Een nieuwe poes, een nieuwe naam

Bij het Asiel hadden ze een nest kleine poesjes. Aan de kant van de weg gezet (het fijne weet ik er niet van). Er was er nog eentje over. Mijn vrouw en dochter gingen kijken. Het poesje heette Gansje. Vonden wij een leuke naam. Mijn zoon niet. Die wilde dat het poesje Tijger ging heten. Net als onze vorige kat, die ons anderhalve week geleden was ontvallen.

Toen wij het bericht kregen dat Tijger dood was en mevrouw Molovich, die de dierenambulance aan de lijn had, in tranen uitbarstte, begreep mijn zoon niet echt wat het probleem was. Je neemt een nieuwe poes en die noem je ook Tijger.

Maar wij vonden het niet kunnen. We krijgen Tijger niet meer terug, en we gaan niet net doen alsof. We voelden ons al een beetje schuldig dat we binnen twee weken al op zoek waren naar een nieuwe kat. Die dan Tijger noemen gaat te ver. Bovendien is Gansje een lapjeskat, ze heeft geen strepen.

Vond hij Leeuwtje misschien een leuke naam? Ja, dat vond ie wel wat. Alleen, dat vond z’n zusje weer niks. Zij wilde dat de poes Gansje bleef heten. Maar dat bleef onbespreekbaar voor haar broer. Hij zette zijn weerstand jegens de naam Gansje kracht bij met de nodige tranen.

Er zijn toen een stuk of twintig namen de revue gepasseerd. Doerak. Duveltje. Gajus. Elvis. Eend. Pablo. Charlie. Idéfix. Cleo. Of ze vonden het allebei niks. Of de een vond het leuk en de ander niet. De enige naam die ze allebei leuk vonden was Ganzenbord. Maar dat vond mevrouw Molovich dan weer niks.

Uiteindelijk zijn we er toch uitgekomen. Het wordt Pasta.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

17 Reacties

  1. Ons bijnadoodzwerfkatje ronkelde zo hard dat wij de naam uit haar dierenpaspoort – Sona – meteen hebben veranderd in Ronkeltje. Toen Rrrrrronkeltje steeds dikker werd ging het -tje eraf. Nu heet ze Ronkel en ze heeft zelf een eigen FB pagina ;)

  2. Ja hè. We waren overigens net klaar met het eten van Pasta Chorizo (uien, chorizo, twee blikken gepelde tomaten, witte wijn en pruttelen maar; door de pasta roeren, opdienen met peterselie en parmezaan). Dus ik denk dat dat z’n volledige naam wordt.

 1. Praktische naam. Als geliefde huisgenoot weer om brokjes zeurt verbastert de naam automatisch tot Basta! (met boze intonatie).

  Mooooooooiiiiii verhaal trouwens. Roept vele prachtige en onmogelijke herinneringen op aan poezen en katten in mijn leven. Tip 1: Gebruik altijd een naam die je ongebreideld kunt rondgillen op straat als katlief aan de wandel is (Dus geen “God”, “Whiskey” of “Poepelientje”).

  1. Ik ken iemand die haar kat Osama had genoemd. Koud een jaartje naar nine eleven. Had ze spijt van. Voorts betreur ik het dat ik nooit in de deuropening zal staan ‘GANZENBORD! BINNENKOMEN’ schreeuwend. Maar ‘PASTA! BINNENKOMEN!’ is ook wel aardig. En elke keer als iemand zegt dat we vanavond pasta eten, zal wel iemand zeggen dat dat zielig is. Tenminste, ik wel in ieder geval.

 2. Ik ken iemand die jarenlang dagelijks in het park ‘Ivanhoe! Ivanhoe!’ riep. En dan kwam er enthousiast een tekkel uit de bosjes tevoorschijn gehold, tot opluchting van de roeper die door omstanders als zonderlinge gek werd aangezien.

 3. De kat die vroeger boven mijn stamcafe woonde, heette Brand. Nu woont hij geloof ik op Texel. Dus als u op Texel woont en iemand heel hard ‘BRAND!!!’ hoort schreeuwen: niets aan de hand.

 4. Mij leek Google trouwens ook wel aardig. Maar mevrouw Molovich vindt Google evil, dus dat wordt ‘m niet.

  Hm. Evil is ook een leuke naam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *