De Intocht van Sinterklaas

Zwarte Piet is een blanke die doet alsof hij een neger is. Iedereen die anders beweert, steekt z’n kop in het zand. Zwarte Piet is niet zwart van de schoorsteen. Of hoe verklaart u die onberispelijke kleertjes van ’m? En die knalrode lippen?

Zwarte Piet is een neger. Die klusjes opknapt voor een stokoude, semiseniele, stinkend rijke, roomblanke baardaap. Een slaaf wil ik Zwarte Piet niet noemen, maar de relatie tussen Sinterklaas en Zwarte Piet is niet gebouwd op basis van gelijkwaardigheid. De relatie tussen Sinterklaas en Zwarte Piet is er een tussen werkgever en werknemer. De Prince de Lignac verkeerde 365 dagen per jaar op een jacht waarvan de bediening bestond uit louter Filipijnse jongens. In hagelwitte matrozenpakjes gekleed. Sinterklaas runt een bedrijf met personeel dat uit louter zwarte mannen bestaat. In felgekleurde pofpakjes. Ieder z’n onhebbelijkheden.

Dit jaar heb ik voor het eerst sinds mijn kleuterjaren weer naar de intocht van Sinterklaas gekeken. Met zijn drie jaar heeft mijn zoon de geloofsjaren betreden. De dag ervoor liet ik ‘m naar het Sinterklaasjournaal kijken. Hij was direct verkocht. Vooral het paard fascineerde hem mateloos. Zwarte Piet accepteerde hij zoals een klein kind alles accepteert. Dat hier de negroïde medemens werd geclichématiseerd, had hij niet door. Ik zat ‘m nog wel even te knijpen toen ik de volgende dag met hem een chocolademelk zat te drinken in een café en er een neger binnenkwam. Maar er gebeurde niets.

De NTR heeft een echte negerin aangesteld om het Zwarte Pieten-huis te beheren. Dolores heet ze. En alle Zwarte Pieten zijn verliefd op haar. Daarmee het vooroordeel bevestigend dat zwarte mannen vanwege hun enorme libido de nabijheid van een vrouw moeilijk kunnen weerstaan. Aan de andere kant: de Pieten zijn voor het eerst sinds weken weer in de nabijheid van een vrouw. Wat zeg ik: wellicht voor het eerst sinds een jaar. Ik sluit niet uit dat de Sint er een strikt anti-vrouwbeleid op nahoudt wanneer hij in Spanje resideert. Op AT5 hadden ze een zwarte jongen als hoofdverslaggever aangesteld tijdens de intocht. Ik vermoed dat zowel de NTR als AT5 op deze manier heeft geprobeerd de angel uit het zwartepietenprobleem te halen. Hard maken kan ik dat niet.

Wil je het zwartepietenprobleem echt aanpakken, dan moet je met een betere oplossing komen. Tijdens het kijken naar de intocht van Sinterklaas las ik op de achterkant van het Volkskrant-katern Vonk deze zeer praktische oplossing van cultureel antropoloog Ruud Baljon. Hij stelt voor om Zwarte Piet elk jaar wat minder zwart te maken, zodat je over vijf jaar witte pieten hebt. Om onherkenbaarheid van de betreffende pieten te garanderen (geen onbelangrijk voordeel van de zwarte schmink), stel ik voor dat ze Zorro-maskertjes op doen. Wellicht heeft Sinterklaas er geen zin meer in als we hem zijn zwarte jongens afpakken. Maar dat risico is het waard te lopen.

Tijdens de intocht las ik tevens het pornografische Sinterklaasverhaal van Kippfest. Mijn zoon zat naast mij. Gebiologeerd te kijken naar Sinterklaas die op zijn paard door Roermond liep. Onderwijl las ik hoe Sinterklaas door zijn geile hurken knielde en Zwarte Piets staalharde ballen kneedde. Vervolgens werd hij door Zwarte Piet tussen zijn tieten geneukt. Eigenaardige ervaring, dierbare herinnering.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

8 Reacties

  1. Huh, ik dacht eigenlijk dat pieten geslachtsloos waren, net als smurfen. Pluspunten voor het woord ‘Zwartepietenprobleem’. Misschien moeten we eens en voor altijd praten over een… totale oplossing voor het zwartepietenprobleem.
    En als je ze van negerslaven veranderd in witte slaven krijg je weer dat we kantoorwerkend nederland stigmatiseren :-(

  2. True that. Het is schier onoplosbaar. De oplossing van het ene probleem lokt het andere probleem uit.

    Complimenten aan Oud Zeikwijf voor de foto trouwens.

  3. “Zo heeft de normcommissie, op advies van de Nationaal Coördinator Gooibestrijding (NCGB), onder andere besloten dat het frontaal en in een rechte lijn gooien niet meer is toegestaan. De reden hiervoor is de toegenomen hardheid van het strooigoed en de toename van de gemiddelde werpkracht van de Nederlandse bevolking.”

    Uitstekende richtlijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *