Beter Spellen.nl

‘Bij de verkiezing Website van het Jaar 2013 is Beter Spellen bekroond met drie trofeeën: zowel Beste als Populairste website in de categorie Educatie en voorlichting en daarbovenop de titel Website van het Jaar 2013 voor de beste van alle deelnemende websites.’

Nadat ik het voorgaande gelezen had dacht ik: mooi dat zo’n site bestaat want je breekt tegenwoordig bijna je nek over de spelfouten en zo kunnen de brekebenen hun kennis een beetje bijspijkeren. Zelf had ik zoiets natuurlijk niet nodig want scoorde ik vroeger op school niet vaak een tien voor dictee? Nou dan.[Uit overmoed – maar ook wel eens om een beetje te pesten – deinsde ik er zelfs niet voor terug anderen op hun spelfouten te wijzen, maar alleen als het de spuigaten uitliep.] En met de overige taaldisciplines zat het ook wel snor meende ik, ondanks mijn beperkte begrip van de grammatica [op de lagere school kreeg ik uitgelegd dat in de zin ‘Jan slaat Piet’ Piet het lijdend voorwerp was. ‘Maar als Piet het nu fijn vindt om geslagen te worden?’ vroeg ik me af. En: ‘Een voorwerp is dood, maar Piet leeft, tenzij hij door Jan doodgeslagen wordt [enz enz]; kortom: ik dacht veel te veel na, maar dit alles terzijde]. Niettemin abonneerde ik me op Beter Spellen – wat tijdverdrijf kon geen kwaad en misschien stak ik er nog iets van op, je wist het maar nooit – en kreeg vervolgens iedere werkdag vier multiple-choice-vragen via de email binnen.
Poe, viel dat even tegen, soms had ik er maar liefst drie van de vier fout! Er bleken allerlei nieuwe regels te zijn en er bestonden zelfs óude waar ik nog nooit van gehoord had.. Nu, na zes weken, zit ik bijna op de gemiddelde score van mijn niveau, bijna.. Maar iedere dag zie ik mijn huiswerk met angst en beven tegemoet. Kortom: ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

   Ps: Mocht dit stukje spel- of taalfouten bevatten dan zijn deze doelbewust aangebracht en moeten gezien worden als voorbeelden van vrije expressie.. En geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden:

http://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=3

4 Reacties

  1. Gemiddelde scores worden keurig voor je uitgerekend. Als je dat zelf wil doen, kun je je ook aanmelden
    voor Beter Rekenen…ik ben zachtjes gillend hard terug gerend naar Beter Spellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *