Gekkenwerk

November is National Novel Writing Month, ook wel NaNoWriMo geheten. Doel van die gevreesde maand is om in de dertig dagen die november telt, een boek van 50.000 woorden te schrijven. Is dat dan een goed boek? NEE! Daar draait het gelukkig ook niet om. November is er om te schrijven. “December is for editing” prijkt er op het forum. En januari, en februari… en maart, april, mei, juni, juli, augustus en september. Ja, ik heb een paar trucjes opgepikt om mijn “word count” op te krikken. Oktober is de voorbereidingsmaand, dus die valt af.

Is dit gekkenwerk? Ja, dit is gekkenwerk. Dertig dagen lang waanzin, je moet iedere dag 1666 woorden schrijven om op 50.000 uit te komen, 30 november. Ok, een fractie meer dan. Alfa’s hé!?

Zoals gezegd, is het eindproduct is verre van dat. Helaas zijn er mensen die daar anders over denken. Ik heb van diverse kanten gehoord dat uitgevers niet zo blij zijn met alle creatieve uitspattingen; dat het woord NaNo in de begeleidende brief al genoeg is voor een afwijzing. Dat is hun goed recht, ja ja… Het is maar weinigen gegund om hun eerste versie perfect neer te kalken dus daarom doen we niet langer onze stinkende best. We schrijven “crap”, maar vertellen daarmee wel direct ons verhaal, dat ben je dan maar kwijt… “we’ll polish that turd later!”

Maar als u mij wilt excuseren, dit zijn al weer tweehonderdzesenveertig woorden die ik ook anders had kunnen besteden.

[Meer van Woolridge op Doorzichtige Eenheid.]

15 Reacties

  1. Moet je die 50.000 alleen schrijven?!? Wtf, ik dacht dat alle shit van een paar 100 gekken bij elkaar gegooid werd en dat daar dan een boek van gemaakt werd. Meer dan 1600 woorden per dag. damn! das idd gekkenwerk. Kippfest zie ik dat wel voor elkaar krijgen ja :-P

  2. Pfffff… 600 woorden pas. Ik geef niet op, maar 50.000 voor eind November gaat taai worden. Ik hou jullie op de hoogte!!!!!!!

  3. Meer dan 3000 woorden, en misschien mijn kameraad Marhime zo gek aan het krijgen ook mee te doen. Dit wordt zo awesome! Een grote vuilnisbelt in wording!

  4. Ha, nou, november ga ik nevernooitniet redden. Maar een maand vind ik een leuk experiment. 15 dagen ZOU cooler zijn… Baas boven baas… Maar… Hm. Hmm.

    1. 15 dagen zou echt bizar zijn, maar niet onmogelijk! Ik heb mensen ook 100k in 30 dagen zien doen, dus volgens die logica.. :-P Veel succes! Er is in de zomer trouwens ook “Camp NaNo” voor als je in November niet kunt ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *