De Automatische Externe Defibrillator

Het doel is bereikt. De Automatische Externe Defibrillator (AED) hangt overal. De stichting heft zichzelf op. Mocht u een hartstilstand krijgen, en er is iemand in de buurt die weet hoe zo’n ding werkt, dan is de kans redelijk groot dat uw tijd op het aardse nog eventjes wordt verlengd. Vloekend en tierend kiest Magere Hein eieren voor zijn geld. Degene met de hartstilstand blij, de redder blij, de kinderen van degene die de hartstilstand had blij, de kinderen van de redder blij. Iedereen blij.

Iedereen, behalve het ziekenhuis, zo heb ik me een keer laten vertellen door iemand die als verpleegster bij het VUmc werkte. Nu hebben ze het daar sowieso niet zo op medische ethiek, dat weet u. Maar het deed mijn wenkbrauwen toch fronzen, te horen dat ze in het ziekenhuis helemaal niet zitten te wachten op al die halve lijken die worden binnen gebracht, terwijl ze eigenlijk gewoon hartstikke dood hadden moeten zijn. Maak het ziekenhuisbed maar weer op en zet alle meetinstrumenten maar klaar: iemand heeft het nodig gevonden om een 85 jaar oude baas die ter aarde stortte voor het koelvak van de Albert Heijn te defribilleren dat het een aard had.

 

[Dit stukkie verscheen op Sargasso]

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *