Internetgasten, deel 1

Omdat televisie niemand een snikkel intresseert presenteer ik hierbij mijn pitch voor “Internetgasten”, waar gasten het kunnen hebben over hun ervaringen met het internet, en wat vervolgens Zomergasten diep in zijn ouwe grijze reet kan schuiven. Als eerste gast mezelf, want dan weten we tenminste zeker dat alles alleen maar bergafwaarts kan storten, beginnend nu.

Kippfest: Hee dude!!

Kippfest: Dude!!!

Kippfest: Dude, als ik een bal zou gooien zouden we spelen met mezelf HAHAHA!!!

Kippfest: Hahaha dude, you funny as shit!! En het is de waarheid, ook! Op een luchtige manier gebracht!

Kippfest: I know!! Ok verder. Waarom doe je mee met Internetgasten?

Kippfest: Omdat zomergasten mij nooit vraagt. HAHAHA GEINTJE kutprogramma zou ik nooit in willen zitten, lekker jaloers trappen hahaha!

Kippfest: Maar sereneus?

Kippfest: Sereneus?

Kippfest: Ja sereneus?

Kippfest: Nou ja, het enige memorabele van televisie wat ik heb meegekregen zijn actiefilms, tekenfilms, en animal crackers met Andre van Duin. Die shit was hilarisch. Maar toch, ik ben een geniale artiest. Die toch ook gevormd moet zijn geweest. Maar waardoor, vroeg ik me af? Nou ja toch meestal het internet, denk ik dan.

Kippfest: Niet boeken?

Kippfest: Boeken?? Pleur toch op met je shit man. Boeken. Ja literatuur zeker. (keert zich tot html-editor scherm) Hee literatuur? Hee literatuur, kan die getroubleerdheid wat minder? FOKKING hel man. Het enige wat nu nog uitgegeven wordt zijn thrillers en janktroep van huisvrouwen en studenten. “Oh man, ik ben al 20 jaar oud en zit met me kut diep in de puberteit, BALEN!! Hier, lees mijn boek over hoe ik worstel.”
Kut toch op man. Waarom denk je dat ik boeken ben gaan schrijven?

Kippfest: …

Kippfest: (beweegt vuist omhoog) Dit. Rammen.

Kippfest: Misschien…

Kippfest: Dit! Durf je niet? Kom maar. Denk je dat ik niet durf?

Kippfest: Misschien moeten we het hebben over internet. Waarom vond je daar wel wat je zocht?

Kippfest: Ik zocht niks. Ik zat diep met me kut in de puberteit. Balen!! Dit is het dan, dacht ik. Worstelend. En toen kwam het internet. Dat opende het doosje wel.

Kippfest: Wat zijn je eerste herinneringen van het internet?

Kippfest: … Toch wel hamsterdance, denk ik.

Kippfest: Zullen we naar een fragmentje kijken?

Kippfest: Goed.

Kippfest: Ja.

Kippfest: Ja. Ik vind het wel humor als je dit site nu ziet, toch wel een soort diorama van hoe het hele internet is geëvolueerd: http://www.hampsterdance.com

Kippfest: Hm. Ik begrijp wat je bedoelt. Maar hoe inspireerde dit jou precies?

Kippfest: Niet. Ik vond het vet grappig. Al die hamsters, dansend, en dan piedadiedadiedUUWDUUWddduuuDUDUDUUUU! Versneld muziek afspelen maakt het echt hilarisch. Dat komt door die hoge stemmetjes. Later kreeg je ook Hitlerdance.

Kippfest: Wat was dan het gene wat jou naar internet heeft getrokken?

Kippfest: Nou, me pa zat wel eens met wat vrienden op chatboxen zich te misdragen. Ik vond dat hilarisch. Dat je andere mensen kon foppen en narren enzo. En het hele internet was zo. Het was het hysterische wilde westen. Allemaal gestoorden met krankzinnige meningen en animated gifs. Homepages! Een makker van me had een homepage, waarop keigroot “HORSE” stond, met daaronder: “Just to let you know that one day, this is going to be the greatest page on the internet.”

Kippfest: Oh wat leuk, wat is daar van geworden?

Kippfest: Niks, die site is dood.

Kippfest: HAHAHAHAHA!

Kippfest: … HAHAHAHAHAA!

Kippfest: Laten we verder gaan. Jij begaf je ook op het internet samen met Marhime en anderen, op een gegeven moment kwam je dus in die internetwereld.

Kippfest: Ja, en dan leerde je “On-line” mensen kennen. Die je nooit in het echt zag. Of wel, en dat was dan meestal gruwelijk. Maar goed, …

Kippfest: Gruwelijk?

Kippfest: … Ja, dude. Gruwelijk.

Kippfest: Zullen we naar een fragment kijken?

Kippfest: Nee.

———

“Ik HAAT mannen die me verkeerd behandelen… Zoals ex-vriend nummer 1… Die zou ik graag op een boot willen zetten en dan overgieten met benzine en dan in de brand steken… Wel zijn knieeen breken zodat hij er niet af kan.”

“Ja boten zijn leuk”, zei ik, manisch glimlachend.

“Ik haat ook mannen die me niet respecteren, mannen die niet eerlijk tegen me zijn”, zei ze, met een stok in het zand hakkend alsof het een dolk was. “Mannen als exvriend nummer 2 zou ik graag willen kruisigen. En dan benzine over hem heen gieten en in de brand steken.”

“Haha, ja kruisigen”, zei ik, pijnlijk hard de glimlach forcerend en met me ogen ontsnappingsroutes aan het plotten. Ze wroette nu met de stok alsof het zand een open wond was, ongetwijfeld van een heur mindere wederhelften.

Vanuit de holtes van die schedel staarden de aardappeloogjes mij aan gelijk twee naalden.

“Jij praat niet zoveel, he?”

“Ik ben een rustige jongen”, bevestigde ik bescheiden, en heel, heel, heel erg hard hopend dat ze me saai zou vinden want zoals ik al eerder zei, ik ben erg slecht in nee zeggen.

Uit: https://nurksmagazine.nl/2011/02/kippfest-versiert-een-chick-2/

———-

Kippfest: Hoe vormde dat jou?

Kippfest: Dude, je onderbrak me. Ik had het over andere dingen, ik vind dat lomp. Ik zat naar iets heel anders op te bouwen en nu ben ik uit me flow.

Kippfest: Sorry.

Kippfest: Anyhoo, die mensen, die andere mensen, dus, die wezen mij op andere dingen van het internet. Dingen weg van de startpagina.nl gebaande paden. Door de bossen van obscuurheid.

Kippfest: Zoals?

Kippfest: Nou, één dude wees mij op Oxycept van http://www.Maarwatishet.com . In die tijd moest ik veel lezen voor mijn literatuurlijsten van school, dus ik heb nog met de harde leerschool geleerd dat literatuur ontstoken ballen zuigt. Maar dit… Dit was anders.

Kippfest: Anders?

Kippfest: Ben je een fucking papegaai ofzo? “Zoals?” “Anders?” Ik heb al leestekens in mijn zinnen voor pauzes. Doe normaal.

Kippfest: Normaal?

Kippfest: ….

Kippfest: Hahahaha, sorry. Ga verder.

Kippfest: … Zeker. Anyhoo, die dude schreef GOED. Hij is fucking grappig. Van zijn werk heb ik geleerd dat kort beter is. Zeker op het internet.

Kippfest: Nou dat heb je nu wel afgeleerd met al die boeken HAHAHAHA!!

Kippfest: HAHAHAHA JA! Nou ja, ik probeer wel korte hoofdstukken te hebben, die an sich de moeite waard zouden zijn te lezen. Ik probeer het wel. Maar het mislukt vaak, dat geef ik toe HAHAHAHA!! Maar goed, wat ik dus echt knap vond was dat hij goed schrijft, dat hij studenterig was en raar en TOCH niet getroubleerd schrijft. Ik bedoel, op de achtergrond denk je wel, die dude is fucked up, maar dat is dus juist mooi. Dat het op de achtergrond zit. Bij de meeste studentenschrijvers heb ik zoiets van, nou ja, ik stel me voor dat ze hun boek schrijven, en dan een passage schrijven over hoe klote hun hoofdpersoon zich voelt, en dat ze dan diep zuchten. Zo van, “Tragisch.” Met een pen in de mond denkend aan van die éénwoordszinnen die zo lekker quotebaar klinken.

Bij Oxycept is het meer een gegeven dat hij een fucked up genie is, maar hij negeert dat. Hij schrijft gewoon goed werk. Hij focust niet op de persoon, maar op het idee. En dat is belangrijk. Ik haat het als schrijvers leesbaar zitten te glunderen over hoe goed gekweld ze zichzelf gedestilleerd hebben. Echt daar krijg ik zwaar aggressieve neigingen van.

Kippfest: Fragment?

Kippfest: Ja.

http://www.maarwatishet.com/zekomenterug.html

Kippfest: Ik vind het nog steeds niet eerlijk dat ik dit niet op de plee kan lezen. Ik bedoel, met een ipad wel, maar dan speel ik liever bejeweled. En papier is gewoon fijn.

Kippfest: Zeker als je moet poepen!

Kippfest: Hahahaha ja, dat is ook ondubbelzinnig waar! En dubbelzinnig! Wat mijn opmerking over “Ondubbelzinnige waarheid” dus ook dubbelzinnig maakt, mijn genialiteit goed weergevend!

Kippfest: Heb je nog iets te zeggen over dit fragment in het bijzonder? Waarom heb je dit gekozen?

Kippfest: Gewoon. Goede verhouding. Mooi sneetje site. Smaakt naar meer. Bij mij dan. Kijk, ik zat eerder meer te denken aan Kareltje, omdat dat meer mijn ding is natuurlijk! Maar dan gaat het meer om mij dan hem. Daarom: je moet je richten op het idee, niet de persoon.

Kippfest: Hoewel je je in dit geval dus juist op de persoon richt.

Kippfest: Ja maar de persoon IS het idee. En het is iemand anders dus zeur niet.

Kippfest: Goed, laten we even pauze houden. Ik bespeur vermoeidheid. Dan kunnen we het de volgende keer hebben over startpagina.nl en de evolutie naar blogs en zoekmachines! Dan laat ik u nu, alsnog toch met een link naar kareltje. Veel plezier en tot snel!

http://www.maarwatishet.com/kareltje_1.html

(pauze)

6 Reacties

  1. “Kippfest: Boeken?? Pleur toch op met je shit man. Boeken. Ja literatuur zeker. (keert zich tot html-editor scherm) Hee literatuur? Hee literatuur, kan die getroubleerdheid wat minder? FOKKING hel man. Het enige wat nu nog uitgegeven wordt zijn thrillers en janktroep van huisvrouwen en studenten. “Oh man, ik ben al 20 jaar oud en zit met me kut diep in de puberteit, BALEN!! Hier, lees mijn boek over hoe ik worstel.”
    eng raak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *