Filmverbeteringen: James Bond

Inhoud: Geheim Agent doet allemaal spannende dingen!!
Cum-jerker gehalte: James Bond is echt een vooroorlogs geile beer die de wereld redt door zoveel mogelijk chicks af te blaffen na lompe, naar verkrachting neigende versierpogingen. Was het in het echt ook maar zo simpel <3
Geweld gehalte: Absurd hoog. Tientallen kikvorsmannen in een vulkaan luppen? James Bond maakt het allemaal niks uit.

Ik zal eerlijk zijn: van mij had James Bond niet zo nodig verbeterd hoeven worden. Wat is er mis met James Bond? Ja soms denk ik weleens “Jongen, schud die wilde haren toch af en ga je lekker richten op één vrouw die je echt gelukkig kan maken.” want ja, al die vrouwen elke keer, en dan dat alcoholisme en nihilistische veronachtzamende zelfverwaarlozing, één en één is best wel twee, James Bond. Denk je nu echt dat jij zo de pensioengerechtigde leeftijd zult behalen, en als al dan, in een vorm waarin jij er nog van kan genieten?

Ik zeg pluk de dag, maar hou een beetje rekening met het feit dat er morgen met grote waarschijnlijkheid wéér een dag kan zijn. Probeer je te richten op geluk, iets opbouwen, en niet op vernietiging.
Nou ben ik gelukkig niet de enige die zo denkt: blijkbaar denkt de Statenfractie van de partij Friese Koers precies hetzelfde. Hun idee is miljoenen te investeren in James Bond naar Friesland halen, zodat we kunnen genieten van James Bond rennend over de stranden van Terschelling (ja, ik weet het, dat moest ik ook effe opzoeken) of op een cruiseschip in de haven van Harlingen (haha ja, klopt, lang leve google!) of onder de Waterpoort in Sneek (handen omhoog wie nu ook dacht “Hee jongens komop nu nemen jullie me gewoon in de maling”).

Miljoenen, zeg ik dan op mijn beurt, waarom niet miljarden? Alles om James Bond iets minder een glorificerende metafoor voor suicidaal gedrag te maken, en iets meer een degelijk, aangepast contribuerend lid van de samenleving. Niet heel veel, rustig maar, James Bond moet natuurlijk wel James Bond blijven haha! Maar een beetje:

SCENE

James Bond komt aan in Friesland, waar hij direct in de bus stapt naar haar hoofdstad Groningen.
“Goedendag jongeman,” zegt een oud vrouwtje, waarna James Bond een prettig gesprek begint. Zij raad hem aan zeker naar Sneek te gaan, zodat hij in een rondvaartboot kan gaan onder de waterpoort. Dit laat James Bond zich geen twee keer vertellen. Eenmaal aangekomen in Groningen springt hij als een flits in de rondvaartboot, net op tijd voordat deze geen nieuwe passagiers meer zou accepteren. Er is misschien dan wel plek genoeg, maar we kunnen niet eindeloos blijven wachten hee dan neem je maar een volgende boot.
“Op naar sneek!” roept hij, waardoor alle bejaarden gaan lachen! Eentje gaat er dood, omdat teveel opwinding niet goed is voor bejaarde mensen :-(

/SCENE

Dood!! Flitsende actie!! Red James Bond het om op tijd in de rondvaartboot te komen?? Spanning tot de laatste minuut.

SCENE

De rondvaartboot was aangekomen. James Bond heeft kunnen genieten van alle mooie dingen die Friesland te bieden heeft, zoals de hunebedden, en texel, en de Ganzenstad groningen. En die waterpoort… Jongens. James Bond was er gewoon stil van. Helemaal tot rust gekomen stapte hij uit de boot. Nu kon hij een ijsje eten.

“Das don vufentwintig centkes, allee,” zegt het oude mannetje van de ijssalon. Vijfentwintig centjes! In de beschaafde wereld waar hij vandaan kwam zou een ijsje minstens een euro kosten! James Bond vond het ook heel leuk dat iedereen hier nog in klederdracht rondliep. Daar op een bankje zag hij een oud boertje zitten, met klompen en zo’n witte hoed met vleugels en spiegels en shit. Hij besloot er eens lekker naast te gaan zitten, zodat ze samen naar de zee konden kijken.

“Das mooi he,” zei James Bond, knikkend naar de zee.
“Mjoah,” zegt het boertje, “It kniert nie oe of dah’k krek zal kebeuren, he.”

/SCENE

Oh heerlijk, lag u ook helemaal weg te doezelen? Ik wel hoor! Ik hoor de zee hier, bijna… Hmm, misschien moet James Bond een goed boek lezen. Of even lekker puzzelen (spreek uit: puuzelen) in een mooi puzzelboek (puuzelboek) vol woordzoekers. En dan ontmoet hij ineens een beeldschone vrouw… Romantiek!! Spanning en glibberige sensatie!!

SCENE

“Hallo,” zegt James Bond met zijn kenmerkende zwoele stem. “Hallo hoor,” zegt de vrouw, zijn hand schuddend, “Ik ben Annie, hoe gaat het met u?”
“Heel goed… Nu.” zegt James Bond zwoel. Hij was onder de indruk dat zij bijna vloeiend ABN leek te spreken. Had zij soms een tijd lang in het buitenland gewoond? Wat een heerlijk exotisch enigma was deze vrouw.
“Het is stil op straat,” zei James Bond. Verdacht…
“Ja het is 1 uur, iedereen in Friesland doet nu een tukkie, dan zijn we allemaal straks weer fris fruitig!” riep Annie, het afsluitend met een kakelende lach. Ja, dutjes zijn een goed idee, vond James Bond, zeker als het zo warm is als vandaag.

/SCENE

Nou en dan kan James Bond met haar meegaan naar het bejaardentehuis, en dan koken ze samen aardappels om te prakken voor de stamppot. Maar niet voordat hij besluit toch ook maar even een uiltje te knappen. Vanavond zou een aflevering van Boggle herhaald worden op Friesland 1, en dat vond hij een hele mooie show.

Nou en dan lijkt het mij mooi als tegen het einde van de film een grijze mist komt opzetten, en het geluid steeds doffer wordt, totdat alles verwijnt in een grijze, murky soep. FRIESLAND!

THE END

2 Reacties

  1. Hier zit geld in; James Bond met de caravan door Europa! Denk eens aan het geld wat er opgehoest kan worden door de verschillende Friesland-equivalenten! (Nordheim-Westfalen, Baskenland, Noord-Italië enz).

    1. Oeh ja; en dan kan James Bond ruzie krijgen met Annie omdat zij die kaart niet goed leest! MAAR ZE ZEI TOCH TWEEDE AFSLAG?? WAAROM ZO KOPPIG, JAMES BOND??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *