijp ik bij God niet waar je het over hebt en wil ik meteen weer verder slapen, maar dat zal dan wel kwijlend zijn.

Soms koop ik iets met extra veel E-nummers en dan haal ik ze er een voor een uit. Heerlijk hoor. Er gaat weinig boven licht gebakken E1451 met wat gestoomde E122 op een bedje van gepocheerde E296. Jammer dat E-nummers zo’n slechte naam hebben. En dat terwijl er op de website van het Voedingscentrum toch zeer duidelijk staat: “E-nummers, of toevoegingen, zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren.” Daar lijkt mij niks mis mee. En even verderop: “Een toevoeging krijgt pas een E-nummer als zeker is dat je er niet te veel van binnenkrijgt.” Dus: hoeveel E-nummers ik ook tot mij neem, ik kan er niet te veel van binnenkrijgen. Anders zouden het immers geen E-nummers mogen heten. Ga ik mij nu even tegoed doen aan een reep pure E343.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *