De KIKA

KIKA (die naam al vind ik onsmakelijk): “1 op de 4 kinderen overlijdt aan kanker.” 1 OP DE 4 KINDEREN STERFT AAN KANKER? Godsamme, dat moet op het 8 uur journaal!!

Wat ze bedoelen is: 1 op de 4 kinderen die kanker HEBBEN overlijdt eraan. Maar dat zeggen ze expres niet. U moet bang zijn. U moet denken dat kanker een kinderziekte is, en niet een ouderdomsziekte. U moet doneren. Aan de KIKA.

Realitycheck: 80 Nederlandse kinderen sterven jaarlijks aan kanker. TACH-FOKKING-TIG. Uit de 3 miljoen. Dat is 0,0028%. 1 op de 35 000. Hoogst zeldzaam dus.

Niet dat dat niet erg is. Je zou de ouder zijn van één van die 80 sloebers. Maar moeten we dit nou allemaal op prime time onder de neus gewreven worden? In misleidende bewoordingen? Kunnen we niet meer van onze dreumesen genieten zonder de spook van de kanker erboven te zien zweven? Accepteren wij willoos dat men ons voortdurend bang maakt?

Het gaat prima met ons als volk, beter dan ooit. Het braaksel van angst dat dagelijks over ons heen gegoten wordt, dat is pas ziekmakend.

2 responses

  1. Die 1 op 4 was mij ook opgevallen. Kon nooit kloppen en dat deed het ook niet. Aan de andere kant: als je zegt ‘Jaarlijks overlijdt 99,9972 % van de Nederlandse kinderen NIET aan kanker!’ gaat daar weinig wervende kracht van uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *