Een avondje Beatrix

Joost Karhof staat op de Dam. Waarom hij op de Dam staat? Koningin Beatrix heeft heur aftreden aangekondigd. En de wetten van Hilversum dicteren dan: we moeten live-beelden van buiten de studio kunnen bieden. Niet dat er op de Dam iets gebeurde. Maar het zou kunnen. Wellicht zien we Willem-Alexander nog van het Paleis springen omdat ie de druk toch niet aan kan. Het is nu eenmaal een gebeurtenis die om live buitenopnames schreeuwt. Voor je het weet hebben de mensen niet door dat het een historische dag is. En dat mag toch niet mogen.

Bij DWDD hadden ze een blikje usual suspects opengetrokken om hun alles verhelderende licht op de abdudicatio te laten schijnen. Jan, Prem, Koos, Sywert, dat soort lui. Men had niets dan bewondering. Dit tot grote ergernis van mevrouw Molovich die nu wel eens zou willen weten wanneer de vergadering had plaatsgevonden waarin men had besloten hoe wij, het volk, onze vorstin zouden moeten beoordelen: als een hoogst intelligente vakvrouw, een controlefreak en perfectionist, ogenschijnlijk kil, maar wel een lieve oma.

[Dit stukkie verscheen op Sargasso]

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

6 Reacties

 1. Een warme kritiekloze wind woei over de beeldbuis. Dit was mijn Dagvers van vandaag:

  Afstand

  Er stond een massa praatjesmakers klaar
  Om bij de NOS haar troonsafstand te duiden
  Een koor van louter juichende geluiden
  Haar vakvrouwschap, de opvolging, dat haar

  Ze werd de hele avond uitgewoven
  Maar ook tot op het bot toe afgekloven.

  1. Dit was mijn Dagvers van gisteren:

   Ruud

   Wanneer je iemand zoekt om op te bouwen
   Een delicate kwestie, een advies
   Maar verder mondje dicht, is het devies
   Neem vooral nooit Ruud Lubbers in vertrouwen

   Hij luistert, grijnst, en als het hem ooit past
   Dan haalt hij alle lijken uit de kast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *