Bladblazer

Kijk, blaadjes vallen. Daar kunnen die blaadjes ook niets aan doen. Dat doen ze overal, in het bos, in de stad en natuurlijk ook hier. Dat het dorp er daardoor totaal depressief bijligt, dat is niet de schuld van de blaadjes, maar van het dorp. Geen enkele ziel. Daar helpt geen enkel blaadje tegen, geen ene mallemoer eigenlijk. Maar goed, die blaadjes vallen nou eenmaal. Ik heb alleen een verzoek: laat ze dan in ieder geval liggen. Je kunt dan tenminste nog een beetje zien hoe het ooit was. Toen het nog leefde.
Van vallende blaadjes wordt een mens depressief (ik wel), maar als die blaadjes dan nog niet eens mogen blijven liggen, dan kan ik bij het nare drukkende gevoel ook nog goed de hele dag janken. Want het is hier weer zover. Iedereen is in de weer met het meest gruwelijke apparaat van Het Gooi: De Bladblazer. In het voorjaar kreeg ik al te horen bij de prachtig bloeiende kers dat het een mooie boom was, maar dat het zoveel rotzooi gaf en dat zijn precies de mensen die je met te wijde broek, schutkleur jas en de bladblazer losjes over een schouder alle ‘rotzooi’ met satanische blik in de ogen ziet verwijderen. Totaal geen respect voor leven in het algemeen, als je het mij vraagt. En een herrie dat zo’n apparaat maakt! Als je het dan over vervuiling hebt, wat een snertapparaat is dat, de bladblazer. Die is vast ooit door een foute Duitser uitgevonden om de boel lekker overzichtelijk te houden.
Bij mij blijft bijna alles liggen. Er zijn twee rondes die de gemeente doet, daar hark ik de grootste hoop naartoe. Maar daarna laat ik alles wat valt liggen. Ook als die enorme eik los gaat laten. Pas in het eerste voorjaar verdwijnt hier alles in een container. Eerst liefdevol met een hark op een hoopje geveegd en daarna met de hand in de container gestopt. Zoals het hoort. Zo, waar zijn de pillen?

5 Reacties

  1. Weet je wat mijn buurman doet? (echt waar) Met een brander de mos-en grassprietjes tussen de stoepstegels voor zijn deur wegbranden. Die man heeft echt een probleem…

  2. Schitterend initiatief. Momenteel is er hier (weer) één bezig hier, de stank binnenskamers is niet te harden. Een deur of raam openzetten helpt niet, dan komen de gassen en het lawaai nog meer binnen. Het is nu lente en een gazon werd geveticuteerd en dat gras moet nu worden weggeblazen ipv weggeharkt. Ik heb hem net gesproken en hij vertelde me dat hij dit van z’n baas moet omdat hij anders last krijgt met de verzekering als hij thuisblijft met rugpijn van het harken! En ik dan? Ik werk hier! Ik kan me niet concentreren met de stank en het lawaai.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *