Tegengesteld

Mijn dochter vroeg aan mijn vrouw wat tegengesteld betekende. Volgende maand wordt ze drie, dus u begrijpt dat wij concludeerden een wonderkind te hebben. Mevrouw Molovich gaf haar wat voorbeeldjes. Met name ‘de hond is boven en de kat is beneden’ maakte veel indruk. Als wij, trots als we waren op ons wonderkind, haar weer eens vroegen wat tegengesteld betekende, kwam ze daarmee op de proppen.

Tussen neus en lippen door vertelden wij aan iedereen dat onze dochter had gevraagd wat tegengesteld was. Als men niet verbaasd genoeg reageerde, zeiden wij erbij dat ze twee was. En als de reactie dan nog steeds te wensen overliet, dan zeiden wij zelf maar dat we een wonderkind hadden. En dat dan vals bescheiden weglachen.

Op een ochtend keek ik met mijn kinderen mee naar de ochtend-tv. Ik zag een tekenfilmpje over een haas en een schildpad. De haas was snel en de schildpad langzaam. “Langzaam en snel zijn tegengesteld”, zei een stem. De haas had een leeg glas en de schildpad een vol glas. “Leeg en vol zijn tegengesteld”, zei een stem. En zo ging dat maar door in ‘Tegengesteldstad’.

Langzaam maar zeker viel bij mij het kwartje. Mijn dochter had naar een tv-programma gekeken dat voorbeeld na voorbeeld aandroeg van wat tegengesteld betekende. En toch moest ze aan haar moeder vragen wat tegengesteld betekende.

Ach ja, kinderen. Je zet ze op aarde om erdoor teleurgesteld te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=hXcrOpHDr-U

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *