Stemmen

Kieswetwijziging kan rekenen op brede steun Kamer.

Het initiatief wetsvoorstel van de kamerleden Heilco Dubbeldam ( CDA) en Bastiaan Duyvenbroeck ( VVD) om de kieswet per direct ingrijpend te wijzigen, wordt door een meerderheid van het parlement met instemming ontvangen.
De parlementariërs stellen voor om met ingang van 1 september 2012 het kiesrecht te beperken tot blanke mannen met een belastbaar inkomen van minimaal 3 maal modaal en een afgeronde HBO opleiding.
“Als je het goed hebt, denk je ook scherper’, verklaart de jonge CDA politicus die door velen binnen de partij als een belofte wordt gezien.
‘Het wordt hoog tijd dat alleen verstandige mensen, die getoond hebben over de nodige carrièretechnische vaardigheden te beschikken,iets over dit land te zeggen hebben.’
‘ Minvermogenden, sociale probleemgevallen en dommeriken remmen de vooruitgang doordat ze van nature op de verkeerde partijen stemmen’, voegt Duyvenbroeck desgevraagd toe.
Ook vrouwen worden buiten het stemhokje gehouden omdat hun oordeel vaak vertroebeld wordt door een grillige hormonale huishouding of omdat ze door gebruik van de verkeerde hersenhelft meer aandacht hebben voor de respectievelijke kontjes van de lijsttrekkers dan voor de standpunten in de diverse partijprogramma’s. 
‘We nemen ze dat over het algemeen  niet kwalijk’, glimlacht Dubbeldam, ‘maar bij écht belangrijke zaken zoals verkiezingen kun je dat natuurlijk niet hebben.
De nieuwe maatregelen zouden door het afschaffen van stembureaus, stemhokjes en telprocedures ook een niet onaanzienlijk kostenbesparend effect kunnen hebben. 
De beoogde groep kiezers komt in het voorstel van beide indieners bij elkaar in enkele Herensociëteiten in het midden des lands en laat na afloop van het diner de uitslag buiten op het prikbord publiceren.
Beide kamerleden verwachten dat hun voorstel de electorale rust in het land zal terugbrengen.
‘ De mensen hebben er behoefte aan weer eens precies te weten wat hun plaats is in het maatschappelijke krachtenveld . 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *