Boer zoekt vrouw

Vorige week heb ik voor het eerst naar Boer zoekt Vrouw gekeken. Ik weet het, ik ben er schromelijk laat mee. Dit soort TV trekt me gewoon niet. Eerst vond ik het best geinig. Al die boeren die tegen het verwachtingspatroon in over hun emoties gingen uitweiden, alsof ze dat van hun therapeut moeten doen, alsof ze precies de woorden van de therapeut gebruiken. Meesterlijk. Ik had nog niet begrepen dat er steeds twee potentiële huwelijkskandidaten aanwezig waren, dat het een race was, dat er eentje af moest vallen, dat die drie samen in een huis moesten blijven tot de programmamakers stop zeiden. Van drie van die groepjes had ik helemaal niet door dat er een derde in het spel was: zo veel leken die concurrerende vrouwen – of mannen, er was er ook een trio gaytjes bij – op elkaar. Van één van die kon ik het wel zien: de twee vrouwen verschilden hemelsbreed van elkaar. Ik was verontwaardigd: hoe kunnen ze een potentiële partner in het huis gooien terwijl zijn vrouw er nog bij loopt? Ik dacht steeds: dat is die nieuwe vrouw die de boer wil, en daar staat zijn oude vrouw, die hij weg moet zien te doen – wat hij maar niet over zijn hart kreeg. Het was hartverscheurend. Toen ik begreep dat het allebei twee nieuwe vrouwen waren was ik opgelucht. Ook raar.

Eniwees. De boer en één van die vrouwen waren verliefd geworden. ‘Cupido heeft zijn werk gedaan.’ verklaarden ze. En ze keken erbij alsof ze zo naar de begrafenis van tante Truus moesten. Als ik een ding weet dan is dat dat als je van Cupido gaat zeggen dat hij zijn ‘werk heeft gedaan’, dat het dan geen sissende lava is die tussen jullie pruttelt. Maar wie ben ik? Die twee zeiden hoteldebotel op elkaar te zijn. Je zag dat alleen aan niets. Niet aan hun lichaamstaal, niet aan de kille kus die ze hem gaf nadat hij zijn plicht had gedaan (het wegdoen van de andere vrouw), en niet aan het eindeloos doorzeuren van die zgn verliefde vrouw. Als dat verliefdheid is dan vraag ik om een nieuwe definitie.

Die boer zit er ondertussen maar mooi mee. Want volgens mij is zij geen pretje. Eerder een kreng, een regelrechte. Onbegrijpelijk dat hij voor haar koos. Of zijn we soms een loer gedraaid door de programmamakers? Dat ze zoiets hadden van: laten we de lelijkste, stomste en akeligste vrouw van NL en de overzeese gebieden opsporen, en doen alsof de boer tot over zijn oren verliefd op haar is. Kijken wat de kijkers zeggen. Nou, ik zeg dan: knap geacteerd van die boer! En: veel plezier ermee!

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

5 Reacties

  1. Het programma draait hier in Duitsland al enkele jaren en is vooral populair bij jonge vrouwen, die in het geniep die stuntelige en lelijke boeren zitten uit te lachen. Een soort verkeersongeluk-sensatiezucht. Een typische tv-programma van deze tijd. Veel slechter en lager kun je niet gaan. O.K., Kippfest zou het kunnen, maar die is nog niet bij de t.v.

    1. Oeh!! Ik kan wel wat pitchen! “Chimpansee zoekt vrouw” waar we een aap nemen, en 10 vrouwen, en dan zeggen “ok wie de aap het beste kan verleiden volgens de aap en het thuis stemmende publiek, die wint 10.000 gulden!!!” Haha kijken hoe ver ze gaan!!!!!!!!

      1. Daar zeg je zo wat.. toevallig ken ik de Mol en die werd wel een beetje opgewonden van dit format. Coproductie met Ouwehands, Wereldnatuur enzo, je kent dat wel..Je vindt het toch niet erg hè Kippfest dat ik je maar even niet genoemd heb..We rekenen ooit nog weleens af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *