Over een giraffe genaamd Mohammed

Eind augustus 1963 werd er in Artis een giraffe geboren die de naam Mohammed kreeg. Ambassadeur van Egypte aan de lijn. Of de giraffe een andere naam kon krijgen, want een giraffe naar de Profeet vernoemen, dat was een belediging. De naam werd veranderd in een andere naam. Geen haan die er naar kraaide.

Wellicht, zo stel ik mij voor, schaamden de naamgevers zich zelfs. Hadden ze deze naam gekozen om die sympathieke gastarbeiders te eren die zo aardig waren om alle rotklusjes hier te komen opknappen. Bleek verdorie dat ze die vriendelijke mensen nu hadden beledigd! Wat waren ze toch een stel barbaren! Snel die naam veranderen, wellicht is het nog niet te laat en zullen ze niet meteen woedend ons land verlaten.

Bovenstaande verhaal (minus de tweede alinea) vertelde een wat oudere man tijdens een optreden van Bas Heijne hier te Zwolle. Zijn punt was duidelijk: in het huidige tijdsgewricht zou dit vermoedelijk meerdere mediarellen, Twitter-oorlogen en Facebook-brandjes hebben veroorzaakt.

Want ten eerste: welke zelf-islamiserende dhimmi haalt het in zijn domme multikulkop om een goedhartig katholiek dier als de giraffe zo’n haatbaardennaam te geven? Tegen de muur met die Hans Halalworst!

En ten tweede: welk racistische Dikkertje Dap is zo arrogant om de naam van de Profeet (VREDE ZIJ MET HEM GODVERDOMME!) te geven aan zo’n onreine langnek? Kafferkop eraf insjallah!

En ten derde: hoe halen die geïmporteerde woestijnhappers het in hun benevelde berberharses om Artis te verbieden hun giraffe de naam te geven die ze zelf zonder problemen aan hun geestelijk beperkte zonen schenken?

Conservatief geweten A. Nanninga verklaart de Heilige Oorlog aan de Islamitische apen van de Zoo die het Midden-Oosten heet, Aboutaleb zegt dat je maar moet oprotten naar de Zimbabwaanse savanne als je niet in een land wil wonen waar je een giraffe naar de Profeet mag vernoemen, Theodor Holman eist dat de Islamitische dieren van Artis afstand nemen, Matthijs van Nieuwkerk durft niet meer naar de dierentuin, half Twitterend Nederland verandert z’n profielfoto in een giraffe met ‘je suis Mohammed’ eronder, Hans Teeuwen maakt een filmpje waarin hij een baviaan nadoet die Allah heet en Geert Wilders stelt Kamervragen.

De bal ligt bij Artis. Maar hoe Artis ook zou reageren, het zou foute boel zijn.

Want als ze zwijgen beledigt Artis de Profeet voor de ene partij en de eigen roomblanke afkomst voor de andere. Dan raast de storm der verontwaardiging door, zij het nog net iets heviger.

Besluit Artis om de naam Mohammed te behouden, dan moet Peter R. bij Matthijs langskomen om uit te leggen waarom dit getuigt van een gebrek aan respect, onthoofdt IS de ontvoerde dierenverzorger van de Baghdad Zoo en blaast Al Qaida Oegstgeest het giraffenverblijf op.

Besluiten ze in te binden en de giraffe Johan te noemen, dan zwichten ze voor terreur en krijgt Artis iedereen over zich heen die smacht naar een heel klein beetje oorlog om goed in te kunnen zijn.

Kortom, tenzij er een of andere trouble seeker aan het hoofd staat, zou geen dierentuin ter wereld vandaag de dag ook maar één seconde besteden aan het idee een pasgeboren dier Mohammed te noemen.

Is dat nu zelfcensuur?

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

6 Reacties

 1. ‘Matthijs van Nieuwkerk durft niet meer naar de dierentuin’: de kers op de taart van dit uitstekende stukje, waarin de mediahypecultuur van heden ten dage een genadeloze spiegel wordt voorgehouden.

 2. Nou heb ik ooit in 1987 een episode van de Transformers (reusachtige robots die zich veranderen in auto’s, vliegtuigen, wapens, dieren enz.) gezien genaamd ‘Call of the Primitives’ en deze fantastische episode is de beste onder al de anderen.
  In dit verhaal bevochten de Autobots en Decepticons elkaar wederom op een dorre planeet totdat een mysterieuze stem alle Transformers in dier- of monstergedaante weglokte, om te weten de Dinobots (Autobots in dinosaurusvorm), de Terrorcons (Decepticons in monstervorm), de Predacons (Decepticons in huidige bestaande dierenvorm), de Animal-cassettes, Sky Lynx (een Autobot in lynx- en dinosaurus-vogelvorm) en Trypticon (een Decepticon in de vorm van een Godzilla-achtige tyrannosaurus).
  Zij werden als de ‘Primitives’ naar een oerplaneet gelokt waar zij van een mysterieus wezen te horen kregen dat een vreemde oeruitvinder, Primacron, de kannibalistische planeet Unicron had geschapen (deze werd later door de Transformers vernietigd) en een vampierachtige energiewolk, Tornedron. Deze laatste bedreigde het hele Universum daar hij alle planeten en hun levensvormen van hun energie beroofde.
  De Primacron-assistent (tevens het mysterieuze wezen en de roeper van de stem) was echter tot inkeer gekomen na de vreselijke plannen van zijn baas maar hij kon, als half-stoffelijk wezen, niets ondernemen tegen Tornedron en had daarvoor de rivaliserende Transformers verenigd opdat zij de gevaarlijke Tornedron kon verslaan.
  Hierna bonden Trypticon, Sky Lynx, de Animal-cassettes, de Predacons, de Terrorcons en de Dinobots allemaal om beurten de strijd aan met de vampierwolk maar zij werden allemaal verslagen, op Grimlock (de leider van de Dinobots in de vorm van een tyrannosaurus) na. Hij ging Tornedron achterna die zich nou, net als voorheen Unicron, tegen zijn schepper keerde waarna Grimlock hem van zijn levensenergie beroofde en daarmee alle planeten en de Transformers redde en het laboratorium van Primacron vernietigde!
  En dat is precies wat hier in Europa zal moeten gebeuren met de gevaarlijke islam want laten alle aanhangers van ‘Pegida’ en allen die de gevaarlijke islamterroristen verafschuwen zich verenigen om hen allemaal hieruit te gooien of hun schuilplaatsen te vernietigen! De moslimextremisten zijn de ware vijanden van ons allemaal en NIET ‘Pegida’ want hun aanhang is nooit meer tegen te houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *