Mijn tuin

Sinds februari bezit ik een huis met een tuin. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik een huis met een tuin bezit. Ik moest ervoor naar Zwolle verhuizen, maar toch. Ik woon mooi in een huis met een tuin. En het is een grotere tuin dan ik ooit had kunnen dromen. Helaas wordt onze tuin omsloten door twee tuinen die nog veel groter en vooral veel dieper zijn. 

Dat zit zo. Ooit liep er achter onze tuinen een weg. Die weg verdween. De extra grond werd verkaveld, huizenbezitters van toen kregen de kans om het stuk grond te kopen en hun tuin te vergroten. De vroegere eigenaar van ons huis heeft er kennelijk voor gekozen zijn of haar geld in zijn of haar zak te houden. En nu zit ik, als de dagen mooi zijn, jaloers naar mijn buren te kijken die om 21.00 uur nog zon hebben, terwijl ik alweer anderhalf uur in de schaduw zit.

Zo werkt het ook met bonussen. Hoe groot de bonus ook is die je krijgt. De euforie die je voelt als je het bonusbedrag voor het eerst ziet, ebt weg zodra je beseft dat je buurman ongetwijfeld een grotere bonus heeft. Terwijl die zak zijn werk veel slechter doet dan jij. Hij kan wel veel beter slijmen. De gladjakker. Er zit niets anders op dan meer te worden zoals hij.

Wij zijn als de kapucijnaapjes van Frans de Waal die volmaakt tevreden zijn met een stukje komkommer als beloning voor hun werk. Totdat hun buurman voor hetzelfde werk een druif krijgt. Waarna het komkommeraapje zo boos is dat hij liever niks eet dan die komkommer.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

3 Reacties

  1. Ik stel voor dat je je buren zo gaat pesten in de tuin, met harde muziek of naaktlopen of luidkeels ruzie maken, dat ze er geen plezier meer in hebben om ’s avonds laat in de tuin te zitten. Probleem opgelost zonder geld uit te geven.

  2. Wat is er gebeurd met het stuk grond dat bij jouw huis hoorde? Is die verkocht aan een der buren? Kun je dat stukkie niet alsnog terug kopen? Of een stukkie van dat stukkie? Als je het heel lief vraagt met argumenten (zon). Het is nu recessie, men heeft geld nodig. Bovendien: nee heb je ja kun je krijgen. Heb ik een keer gedaan en het heeft verbazingwekkend goed uitgepakt (mocht het stukkie gratis gebruiken! Maar goed, dat is weer extreem lief).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *