Afstand

Bij deze wens ik afstand te nemen van de volgende zaken:

De manier waarop de Batavieren hun vrouwen behandelden. De moord op Bonifatius. Het laffe zwijgen van Willem van Oranje. De heksenjacht. De Beeldenstorm. Antisemitisme door de jaren heen. De kruistochten. De lynchpartij van (of is het op?) de gebroeders De Wit. Nederlandse voorzetsels. De strooptochten van de V.O.C. De slavernij. Het kolonialisme. De politionele acties. De NSB. Rien Poortvliet. Homofobie. Het oeuvre van Harry Mulisch en dan met name De Ontdekking van de Hemel. De verfilming van De Ontdekking van de Hemel. Zwarte Piet. Het Zwartepietendebat. Het integratiedebat. Francofielen. Anglofoben. De borstvoedingsgestapo. Knevel en Van den Brink. Youp van ’t Hek. Hardop bellende mensen in stiltecoupés. God. Het woord ‘linksmensch’ – of was het nu ‘linkschmensch’? Mensen die in het openbaar een te grote hap van hun appel nemen. Matthijs van Nieuwkerk. Nederlandse politici die onlangs iemand uit de zorg hebben gesproken. De natuur. Rutger Castricum. Arthur Japin. Het zinnetje ‘regels zijn regels’. De aanslag op Janmaat en zijn vrouw. Flikken Maastricht. Reality soaps. Mensen en instanties die groot zijn geworden door naar beneden te trappen. Het ironische toontje van Jeroen Pauw. De humor van Bert Visser. Het Dolfinarium. De Heineken-ontvoering. Monstertruckshows. Vrijgezellenfeestjes in Antwerpen. Jan Dijkgraaf. Misplaatste pathetiek. De puist op de grote teen van mijn linkervoet. De Hells Angels. Satudaru. Elke andere motorclub. Klaas Wilting. Bert van der Veer. Het woord ‘stukje’ als in ‘stukje medeleven naar de slachtoffers toe’. Mensen die chips in plaats van shit zeggen. En kids in plaats van kinderen. Journalisten die roepen dat de persvrijheid in het geding is zodra iemand niet gefilmd wenst te worden. Willem-Alexander en Máxima. Goeroes. De Mediamarkt. Draaiorgels. Ligfietsen. Joost Zwagerman. Slechte goede doelen. Grappen over de ramp met de Herald of Free Enterprice. De afperser(s) van John de Mol. Maxime Verhagen. Het woord ‘nogmaals’ als iemand iets voor het eerst ter sprake brengt. De manier waarop de Vriendenloterij kinderkanker gebruikt om meer loten te verkopen. Ons softdrugsbeleid. Vrouwen met Uggs. Mannensjaaltjes. En alle andere verachtelijke zaken die er mis zijn, ooit mis zijn gegaan en ooit zullen misgaan op dit gezegende stukje aarde.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

  1. Dat viel zeker niet mee om te “taggen”?

    Ik neem gaarne afstand van moeders die verkondigen dat je als moeder je carrière niet moet opgeven. Ook neem ik afstand van moeders die roepen dat een moeder bij haar kinderen thuis hoort. Ofwel: zoek het allemaal zelf uit en doe vooral waar je gelukkig van wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *