Mensen moeten dood

 

Mensen moeten dood. Alle mensen moeten dood. Zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar. Zo heeft het altijd gewerkt en zo zal het hopelijk altijd blijven werken. De natuur is een complex geheel. Een groot deel van dat geheel werkt perfect, maar zoals overal gaan er dingen mis. Dat heet dan mutatie, evolutie, degeneratie, of anders, dat hangt af van wie je het vraagt. Belangrijkste is dat het misgaat. Zo werkt dat ook met mensen. Mensen sterven wel, maar soms pas lang nadat hun rechtvaardige tijd gekomen is. Dat is slecht voor het evenwicht en dus slecht voor de natuur. Het is op dat soort momenten dat ik een handje help. Mensen moeten dood.

De achterdeur kraakt, de voordeur kraakt. De loopdeur in de garage kraakt niet en dus sta ik nu in het donker te wachten tot mijn ogen wennen aan het donker. Er verschijnen fietsen, een stapel winterbanden en een zooi aan gereedschap. Geen auto, die staat, zoals zo vaak, buiten. Teveel zooi.

Ik wrijf een keer in mijn ogen en kijk nog eens goed rond. Wat een klerebende. De tussendeur kraakt, de houten vloer kraakt. Het hele verrekte huis kraakt, werkt en huivert rond mij als een jankende hond die zijn baas probeert te waarschuwen. De tweede tree kraakt, de vijfde tree kraakt, de laatste tree kraakt. De deur naar de slaapkamer staat open, een fletse maan wurmt zich tussen de gordijnen door. Clichématig reflecteert het mes in het licht. Ik draai het om, het lemmet omlaag, zet de laatste paar stappen en hou het mes boven de slapende figuur. Het trouwe huis jammert in de wind. Ik houd het mes net naast de adamsappel van Toby. Mijn greep verstard en met mijn vrije hand knijp ik in zijn schouder, in de nekspieren tussen de schouder en de nek. De ogen vliegen in een reflex open, het lijf schiet naar voren, drijft het mes in het zwakke vlees en de ader. Er is geen schreeuw, geen uitroep, slechts verbazing. Toby heeft nog seconden te gaan. De natuur faalde, maar kan nu alleen doen wat de natuur doet. Toby dood maken, ik hielp slechts een handje.

 

 

[Meer van Woolridge hier.]

1 reactie

  1. De voorbodes van de Dood zijn (inclusief hijzelf) de vier ruiters van de Apocalyps zoals in de Openbaring 6:2 in het Nieuwe Testament worden beschreven! Eerst duikt de Oorlog op en hij is degene die de vrede wegneemt en oorlogen veroorzaakt. Na hem komt de Honger en hij zal vele oogsten doen mislukken en hongersnood brengen waar hij uitrijdt. Hierna komt de Pest en hij verspreid overal besmettelijke ziektes en epidemiën en als laatste is het inderdaad de Dood die alle doden zal wegnemen die de drie overige ruiters aan hem uitleveren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *